Reklama

Reklama

Život je ples

(seriál)
Rodinný / Komedie
Česko, 2012, 15 h 16 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Irena Obermannová

Kamera:

Petr Koblovský

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Adam Mišík, Lenka Vlasáková, Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Petr Lněnička, Vilma Cibulková, Igor Bareš, Berenika Kohoutová (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Život je ples vypráví příběhy hrdinů různých generací, kteří se potkávají ve skalickém domově seniorů, jako jeho klienti nebo zaměstnanci. Právě sem nastupuje nová klientka Rozárka Malá (Daniela Kolářová). Její zeť ji sem přiváží, aby zde v pohodlí přečkala rekonstrukci bytu. Postupně se ale ukazuje, že jeho vztah k Rozárce není tak hezký, jak se zpočátku zdálo. (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Oddechový seriál z jiného prostředí, než je pořád nějaká idiotská policejní služebna ve kdejaké díře s partou idiotů, co si hrají na zloděje a "kriminalisty".Velmi příjemná změna.herecké Obsazení vynikající, ještě doba, kdy jsem mohli být pyšní na nějaké české herce.Bohužel nám jeden za druhým pomalu odcházejí. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Vůči jiným, podobně nezvládnutým seriálům z produkce ČT (např. Cukrárně) je hodnocení tohoto dílka plus minus 45% opravdu až příliš milosrdné. Je až neuvěřitelné, jak se dá z námětu, který je sice dobrý, ale trestuhodně špatně uchopený a dokonale rozplizlý, vypotit celých 16 dílů. Kdyby se to sestříhalo do sedmi, bylo by to ažaž a aspoň by to mělo náznak spádu. Po odvysílání dopručuji deponovat v nejhlubším sklepě na Kavkách a zalít betonem. ()

Reklama

VeeDee 

všechny recenze uživatele

A mě to bavilo a nestydím se za to. V porovnání se všemi těmi "Růžovkami" a "Ulicemi" a bůh ví, jakými dalšími seriály z české dílny, které jsem si díkybohu raději nechala ujít, byl tenhle seriál zábavný, občas trošku přitažený za vlasy, ale měl myšlenku, několikrát mě dojal a závěrečné moudro jsem si vždy ráda vyslechla... a k tomu všemu jsem si oblíbila i písničku pana Suchého. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde si zahráli nejlepší herci českého filmu, ať už KVĚTA FIALOVÁ, ALENA VRÁNOVÁ, JANA ŠTĚPÁNKOVÁ, DANIELA KOLÁŘOVÁ, IVA JANŽUROVÁ,RADOSLAV BRZOBOHATÝ a další.Sympaticky jim sekundují i mladší kolegové jako Adam Mišík, Štěpán Krtička, Mirek Etzler nebo Lenka Vlasáková. Jen škoda, že pro pana Brzobohatého to byla jedna z posledních rolí. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Některá moudra jsou k nepřežití. Scénáristické kličky také na pováženou (Nebeskáj ztratí matku, pak se dva díly opíjí, vykoná dobrý skutek a je vymalováno), docela by mě zajímalo, proč bylo tolik spolupracujících. Když už je člověk rád, že vidí po letech Jiřího Krampola v nějaké lepší roli, korunuje to rozhovorem, kde se honosí titulem zasloužilý umělec. Kdyby radši obsadili i tvář Marie Drahokoupilové, ne jen její hlas. To by byla aspoň odvaha. Pomalý, klasický televizní seriál, jakých jsme na obrazovkách ČT viděli dost. Už dost! ()

Galerie (212)

Zajímavosti (7)

  • Předobrazem babičky Josefíny Konrádové (Iva Janžurová) byla maminka scenáristky Ireny Obermannové. Paní Janžurová se s ní dokonce chtěla v rámci přípravy na roli sejít, avšak k tomu nedošlo. (Willy Kufalt)
  • Nápad na námět scenáristce Ireně Obermannové vnukla příhoda, kdy při jedné ze svých cest strávila tři hodiny s paní, která jí vyprávěla o své práci pečovatelky v domově seniorů. (Olík)
  • V souvislosti se seriálem vyšla stejnojmenná dvoudílná kniha Ireny Obermannové. (Willy Kufalt)

Reklama

Reklama