Reklama

Reklama

Odložené případy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2003–2010), 114 h 33 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Meredith Stiehm

Hrají:

Kathryn Morris, Danny Pino, John Finn, Jeremy Ratchford, Thom Barry, Tracie Thoms, Nicki Aycox, Susan Chuang, Jonathan LaPaglia, Josh Hopkins, Tania Raymonde (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Lilly Rush (Kathryn Morrisová) je detektívka, ktorá vo Filadelfii vyšetruje nedoriešené a neobjasnené vraždy, známe ako položka s názvom: Odložený prípad. V prvej časti sa Lilly zaoberá prípadom z roku 1976, kedy bola mladá tínedžerka ubitá na smrť na tenisovom kurte počas akejsi párty. Pomocníčka v zámožnej rodine, Bonita Jakarta (Lillian Hursová), je ochotná svedčiť v prípade vraždy tínedžerky Jill Shelby (Kate Maraová). Lilly Rush teda znovu obnovuje prípad a chce doviesť vraha pred súd. Podozriví sú dvaja bratia, ktorí nikdy neboli z ničoho obvinení, pretože majú za sebou silnú a vplyvnú rodinu. Lilly vypočúva priateľov a ľudí, ktorí Jill poznali jej najlepšiu priateľku Melanie (Lisa Waltzová), jej priateľa Tooda Whitleya (D. W. Moffett), ktorý sa po smrti Jill oženil s Melanie, a vypočúva aj jeho problematického brata Erika (Michael Reilly Burke), ktorý podľahol alkoholu. Lilly je odhodlaná odhaliť pravdu, takže musí donútiť rodinu Whitleyovcov ku konfrontácii ich temnej minulosti, a to napriek neochote a odporu všetkých tých, ktorí s prípadom nejako súvisia, vrátane autoritatívnej a vždy víťaziacej matky (Elizabeth Franzová)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (424)

Shit 

všechny recenze uživatele

Na tyhle seriály moc nekoukám a ani tenhle sem zprvu moc nesledoval, ale teď sem docela nahlíd, že zrovna tenhle neni vůbec špatnej, sice je pravda, že se mi nechce moc věřit, že by se dalo, já nevim třeba po 10ti letech, zjistit jak, co a kde bylo, ale udělaný to je pěkně, hlavně se mi líbí ty flashbecky do minulosti, to je na tomhle seriálu asi to nejzajímavější. To vyšetřování kolem, už je spíš takovou standartní záležitostí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá kriminálka. Prolínání současnosti a minulosti je docela dobře provedené a nedá se říct, že by se děj epizod neustále opakoval. (Jejich mustr ano, ale "cestování" v čase je účinný nakopávák.) Vlastně by se dalo říct, že je to jeden z nejoriginálnějších krimiseriálů poslední doby... Sám jsem ho sice nesledoval pravidelně, ale když jsem nějaký díl viděl, byl vždy o něčem jiném. To je u mě velké plus. Žánr krimi a velké množství řad bohužel limitují maximální možné ohodnocení na tři hvězdy. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jerry Bruckheimer neodolal a přispěl svojí troškou nikoli do mlýna a už vůbec ne mlýna s princeznou, ale do rodinky krimiseriálů řešících někdy i desítky let ladem ležící nedořešené případy či revidující případy už uzavřené. A činí tak přesně podle svého stylu, s pohlednou grafickou stránkou, sympatickou hlavní postavou a zde navíc i s výborně vybíranou doprovodnou hudbou. Ano, jsou scénky, ve kterých máte pocit, že skutečně jde o něco víc než jen "další detektivku", ale těch je opravdu poskrovnu. I tak je to ovšem daleko lepší než nějaký nablblý Derrick a jeho Roman Tyčka. 60% a vzkaz tvůrcům: učte se od mistrů jako je Dick Wolf. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jak začít.. Prvních pár dílů jsem byla nepatrně okouzlená něčím naoko tajuplným a neotřelým.. Až postupem času jsem si uvědomila, jak neskutečný trapné tento seriál je. Je opravdu zajímavé, jak všichni svědci žijí, jsou ochotní spolupracovat a co víc.. oni si do detailu pamatují věci, které se stali před 20ti lety. A navíc už nepracují s žádnými novými důkazy a přesto se jim podaří vždy vyřešit to, co nikomu před nimi. 2 hvězdy za mé prvotní nadšení. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Po dlhom case, som sa konecne dostala k tomu, ze som si serial pozrela od A do Z a je to fakt tak dobre, ako som si pamatala. Mam mozno jednu vyhradu k tomu, ako riesili vztah Lily a Scottyho a vseobecne ich postavy, hlavne jeho. Ale inak nemam co vytknut. Skvele spracovane, zaujimave pripady, dobre postavy, uzasni herci. Pacilo sa mi, s akym respektom pristupovali k roznym typom obeti a zlocinov. Mnoho sucasnych serialov, by si mohlo vziat priklad. ()

Galerie (1 036)

Zajímavosti (24)

  • V závere epizódy hrá legendárna skladba "Behind Blue Eyes" od anglickej kapely The Who. (Real Tom Hardy)
  • V 24. epizóde 4. série je vyšetrovaná vražda takmer celej rodiny. Na začiatku vidíme telo matky, ktorá má ruku na synovi, avšak na konci sledujeme, že matka umiera skôr ako syn, čiže nemohla mať na synovi ruku, pretože padla na zem skôr ako on. (PETOS)
  • Ve scéně, kdy Cyrus (V.J. Foster) přemlouvá doktora Granta Bowena (Emmanuel Xuereb), aby nepřestával hrát, slyšíme v pozadí skladbu Blasphemous Rumours od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)

Reklama

Reklama