Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 2

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když poprvé přišlo PA, lidé byli v šoku a první díl byl právem pasován na horor roku. Další a další díly PA nepřišly s ničím novým a tudíž kvalita padala. Nový díl s názvem Next of Kin jde ale jinou cestou a atmosférou si mnoho diváků získá. Změna je také ve stylu natáčení a hlavně už nejde čistě o duchařinu. Nejde sice o přelomový horor či něco takového, ale rozhodně neurazí. 7/10 = 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zbytečný, nezáživný a podprůměrný film v mé krajně neoblíbené FFformě. Béčková zápletka by ještě ušla, ale herci přehrávají (protože neumějí hrát), ffková kamera stojí jako už tradičně za vyližprdel (hlavně v závěru), Amišové jsou tendenčně zkarikovaní, a nakouknutí (aspoň vizuální) do amišského prostředí, kvůli kterému jsem se na film hlavně těšil, bylo povrchní a neplodné. Kvůli epileptické kameře zaokrouhluju dolů a hážu to do koše, ztráta času. Vždyť k čemu je film, na který se skoro nedá dívat? ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity: Found Footage Revival! Nejsem fanoušek PA ani FF, ale s tímhle jsem teda velmi mile spokojen. Je jasné, že film bude rozdělovat na 3 tábory, kde dva budou nespokojené-TI, kteří očekávají další PA a ti kteří milují Found Footage, já však nový směr uvítal a 90 minutovou hororovou jízdu jsem zvládl na jeden nádech. Found Footage žánr měl Boom pár let zpět a poslední roky byl na ústupu, což je možná dobře, protože teď se ukazuje modernizovaný a v plné síle a funguje to výborně. Na hororové poměry má film atraktivní zápletku, kde máme možnost nahlédnout do komunity Amišů, tímhle je film neskutečně atraktivní, poutavý, znepokojivý a zajímavý už od samého začátku, kde někde na přelomu 45 minuty se začínají dít velmi nepříjemné věci, příjde silná kanonáda intenzivních jump scarů, temné hudby, překvapivě slušná porce hm 3 zvratů?? a skvělé půl hodinové finále s démonem, ze kterého se svírá zadek a zatajuje dech i hodinu po zhlédnutí. Líbila se mi strávitelná kamera a fakt, že byť se tvůrci inspirovali spíše Blair Witch, tak narozdíl od ní tvůrci mají koule i něco ukázat. Překvapily mě i cool Slow-mo efektivní záběry a pěkně chaotický masakr ve finále. V určitých scénách jsem uvažoval i o plné palbě. Eubank je rozhodně režisér, který do žánru ještě může přinést spousta nového a já už teď jsem zvědav s čím příjde příště. Chci okamžitě dvojku, Next Kin je společně s Deep House letošní největší strašící atrakcí. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa vydáva medzi amišov, aby tu nahrali dokument a aby zistili, čo sa stalo so ženou, ktorá ku komunite v minulosti patrila a je matkou autorky dokumentu. Zo začiatku vyzerá všetko príjemne, ale po pár dňoch sa situácia zmení a partia bude musieť bojovať o život. - Velmi príjemné prekvapenie. Po dlhej dobe je to horor, ktorý je plný energie, čiže je vidieť, že herci si natáčanie užívajú a nie sú tam len kvôli paychecku, ako to je u väčšiny hororov z posledných rokov. Herci sú taktiež sympatickí, prostredie velmi dobre vybrané, a taktiež sa na konci dočkáme niekolkých intenzívnych scén v podzemí (tu sa tvorcovia trošku inšpirovali hororom As Above, So Below, ale vôbec im to nemám za zlé), takže nevidím dôvod, prečo tomu nedať vysoké hodnotenie. Dokonca jeden z mála hororov, kde je používanie kamery aj v tých najdesivejších momentoch opodstatnené, takže silné štyri hviezdičky. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nakonec tu čtvrtou * musím dát, díky parádnímu závěru. Ono se to do poloviny jeví, jako klasický PA s tím rozdílem, že se nacházíme na odlehlé, lesní farmě uprostřed ničeho a to dodává lepší a Hororovější atmosféru, než ostatní díly, které se odehrávají pokaždé v rodinném baráku (pokud se nemýlím). Po polovině dojde k pěknému zvratu a začne solidní, děsivá nálož, kterou jsem vůbec nečekal a v tomhle ohledu, je to asi nejlepší a nejstrašidelnější díl. Třešničkou na dortu je tady slaďoučká Emily, na kterou se hezky dívalo. Za mě spokojenost a klidně ať série pokračuje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama