Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (19)

plakát

Babovřesky (2013) 

Proti kameňákům je to o dost nudnější a trapnější, ale musím ocenit alespoň linii s dědictvím a pár duchařských efektů. Zdeněk Troška ušel dlouhou cestu od svých povedených filmů z minulého století, bohužel se vydal cestou kýče a trapnosti. Furt si ale říkám, že by bylo skvělé, kdyby se pokusil natočit nějakou béčkovou fantasy (ne pohádku), nějaké náznaky schopností tu jsou.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Nechce se mi věřit, že mě Peter Jackson dokázal zklamat zrovna filmem s Tolkienovskou tématikou. Tohle je rozhodně nejhorší díl Hobita. Je to jenom velkolepá ždímačka peněz, ve které se nic moc nestane, jenom se celou dobu někdo s někým bije. Prakticky je to jenom rozšířený konec druhého dílu, nepotěší ani na LOTRovské poměry krátká stopáž filmu.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

To bych nečekal, ale tohle byl snad nejlepší díl transformerů. Změna hereckého osazenstva velice prospěla, Mark Wahlberg je pro mě mnohem stravitelnější než Shia LaBeouf. Celý film je pojat temněji (alespoň zpočátku) než předchozí díly, což se mi líbí. Trochu mi to připomnělo Scottova Promethea.

plakát

Život Adèle (2013) 

Zajímavý film, který zaujme především svou všudypřítomnou kontaktní kamerou, která se prakticky neodtrhne od lidských tváří. Film s filozofickým nádechem vypráví příběh Adele od jejího dospívání přes první lásku až po nalezení jejího místa v životě. Adèle Exarchopoulos (Adele) předvádí po celou dobu oscarový výkon, přitom jí zdatně sekunduje Léa Seydoux (Emma) a ani ostatní herci nezahálí, všechno ve filmu vypadá tak přirozeně. I přes svou závratnou délku, film nenudí. Musím říct, že jsem film zkusil experimentálně, protože je celkem vzdálen od mých oblíbených žánrů, a někde se tady píše, že je to podle komiksu, což mě zaujalo.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Předně nechápu co se na tomhle filmu komu nelíbilo. Já čekal akční jízdu a tu jsem dostal, no uznávám, že děj je oproti předchozím dílům trochu jednodušší, skoro až béčkový, ale alespoň nenudí. McClane jede vysvobodit syna do Ruska z vězení a jak už to tak bývá náhodou se připlete do něčeho velkého a po setkání se synem už je to jedna velká akční jízda až do konce. A ta závěrečná akce nemá chybu. Pravdou je, že to vypadá jako by Willis hrál druhý housle a k filmu se náhodou přichomejtnul.

plakát

Bible (2013) (seriál) 

Nebudu zastírat, že ty náboženské kecy o všemohoucím bohu apod. moc nemusim, takže pro mě má tento seriál jen o něco větší historickou hodnotu než např. Xena. Podle toho co jsem zpozoroval, je bůh všemocná mimozemská entita, co ostřeluje nevěřící z vesmírné lodi na oběžné dráze, potom co mu "vyvolený" dá povel k palbě v podobě modlení nebo tak mi to alespoň přišlo. Bůh má dále k dispozici přisluhovače "anděly", no překvapivě nejsou bílí, myslim že s tím anti-rasismem by se to nemělo tak přehánět, protože dokonce ďábel připomíná Obamu. Celkově je seriál slušně natočený, oproti konkurenčním HBO seriálům má však poněkud chudší výpravu, je to vidět v některých scénách např. scéna s faraonem, pohled na "digitální" města, ale celkem vzato je to epická podívaná, na což má vliv také samozřejmě skvělá hudební stránka. Herci hrají slušně, dají se dobře odlišit jednotlivé národnosti. Nabízí se srovnání závěrečných epizod s Umučením Krista Mela Gibsona, překvapivě je to velmi podobné, jen Gibsonova verze je poněkud brutálnější a samozřejmě se víc zaměřuje na samotné utrpení, kdežto tato seriálová verze je mírnější, řekl bych pro většinu lidí stravitelnější.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Edward Norton jako nácek s hákovým křížem na hrudi co bojuje proti černochům a přistěhovalcům. Celý film sleduje vývoj postav Dereka a jeho bratra, jejich pohnutky, velkou roli hrají zejména černobílé scény. Film je jakousi sondou do mysli neonacistů, ukazuje nám, proč se někdo stane náckem a naopak proč už jím nechce být. Zajímavá je také postava tlustého nácka Setha, která je vtipná, ale jistým způsobem odporná, stejně jako postava vůdce neonacistů Camerona.

plakát

Eragon (2006) 

Přesně takhle nějak by vypadalo další pokračování Uwe Bollova Ve jménu krále, kdyby na to mistr Uwe dostal 100 mega, protože celý film se vyvíjí skoro stejně, děj jak z béčkové fantasy videohry. Dětinský příběh o tom jak hrdina přijde o rodinu, vycvičí draka a postupně spolu s drakem se zlepšuje, aby na konci mohl porazit záporáka. Drak je zpracován přesvědčivě, souboje jsou spíše průměrné a celý film alespoň rychle utíká, no na fantasy velkofilm je to dost krátká stopáž a navíc ten otevřený konec volající po dalším dílu si mohli odpustit.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Nispelův bulharský velkofilm jehož správný název by měl znít Bulharský masakr barbarským mečem, protože přesně v tomhle duchu celý film jede. Jedna dlouhá brutální céčková porcovačka. Kdo mu proboha dal takovej rozpočet na tohle, nenašel sem náznak atmosféry a soundtrack si ani nevybavim. Prostě Nispel je amatér a nic než lacinou řezničinu točit neumí.

plakát

Beowulf a Grendel (2007) (TV film) odpad!

Laciný bulharský velkofilm o Beowulfovi, no co čekat za takový rozpočet. Vikingové nevypadají vikingsky a vikingská osada vypadá jako by ji postavili římani, ty sloupy mě dost iritovaly. Příšerné digitální efekty, herci taky za moc nestojí a nejhorší je ta Beowulfova zbraň, jakýsi kušo-kanón, který střílí furt, aniž by ho někdo natahoval nebo dobíjel. A nejlepší je, když je údajný bájný meč jentak bez ochrany vystaven u vchodu do jeskyně.