Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Olive Kitteridgeová

Olive Kitteridgeová (2014)

Výjimečný zážitek. Nesnesitelně svéráznou, nekompromisní a přitom hluboce lidskou Olive jsem si hned zamilovala. Divák by si až přál, aby aspoň jednou zachovala dekorum, potlačila drsnou upřímnost, aby byla milejší. Olive se ale víceméně nezpronevěří nátuře. Její osud je v zásadě obyčejný, běžný, ale protože nahlížíme do jeho různých etap, přestává nám být lhostejný. Celou dobu jsem si říkala, jak jsem ráda, že na mě neprýští sentimentálnost. Frances McDormand je jedinečná.

Most

Most (2011)

Zatím to nejlepší, co jsem v seriálové tvorbě viděla. Postava Sagy se v průběhu přibližuje a oddaluje, mám k ní specifický vztah. Děj neodhadnutelný dopředu, napínavý, silný, překvapivý. Top je druhá série.

Sedmilhářky

Sedmilhářky (2017)

Výjimečné výkony Reese Witherspoon a Nicole Kidman.

Pustina

Pustina (2016)

Po čtyřech dílech - vynikající. Konstantní napětí, atmosféra hustá jako všudypřítomná mlha. Inspirace Temným případem jasná, alespoň já ji vidím už v úvodní znělce. Stivínová a Cina výborní. Snad druhá půlka nebude sešupem dolů. Po osmi dílech - pořád skvělý český (!) seriál. Poslední díl mi ale hodnocení kazí, byl jakoby vytržený z celku, konec šmitec tu máte vraha a nazdar. Že se vytratily postavy, dějové linky? Žádný problém. A na závěr sladkobolný song... osmička špatná. Ostatní díly hodnotím vysoko. Zachariáš trumfl Nellis o pořádný kus.