Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Hostel II sledujeme tři mladé Američanky, které pod vedením exotické a okouzlující známé z Evropy vydávají z Říma na společný víkendový výlet do lázní s příslibem odpočinku, zotavení a posílení svých přátelských pout. Najdou dívky to, co hledají? Nebo se staly obětí klamu, následkem kterého se z nich stanou pouhé loutky v rukou úchylných a privilegovaných lidí z celého světa, kteří na stejné místo cestují potají za účelem ukojení svých příšerných potřeb a tužeb? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (464)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne rozplzlá sračka, s prepálene dlhou a nudnou expozíciou plnou nezaujímavých a hlavne zbytočných osudov. To čo v jednotke ešte ako tak fungovalo (vďaka neznalosťi pozadia Hostelovského "biznisu"), je dvojke úmorným čakaním na avizovaný masaker. Dva krát indentická stavba jendoducho nemôže fungovať a to nemusím byť režisér, aby som to pochopil. Žial samotné slabučké finále len podtrhuje bezradnosť tohoto nakoniec prekvapivo sterilného pokračovania. To je podpásovka, ktorú som nečakal (a to som toho veľa nečakal) a Tarantino by si mal včas rozmyslieť, pod čo sa podpíše. 10% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Koho baví horory, ten nedá na Hostel dopustit. Ostatní přiznají zábavnost alespoň jeho režisérovi Elimu Rothovi, jenž se loni na karlovarském festivalu žertem děsil: "Doufám, že tady nepotkám slovenského ministra kultury?!" Slovensko se totiž cítilo dotčeno, neboť mučírnu turistů, v níž se děj odehrává, umístil Hostel do Bratislavy. A nepomohlo, že se natáčela v Česku. Nečekaný úspěch nízkorozpočtové podívané, jemuž pomohlo i jméno producenta Quentina Tarantina, zrodil vzápětí Hostel 2. Historie se opakuje včetně režisérova pozvání do Varů, jen Roth se letos z festivalu omluvil a karty se lehce obrátily. Volavku hraje skutečná modelka Vera Jordanova, rodačka z Bulharska, jež vyrostla ve Finsku a pro režiséra ztělesňuje neurčitou záhadnou exotiku. Z Bulharska pochází rovněž herec Stanislav Janewski, z Ruska do Prahy přišla Lilian Malkina a řadě českých tváří vévodí Monika Maláčová, jejíž postava se jmenuje paní Báthoryová. "Vyděšené ženy tvoří do určité míry základ celého hororového žánru," prohlašuje režisér. "Působí zranitelněji než ohrožení muži, pro diváky je to lákavější." Brutální detaily, o něž se podělili maskéři a počítače, každý divák neunese. Ale tvůrci tvrdí, že nejsou samoúčelné - Hostel 2 má podle nich i varovnou funkci. "Každý má někde hluboko v sobě uloženou potřebu ovládat druhé nebo jim ubližovat. Většina z nás ji drží pod kontrolou, někteří jí dávají průchod. Ale hrozné je, že tu touhu zneužívat jiné v sobě nosíme všichni," míní Eli Roth. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Takhle si můžou Evropu představovat vážně jen amerikánci. Kdyby se tohoto námětu chytil nějaký zdatnější tvůrce, mohl vzniknout skutečně strašidelný film. Eli natočil pouze nudnou sado-maso exhibici s pár hezkýma holkama a drsným Kňažkem. Quentin už by mohl přestat financovat tyhle braky a natočit něco pořádnýho, což se Rothovi asi v nejbližší době nepovede, protože ten pán skutečně nemá talent. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Eli Roth .. Průhlednější (úvodní snové převyprávění skutečností osvěží předešlý díl, aby se pak jelo téměř po identické příběhové linii), zábavnější (dražba obětí, vše s Bubblegum Gangem, .. Prostě jsem se často usmíval a to nejen samoúčelné stupiditě, jako minule, protože tentokrát si dokázal Roth zachovat nadhled) a zhovadilejší (revoluční brutalita je reklamní výsměch - mordy nejsou vůbec originální, jen hloupě humusné, to ano). Celku hodně prospívá lepší herecké obsazení, ať už jde o sexy ženské oběti nebo hlavně o dva vraždychtivé zákazníky s odlišným přístupem nebo o Milana Kňažka včetně. I po ostatních, filmařských stránkách jde o "lepší" pokračování - krapet kvalitněji a zvláště přehledněji natočené s lidovou hudbou v pozadí, což je minimálně veselý mix. To jsou ale jen drobky, které zvedají Hostel Part II z odpadu (zvláště ve srovnání s Hostel I), ale více než na jednu hvězdičku to rozhodně nemá! Pozdravuj ho nastokrát, tralala.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vyšší rozpočet pokračovaniu paradoxne iba ublížil, pretože v kvalitnejšom formálnom balení ešte viac kričí Rothova scenáristická a režijná neschopnosť. K jeho snahe o psychologizovanie na tému vraždy a viny sa už ani nemá cenu vyjadrovať. Zlatá - síce príšerná ale priznano lacná, béčková a tupá - jednotka... ()

Galerie (103)

Zajímavosti (12)

  • Krátké cameo si ve snímku střihl režisér Ruggero Deodato, který má na kontě legendární řezničinu Kanibalové (1980), známou též jako Cannibal Holocaust. Příznačně si tu zahrál italského kanibala. (imro)
  • Hororový sequel stál 10,2 milionu a během prvních tří dnů promítání (8.–10. 6. 2007) přinesl distributorovi Lionsgate 8,2 mil. amerických dolarů. Celkový výdělek v USA se vyšplhal jen na 17,6 milionu, přičemž předcházející část utržila před rokem 47,3 mil. dolarů. Celosvětové tržby pak dosáhly 35,7 milionu. (imro)

Související novinky

Mission: Impossible trochu jinak

Mission: Impossible trochu jinak

01.09.2010

Film se především nebude jmenovat Mission: Impossible 4 ani M:I:IV. A Ethan Hunt nebude suverénním hlavním hrdinou. O velení se totiž podělí s dalším agentem v podání Jeremyho Rennera. Studio… (více)

Cesta časem, rozvod, zombies a Hobit

Cesta časem, rozvod, zombies a Hobit

29.11.2006

Tak jako minulý týden, i tato středa je mimořádně plodná. Filmových novinek se urodilo tolik, že je prakticky nemožné vybrat mezi nimi tu nejlepší a nejzajímavější - a mě tedy nezbývá nic jiného, než… (více)

Reklama

Reklama