Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 234)

plakát

Armáda lupičů (2021) 

Parádní prequel jízda, která je pro mne Guilty pleasure roku a nejzábavnější letošní Heist žánrovka, která si vytírá zadek i s Red Notice.Šikovný Matthias Schweighöfer režíruje i hraje hlavní postavu a jako kasař je opět velmi zábavný, sympatický a férový. Potěší i zbytek týmu s nádhernou Nathalie Emmanuel a Stuartem Martinem, který vypadá jako dvojník Wolverina.Příběhově je to docela přímočaré, ale neskutečně stylové a zábavné po celou stopáž. Otvírání sejfů má nejen zajímavý mytologický background, ale i vhodně a atraktivně zvolenou lokaci ( Paříž, Praha, Svatý Mořic) a samotné odemykání musí být pro zámečníky to, čím byl Dámský Gambit pro šachisty- tedy pomyslné vyvrcholení.Překvapily mě osobní souboje, teda nebylo jich moc, ale když na ně došlo okamžitě se mi vybavil stylový Matthew Vaughn- slow motiony, kamerové úhly, Rko- Mazec! Vizuálně velmi dobré, hlášky fungují a je jich dostatek, překvapily mě i docela nečekané zvraty a snové sekvence se Zombie mají taktéž něco do sebe. Potěší i titulková scéna s navázáním na Army of the Dead. Já se už dlouho při filmu nebavil tak skvěle jak tady, pár maličkostí na plný počet schází ( Přece jen Gore a Zombie jsou pro mne atraktivnější než sejfy, ale přesto velmi dobře strávené 2 hodiny).Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 4/5, Násilí 3/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10.

plakát

Paranormal Activity: Next of Kin (2021) 

Paranormal Activity: Found Footage Revival! Nejsem fanoušek PA ani FF, ale s tímhle jsem teda velmi mile spokojen. Je jasné, že film bude rozdělovat na 3 tábory, kde dva budou nespokojené-TI, kteří očekávají další PA a ti kteří milují Found Footage, já však nový směr uvítal a 90 minutovou hororovou jízdu jsem zvládl na jeden nádech. Found Footage žánr měl Boom pár let zpět a poslední roky byl na ústupu, což je možná dobře, protože teď se ukazuje modernizovaný a v plné síle a funguje to výborně. Na hororové poměry má film atraktivní zápletku, kde máme možnost nahlédnout do komunity Amišů, tímhle je film neskutečně atraktivní, poutavý, znepokojivý a zajímavý už od samého začátku, kde někde na přelomu 45 minuty se začínají dít velmi nepříjemné věci, příjde silná kanonáda intenzivních jump scarů, temné hudby, překvapivě slušná porce hm 3 zvratů?? a skvělé půl hodinové finále s démonem, ze kterého se svírá zadek a zatajuje dech i hodinu po zhlédnutí. Líbila se mi strávitelná kamera a fakt, že byť se tvůrci inspirovali spíše Blair Witch, tak narozdíl od ní tvůrci mají koule i něco ukázat. Překvapily mě i cool Slow-mo efektivní záběry a pěkně chaotický masakr ve finále. V určitých scénách jsem uvažoval i o plné palbě. Eubank je rozhodně režisér, který do žánru ještě může přinést spousta nového a já už teď jsem zvědav s čím příjde příště. Chci okamžitě dvojku, Next Kin je společně s Deep House letošní největší strašící atrakcí. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10.

plakát

Poslední noc v Soho (2021) 

Tohle je Londýn. Zde někdo zemřel v každém pokoji každé budovy a na každém rohu ulice města.Edgar Wright mi velmi sedí a to v každé poloze. Baby Driver, Hot Fuzz, Scott Pilgrim nebyla náhoda a tenhle retro mystery hororový výlet se povedl velmi dobře, vlastně jsem až překvapen jak moc jsem spokojen.V průběhu filmu se míchá vícero žánrů, ale naštěstí vše drží pohromadě a ani jednou se to režisérovi nerozpadne pod rukama. Míchá se zde Drama, Retro-Krimi, Coming-of age, snové Fantasy, Horor i Mysteriózní Psycho Thriller. Celé to stojí na výborných mladých herečkách Thomasin McKenzie a Anya Taylor-Joy- mé zlato a zde opět exceluje. Hororové prvky jsou působivé- jsou zde docela nepříjemné lekačky i pár brutálních scén, takže v tomhle ohledu spokojenost. Povedl se i retro soundtrack, atmosféra, poutavý děj s překvapivým vyvrcholením, výrazná stylizace i velmi dobře napsané dialogy. Rozhodně se nejedná o čistokrevný horor, ale je to dost dobrý film téměř v každém ohledu, takže si nemám nač stěžovat. Společně s Malignantem nejvýraznější letošní mainstream žánrovka.Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 5/5. 8.5/10.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Sympatická česká rodinná komedie, která patří k tomu lepšímu, co se u nás za poslední dobu zrodilo. Né tak dobré jako Probudím se včera, ale určitě lepší nadprůměr. Humor povedený, Mádl a Ramba skvělá dvojka a jde z toho moc feel-good atmosféra. Bavil jsem se. 75% .

plakát

Red Notice (2021) 

Jeden z letošních nejdražších Netflixovských filmů je slušnou žánrovou jednohubkou, ale vzhledem k rozpočtu a k herecké sestavě jsem očekával větší nálož vzrušení. Tak trochu jsem doufal, že mě čeká něco ve stylu 6 Underground, ale už jen ten PG-13 Rating mě docela štval. Je to tak trochu variace na Indiana Jonese, Jamese Bonda a Dannyho parťáků, ale v ani jedné poloze se film nedokáže rovnat výše zmíněným. Red Notice je dle očekávání zábavný, drahý a hezky natočený film, kde Rock, Gadot i Reynolds si opět jedou svoje a pár vtípků se opět povedlo, bohužel zklamáním je pro mne akce, není zde ani jedna zapamatovatelná akční scéna a finále je podáno spíš komorně než monumentálně, což je velké mínus. Docela potěší jeden nečekaný zvrat a Heist vychytávky nejsou špatné, ale to mi nestačí. Ty 2 hodiny se dají užít sice v pohodě a na doporučení Red Notice určitě je, ale mělo a mohlo to být důslednější a divočejší. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 6/10.

plakát

Eternals (2021) 

Marvel rozjíždí nový příběh, nové postavy a nové dobrodružství a není to vyloženě špatné, ale po Avengers mi příjde, že Marvel slábne a DC naopak sílí. ( Suicide Squad je pořád jeden z adeptů na film roku) a příští rok nepochybuji o tom, že o první místo bude bojovat Batman.Eternals je tak trochu nezvyklá Marvelovka otázkou však je, vydává se Marvel vůbec tím správným směrem? Eternals představí několik hrdinů, kde po skončení si nepamatujete jméno ani jednoho z nich, dále mě už unavuje, že všechny nové postavy mají jen jiný vzhled, kostým, ale pořád stejné či podobné schopnosti, v Anime či ve hrách má člověk tolik zajímavých možností, že se tady ve srovnání jako divák cítím trochu ochuzen.Chloe Zhao jsem nevěřil, protože někdo kdo natočil film, který nikdy v životě nechci vidět ve mně důvěru příliš nebudí, ve výsledku jsem to čekal o chlup horší, občas přišel nějaký fór byť na Marvel poměry je ho zde asi nejméně, akce zde není moc a zároveň příliš nestrhne, je to takový neurážející standart téměř v každém ohledu. Ten film vyloženě neurazí, ale zároveň v ničem nevyniká a svým tempem místy působí doslova Eternal. Kdybych měl něco vypichnout, tak určitě působivé historické flashbacky a docela překvapivý bodycount, ale to mi na vyšší hodnocení nestačí, kor když ani po zhlédnutí netuším, kdo vlastně byl hlavní hrdina.Znova to vidět nemusím, ale kina víceméně nelituji.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 6/10.

plakát

Paroží (2021) 

Šikovný Scott Cooper si zkusil natočit horor a já mu to vlastně úplně celé sežral.Na Antlers jsem se dlouho těšil a překvapivě mi ani nevadila komornost a pomalejší tempo, jelikož ten film mě vtáhl od začátku a díky velmi depresivní a pochmurné atmosféře mě bavil po celou dobu. Natočeno nádherně, vynikající hudba, přesvědčivé herecké výkony, atraktivní mytologie a legenda kolem hlavního záporáka " Wendigo!!" a hlavně je zde fakt nechutné a nepříjemné Gore ( záběry na Mrtvoly jsou opravdu maskérská lahoda, tady si tvůrci vyhráli a došlo i na pár menších a jednu vyloženě infarktovou lekačku, takže já jsem spokojen. Finální vzhled monstra je ovšem tak nářezovéj, že strká do kapsy i Vetřelce, nic lepšího, nechutnějšího, bizárnějšího a originálnějšího jsem neviděl. Za mě skoro plná palba, hodně mě to bavilo a kdykoliv na scénu přišla hororová scéna, tak to byl nářez okořeněn i úžasným hudebním podkresem.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 8/10.

plakát

The Deep House (2021) 

Yo Bustillo & Maury's did it AGAIN! Když tahle dvojce 15 let zpět natočila svůj debut Inside, tak ve mne probudili skrytou temnou esenci ZLA, né jen, že jsem díky nim začal milovat a intenzivně sledovat horory, ale také ve mne probudili zálibu v Gore, v extrémech a v překračování hranic, jejich následující tvorba sice už nebyla tak šťastlivá jako prvotní, ale Livide, Among the Living i Leatherface pořád řadím za lepší nadprůměry a jsou to režiséři, kteří se ani jinému žánru nevěnují, drží se hororu už 15 let, takže jejich novinka Deep House byla velmi očekávaná, ale sakra, nečekal jsem, že se stane to, co před 15 lety ! Letos neoficiálně začíná nová French Wave. Po letošním Meandre francouzi udeřují opět a Deep House je nejefektivnější strašení od Druhého Conjuringu!! Úžasný dílo. Bál jsem se, nedýchal jsem, potil jsem se, z každé další lekačky jsem měl šílenéj respekt a Deep House řadím okamžitě mezi horké adepty na Horor roku. Deep House má vlastně vše, co by správný horor mít měl a to nádherně štědrou stopáž 80 minut !! Je zde jen 20 minutový úvod a najede se okamžitě na hodinové intenzivní a atmosférické strašení té nejvyšší jakosti. Má originální námět v podobě podmořského Haunted House ( Najednou u některých jde originalita bokem), které je zároveň i Found Footage a Survival, takže ten film je originální ve třech subžánrech naráz! Uff to se nepodařilo nikdy nikomu. Dále má film 2 sympatické ústřední herce, na kterých divákovi opravdu záleží, dojde i na jeden zajímavý zvrat, špičková kamera, vizuál a hudba a strašení je zde sakra nepříjemné, jeden by si až pomyslel, co víc kdo sakra může vůbec chtít a mít tu drzost chtít víc! Hodinová infarktová Řež, při které mi opravdu nebylo dobře a chlupy se mi ježily téměř nonstop. Herci i scénař zde hrají naprosto vedlejší housle a kdo to po 100 letech do teď nepochopil, tak prosím přeorientovat na jiný žánr i směr, Horror It´s not for you . Jediné, co mi tak trochu chybělo je pořádný Gore, ale za takový parádní strašení odpustím cokoliv. Deep House Conjuring 3 zašlápl do země. Tak a teď už jen čekat na Sadness. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 8.5/10.

plakát

Chapelwaite (2021) (seriál) 

Solidní, periodická, gotická Kingovka s upíry z 19. Století, které vévodí oscarový Adrien Brody.Je až paradoxní nakolik je Chapelwaite podobný s Půlnoční Mší s tím rozdílem, že tohle King je a Mše si na Kinga pouze hraje a samozřejmě tohle je v každém ohledu o 2 třídy výše. Několik důvodů proč si pustit tohle a vyvarovat se té nudné sračky. Nejsou tu televizní a ochotničtí herci, ale parádní Adrien Brody. Neodehrává se to v tak nudné době, tohle je poctivý špinavý rok 1850. Upíři nezačnou řádit až v poslední epizodě, ale nastupují na scénu velmi brzy a masky nepůsobí směšně, ale velmi autenticky a nepříjemně a rozhodně jde z nich respekt. Místo nekonečných dialogů z bible, se v Chapelwaite spíše soustředí na atraktivní děj, zajímavé postavy a parádní atmosféru ( každý díl je dostatečně vyvážen v poměru vyprávění děje x akce). Je to místy pěkně brutální, vizuálně správně sychravé a King je z toho cítit každým směrem. Neřeší se zde žádné irelevantní věci, které člověk v hororu zkrátka slyšet nechce a tím mám na mysli alkoholické terapie, nekonečné mše, rodinné trable a trauma, potrat ajiné. Chapelwaite umí být pěkně mysteriózní a tajemný ( nádherné halucinogenní vize! a epizoda s Home invasionem patří k té nejlepší. No takhle bych superlativy mohl mluvit dlouho. Zjednodušeně-Režijně, herecky, vizuálně, ale i po příběhové a atmosférické stránce daleko výživnější, zábavnější, napínavější a tajemnější hororovéj seroš, který se Flanaganovi vyloženě vysmívá a sere na něj z 10. patra a já si to neskutečně užívám.Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7.5/10.

plakát

Zásek (2021) 

Francouzi využili aktuální téma Covidu a dali mu komediální obal a s Dany Boonem včele, to znělo jako horký adept na komedii roku, ale bohužel francouzi se místy drželi až moc při zemi. Né že by tu nebylo pár vtipných scén. ( Dany si to opět krade pro sebe, avšak nemá dostatek prostoru a Francois Damiens jakožto domovník  mi přišel vůbec nejzábavnější a nejvtipnější). Škoda, že film je spíš Drama než čistokrevnou bláznivou komedií a ke konci sází spíš na emoce ( sice účinné, ale raději bych smích než pláč). Pěkný film na aktuální téma, který doplácí na 2 hodinovou stopáž, která je na film takového rázu zkrátka zbytečně moc. 6/10.