Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Podraz

Podraz (1973)

Nepochybně můj nejoblíbenější film. Skvěle vymyšlený děj a ještě lepší výkon obou hlavní herců. Všechno uzavírá skvělý konec, kde Johny a Henry převezou Lonnegana. Zaslouženě sedm Oscarů z jedenácti nominací.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Klasika všech filmů. Jeden z nejlepších filmů všech dob. Neuvěřitelný výkon Toma Hankse jako hráče ping-pongu, amerického fotbalu, vojáka i otce. Skvělý nápad spisovatele Winstona Grooma a ještě lepší zpracování Roberta Zemeckise. Prostě pět hvězdiček.

Poklad na Stříbrném jezeře

Poklad na Stříbrném jezeře (1962)

Klasika všech westernů na motivy románu Karla Maye. Piere Brice, náčelník apačů Vinetou, zde hraje nepochybně nejslavnějšího indiána v dějinách filmu. No a Old Shatterhand, skvělý výkon předvedl i Lex Barker. Můj nejoblíbenější western.

Někdo to rád horké

Někdo to rád horké (1959)

Další film z mých TOP 5. Výborný režisér Billy Wilder tu natočil jednu z nejslavnějších komedií v historii. A navíc skvělé výkony Tonyho Curtise, Jacka Lammona a obzvlášť Marilyn Monroe to vše je Někdo to rád horké.

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Moje nejoblíbenější komedie s Leonardem DiCapriem a navíc s Tomem Hanksem? Navíc skvěle promyšlený děj s mnoha propracovanými detaily. Nic jiného než skvělý film s toho být snad ani nemůže. No a jinak i skvělé obsazení.