Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (559)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úprimne netuším, prečo som pozeral desať hodín niečo, čo bolo v Ex Machina spracované oveľa lepšie na necelých dvoch hodinách. Ani 10 dielov nestačilo, aby som uveril postavám a svetu, v ktorom existujú. Koherentný storytelling je, zdá sa, passé a Nolan a spol. si zamieňajú komplikovanosť za komplexnosť. Produkcia virálneho šumu je dôležitejšia než estetika. Ak je dnes fakt tá zlatá éra televíznych seriálov (osobne si myslím, že to príde až vtedy, ak sa nebude míňať šialených 100 mega na niečo, čo má ôsmych režisérov), tak za 30 rokov Westworld zaujme maximálne tým, ako zrkadlí trendy, ktoré určovali skutočné klasiky a duch doby. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Westworld před vámi otevírá dechberoucí svět, v němž technologie dávno pokořila hranici dokonalosti. Tolik možností, tolik fantazie, říkáte si. Jenže Westworld zaujímá úzký pohled na věc, věnuje se zábavnímu "parku" a životě několika jedinců, kteří operují jak uvnitř, tak vně. Psychologické aspekty, ani etické otázky umělé inteligence nejsou rozebírány - vytvoření "lidé" jsou pořád jen stroje a je třeba se k nim podle toho chovat. Ačkoli tvůrci si připravili řadu zvratů a nečekaných odhalení, musím podotknout, že příběh již po pár dílech poněkud ustrne, resp. sterilně na sebe nabaluje jeden "zlom" za druhým a v tom se mu ne vždy daří zakrýt pocit samoúčelnosti. Westworld zvládá být zajímavý a poutavý svým sci-fi prostředím, svojí myšlenkou, ale jako drama není příliš úspěšný. Můžou za to jednodušší, nebo spíše dvourozměrné charaktery. Přijde mi, že již první série (navíc o 2-3 díly delší než by se slušelo) plně vyčerpala potenciál námětu... 7/10 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Monumentální znejisťující sci-fi thriller ve westernových kulisách. Už jen to žánrové rozkročení je pozoruhodné - sci-fi a western jsou vlastně opozita (první se zabývá budoucností a druhý minulostí) a sci-fi zároveň dává znejisťujícímu thrilleru obrovské možnosti a bere ho na úplně nový level (roboti s jejichž vzpomínkami i vlastnostmi lze manipulovat a jejichž osobnosti lze vesele zaměňovat). Kromě tradičního tématu polidštění robotů se tu pak tématizuje samotné vyprávění příběhů (hned dvě postavy - jedna hlavní - jsou scénáristy). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Velmi dlouhé čtyřhvězdičkové napínání, kdy mi nakonec přece došla trpělivost a odhalující závěr už to nezachránil. V několika epizodách jsem cenil krvavost, pěkný pohled na Utah, ale celý to působí velmi chladným dojmem a opravdu se mi nepovedlo oblíbit si byť jedinou z postav ani z herců (snad krom Hopkinse a Harrise). A pokud to máte tak, ztrácíte pak zájem co se bude dít, je všechno špatně... Šel jsem do toho vědomky s tím, že nejde o můj šálek kávy žánrově, ale to nevidím za hlavní problém - WW si prostě hraje na víc než je a někdo rád naletí, jiného to neposadí. Dal už nejdu. Možná mám ale na čase dohnat ten ’73 kousek s Brynnerem. Nebo... 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je nesnadné psát o 1. sezóně Westworldu jako o zklamání (protože HBO), nicméně i takové dojmy si lze z letošní seriálové produkce největší kabelovky odnést. V na první pohled sympatickém kříženci sci-fi a westernu sice jsou vidět prachy a solidní technické zázemí, prvoplánovitě přestřelený a naivní příběh o lidské bestialitě a emoční chladnokrevnosti už mi ale takovou radost nedělal. Neplést si prosím s neschopností pochopit veškeré dějové nuance a nosnou dramatickou kostru: poslední část se povedla a nemálo puclíků zapadlo na ty správná místa. Jen mi prostě v každé epizodě děsně vadilo koukat se na něco, co je schválně scénáristickým dnem, u kterého by se měl sarkasmu a ironie znalý divák bavit. Nebavil. Naopak trpěl u dementního chování postav, přiznaně umělých dějových berliček, a také kvůli načančané nesmrtelnosti všech zúčastněných charakterů. A právě tahle poslední výtka mi zdaleka nejvíce bránila v registrování jakýchkoli empatií ke komukoliv, koho jsem za těch víc jak 10 hodin na podzim v bedně sledoval. ()

Galerie (654)

Zajímavosti (71)

  • Robotická ruka hrající na piano v úvodních titulcích je vymodelována podle autora soundtracku k seriálu, Ramina Djawadiho. (HellFire)
  • Těsně před filmováním své poslední scény v druhé řadě seriálu se herec Jimmi Simpson dozvěděl, že jeho pes, kterého měl 16 let, bude muset být utracen. Lisa Joy, jedna z autorů seriálu, se postarala o to, aby byly jeho scény dotočeny včas, a herec se tak stihl se svým psem rozloučit. Domluvila mu dokonce specialistu, který přišel psa uspat přímo k Simpsonovi domů. (pusheen)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama