Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Krajní meze

Krajní meze (1995)

Zvláštní příběhy všemožného zaměření, dosahujícího od nejzazších hlubin vědomí, až po krajní meze. Nejvíce fascinuje 1. a 2. řada, ale i další spousta dílů až do konečné 7. řady má originální a silně nadimenzovaný, jinde neviděný náboj.

Star Trek: Vesmírná loď Voyager

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995)

Stejně jako Star Trek: Nová generace je i tento studnicí sociologie, psychologie, filozofie, a všemožných morálních dilemat, jak ohledně člověka, tak jiných tvorů a entit, včetně vesmírných jevů a anomálií, přičemž oba seriály se dokonale doplňují. Fascinuje samozřejmě i technická stránka.

Star Trek: Nová generace

Star Trek: Nová generace (1987)

Stejně jako Star Trek: Vesmírná loď Voyager je i tento studnicí sociologie, psychologie, filozofie, a všemožných morálních dilemat, jak ohledně člověka, tak jiných tvorů a entit, včetně vesmírných jevů a anomálií, přičemž oba seriály se dokonale doplňují. Fascinuje samozřejmě i technická stránka.

Láska je Láska

Láska je Láska (2004)

SPOILERY: Velmi otevřený a pozvolna plynoucí seriál, tematicky navazující např. na Láska je láska nebo na Neuvěřitelně pravdivé dobrodružství dvou zamilovaných dívek, jen ve vyšším čase dospělosti, částečně v jiné společenské vrstvě (jen věta oznamovací), a také a především v globálnějším pojetí (historizující flashbacky, láska a její složitosti, přátelství a jeho síla, nevyznání se ve vlastních citech, šťastné, nešťastné, veselé i hodně smutné chvíle, drogy, svět děsivých snů, fantazií a představ z důvodu ošklivých zážitků v dětství, podvody a podrazy, praní se o vítězství duše nad hmotou, podrobně řešená sexualita (včetně bisexuality, transsexuality, sexuality neslyšících...), promiskuita, nevěra, rozchody, zklamání, návraty, loučení, pořizování si a vychovávání dítěte, problematika potratů, úřednická sociální byrokracie a netolerance, ne vždy jednoduché rodinné vazby, coming out, otevřené politické komentáře bigotnosti, přiměřená otevřenost i při informování dětí a jejich reflexe v toleranci, nahlédnutí do průvodu hrdosti a festivalu tolerance Pride, morální žumpa důvěry v podnájmu, náboženský a psychopatický fanatismus, pokrytectví při řešení odlišné sexuální orientace v armádě ("Don't ask, don't tell" (DADT) - 20.9.2011 zrušeno), vážné zdravotní komplikace, těžký zločin, i smrt...), s velmi civilními, uvěřitelnými a emotivními hereckými výkony.

Odložené případy

Odložené případy (2003)

Případy z hluboké i mělké minulosti, s výborně pojatými flashbacky, a se sugestivním zadostiučiněním v závěru.

Život je ples

Život je ples (2012)

Seriál z domova seniorů. Prý klišé na klišé ("takhle se přece moje babička / můj dědeček nechovají"), o ničem, o hloupostech, špatný scénář, špatné herecké výkony, špatné všechno. A přitom já už dlouho neviděl něco tak "normálního", ze života. Jistě, extrémně tolik takových domovů seniorů není (bohužel), a to už vůbec ne pro "běžné lidi", ale jestli se někomu nelíbí a zdá nesmyslný i např. ten kurz počítačů a Internetu, tak asi na žádném takovém nebyl. A i ukázání odpornosti chování páně podnikatelova nebo mrchy snachy ohledně p. Požára v celé své "kráse" je více než potřebné.