Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (43)

plakát

Elita (2018) (seriál) 

Jeden z těch návykových seriálů, od kterých se nemůžete odtrhnout ani na minutu. Dal bych 5*, ale neustálé záběry na líbající se, popřípadě souložící muže mě od druhé série opravdu začaly lézt krkem.

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Můj zbožňovaný seriál z dětství. Sledováním tohoto seriálu jsem strávil spoustu času, a i když se na to teď koukám trochu jinak, tak ani jediné minuty nelituju. Pamatuju si, jak jsem každý víkend vstával v 6 hodin, abych stihl Ashova dobrodružství, pamatuju si také sbírání pokémonových kartiček nebo sálodlouhé rozpravy s přáteli, který Pokémon je vlastně nejlepší. Tento seriál ovlivnil můj život na dlouhé roky, kdybych ho poznal v pokročilejším věku asi bych na něj koukal také skepticky, jako většina uživatelů tady, ale pro mě to byl seriál na kterém jsem vyrostl, a který jsem miloval, proto už jen z nostalgie nemůžu dát jiné hodnocení, než 5 hvězd.

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Zpočátku jsem očekával další typický americký mainstreamový film, který se bude snažit zapůsobit na co nejširší sortu diváků, ale nakonec jsem byl velice mile překvapen. Nejenže film působil velice přirozeně a mile, ale byl také podpořen skvělými hereckými výkony a hudbou. Obzvláště výkon Julianne Moore jsem sledoval s obrovským nadšením a po celou délku filmu jsem si její roli užíval naplno. Jediné, co mi trochu kazilo dojem, byly často nedotažené konflikty, kterých se film snažil řešit až přespříliš. Ale i tak skvělá podívaná a jeden z nejlepších snímků, které jsem měl za poslední dobu možnost shlédnout.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Nemám rád ruskou realistickou tvorbu a právě to se odrazilo na hodnocení filmu. Ruská literatura jde absolutně mimo mě, sálodlouhé příběhy plné emocí a vnitřních bojů hrdinů není to, co od literatury očekám. Očekávám nějaký děj, napětí a spád, to jsem v tomto filmu bohužel nedostal. Samotnému filmu toho moc vytknout nemůžu, kostýmy byly dobré, hudba skvělá, výběr herců taky slušný, jediné, co mi trošku vadilo byl vyumělkovaný děj. Celý příběh by se dal shrnout do 30 minut, místo toho jsem v kině seděl dlouhých 130 minut a stále sledoval to samé. Jak jsem říkal nedávám to za vinu samotnému filmu, pokud máte špatnou předlohu se slabou zápletkou, tak z toho nejde udělat kvalitní film.

plakát

Bastardi 3 (2012) odpad!

Bastardi potřetí a doufám, že i naposled. Jak se říká opakovaný vtip není vtipem a u Bastardů to platí dvojnásob. Narozdíl od prvního dílu, u kterého jsem se místy i pobavil a rozhodně to nebyl takový propadák, jak se všeobecně čekalo, tak následující dva díly byly těžké zklamání. Už Bastardi dvojka nepřinesla vůbec nic nového, možná jen ještě větší množství hvězd na stříbrném plátně, ale trojka pro mě byla úplný vrchol nevkusu. Spousty dlouhých, nudných, nic neříkajících záběrů a dialogů, v nichž jsem byl nucen sledovat vypaseného Magnuska, který se za celý film nezmohl na více, než stále stejný srdcervoucí výraz. Děj celého filmu by se dal zkrátit do 30 minut a filmu by to rozhodně na ničem neubralo, možná i naopak. Nechápu, jak se filmu s tak slabým scénářem mohlo upsat tolik známých českých osobností. Pro mě byl tohle nejhorší filmový zážitek roku, Magnusek je hnusná, zvrácená kreatura a už nikdy víc se nechci koukat na ten jeho vypasený, zpocený obličej!

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Ačkoliv nepatřím mezi milovníky černobílých filmů, dá říct, že spíš naopak, tak Schindlerův seznam mě vzal sakra za srdce. Velmi naturalisticky popsané období 2. světové války, v celé své syrovosti. Z některých scén mi běhal mráz po zádech a obzvláště konec filmu se mnou psychicky zamával.

plakát

Království nebeské (2005) 

Ridley Scott se asi nikdy nestane mým oblíbeným režisérem. Jeho filmy mě většinou k smrti nudí a jinak tomu nebylo ani u Království Nebeského. První půlka filmu se táhla tak neskutečně moc, že jsemmyslel, že to po 40 minutách vypnu, naštěstí o něco lepší druhá půlka zachránila tento film od úplného propadáku. Ve svém hodnocení jsem možná dosti zaujatý, protože období křížových výprav mi není ani trochu blízké. Křižové výpravy byly pouze odporné vraždění lidí, s jiným názorem, než měli nejvyšší církevní hodnostáři. Celé to samozřejmě byly omlouváno boží vůli a podobnými nesmysly. Klidně si dovolím přirovnat tyto nesmyslné války ke genocidě, protože to ve své podstatě nic jiného nebylo. V hlavní roli byl manekýn Bloom, který hrál hůř, než kdy jindy. K tomu všemu všechny bojové scény, které mohly tento film zachránit byly jednoduše přeskočeny, takže člověk neměl vlastně z bitev vůbec nic. Jediné, co film nabídl bylo přes 2 hodiny nudy a zbytečných keců. 1,5*

plakát

Vetřelec (1979) 

V roce 1979 to musela být neuvěřitelně působivá záležitost, bohužel jsme v roce 2012 a na mě tedy tento snímek moc nezapůsobil. Pocity hrůzy, které tady mnoho uživatelů během sledování prožilo, ty jsem tedy já rozhodně neprožil. Možná už jsem moc namlsaný moderními technologiemi, skvělými efekty a krásnými interiéry, ale tohle mě prostě nebavilo. Herci byli až překvapivě nevýrazní a nesympatičtí. Pro mě ale asi hlavním problémem byla ukrutně nudná kamera, celý film byl založen na přibližování a na pomalých pohybech kamery. Tohle by splnilo svůj účel, kdyby se s těmito záběry zacházelo opatrně a ne že prvních 30 minut koukám na zpomalené, přibližující se záběry kamery a dohromady se nic neděje. Co ale musím vyzdvihnout je skvělá hudba, z které jsem chvilkami měl husí kůži na rukou, kdyby se k tomu přidala svižnější režie a lepší herci, tak bych tento snímek hodnotil určitě výš než jen 2 hvězdami.

plakát

Ostrov (2005) 

Klasická Bayovka pojatá neklasicky. Toto je asi nejlepší charakteristika filmu, který na mě působil dosti netradičně. Michael Bay je mistr akce a jeho filmy jsou na akci závislé. V Ostrovu Michael Bay nevsadil pouze na akci, ale zvolil vcelku vážný námět a snažil se nám něco filmem říct. Bohužel to se mu alespoň u mé osoby nepovedlo. Ewan a Scarlett byli sice přesvědčiví, ale celkový dojem z filmu to u mě nejak nepozvedlo.

plakát

Muži v naději (2011) 

Intelektuálky, feministky, osvícení muží a další pseudogéniové moderní společnosti jsou pohoršeni, naopak my lidé se smyslem pro humor, kteří umí brát film s nadhledem se skvěle bavili. Někteří uživatelé si myslí, že film obhajuje nevěru a nám ostatním vysílá nějaké poselství, jakože nevěra je správná, těchto uživatelů velmi lituju. Možná bychom na tento film měli koukat jako na povrchní záležitost, užít si ho a nic v něm nehledat. Takhle jsem to udělal já a po celou stopáž filmu jsem se skvěle bavil. Ještě abych se nebavil, když v titulní roli skvěle zahráli Macháček s Polívkou a Eva Kerekes byla tak neuvěřitelně sexy, že při každé scéně s ní jsem ustrnul a s otevřenou pusou sledoval. (páni takovou ženskou mít doma). Komedie to byla velice slušná a u mě překonala i Vejdělkovy Ženy v pokušení.