Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (165)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Vizuál je stále krásný, hudba stále důstojná ale ten děj... Vím, že bychom se měli chovat ekologicky, ale proč takovým brutálním způsobem recyklovat předchozích 6 dílů? Chyběla jen jedna dějová linka. Bohužel ta, nejzásadnější - Síla... Noví představitelé nejsou špatní, ale citelně mezi nimi chybí někdo jako Han Solo. Film (alespoň pro mne) zachraňují staré postavy. Jakmile se objeví na plátně, hned je veseleji. 70% a doufám, že to byl jen prequel a příští díl bude lepší. Jinak ho nezachrání ani BB8.

plakát

Kouzlo měsíčního svitu (2014) 

Příjemná oddychovka s báječným Colinem Firthem a dobrou hudbou. Nic víc, nic míň.

plakát

Barevný závoj (2006) 

Největší mínus je předvídatelný scénář. Už zhruba od čtvrtiny člověk ví, kam bude film směřovat a jak nejspíš skončí. Zbývá jen sledovat, jak se k tomu konci film dostane a co vše se přihodí. Ale podívaná je to pěkná, opravdu úžasné exteriéry. Díky hlavním představitelům mají některé scény elektrizující nádech, až je pak člověku líto nevyužitého potenciálu. Film mohl jít až na dřeň, ale zůstává někde na půl cesty. 70%

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Nuda. Nikdy bych si nepomyslela, že toto slovo použiji při Jacksonově adaptaci Tolkiena. Zbytečně natahovaná bitva, uplynou dlouhé minuty, kdy nezazní jediné slovo. Přitom právě scény mimo bitevní vřavu patří (většinou) mezi ty nejlepší. Jakoby se Jackson utrhl ze řetězu a rozhodl se, že si svou závěrečnou bitvu užije stůj co stůj. V opojení ovšem zapomene dovyprávět třeba co se stalo s arcikamem anebo kdo se stal králem pod Horou - události, kvůli kterým celá výprava vznikla. Oceňuji propojení závěrečného Hobita s prvním dílem Pána prstenů. Ale nemůžu se zbavit neodbytné myšlenky, že by možná bylo lepší vzít všechny tři filmy o Hobitovi a sestříhat je do jednoho.

plakát

Koleje osudu (2013) 

Úplně nevím, jak se k tomuto filmu postavit. Silný příběh o pomstě a odpuštění natočený dle skutečnosti, výborné herecké výkony... Ale něco tomu chybí. Režisér se snažil netlačit na pilu, ale díky tomu film působí chladně a odtažitě. Divák nedokáže patřičně soucítit s utrpením a bolestí hlavní postavy. Závěrečná katarze tak proběhne jaksi mimochodem, a to i přesto, že je jí věnováno dost času. Film měl rozhodně větší potenciál. 70%

plakát

Tři bratři (2014) 

Poctivá filmařina, dobře vybraní herci, hravé i vtipné, velmi dobré aranže Uhlířovo muziky. Trochu nešťastné je uspořádání jednotlivých pohádek (i když logické vzhledem k ději), kdy nejbombastičtější a také nejlepší pohádka - Šípková Růženka - zazní už na začátku. Navíc časem začne diváka dost štvát postava písaře, který někdy příliš násilně vstupuje do děje. Kdyby zůstala na zemi ve střižně, nic by se nestalo. Jen drobnost ke zdejším poznámkám o pornu a sexualitě. Každá klasická pohádka je v podstatě plná sexu ukrývajícího se za pelem nevinnosti. Byly tak vymyšleny. Záleží jen, jestli se na pohádku díváme dětskýma nebo dospělýma očima.

plakát

Život Adèle (2013) 

Celý film je snímán hodně zblízka, divák má pocit fyzické přítomnosti a zejména v konfliktních scénách se jedná o poměrně nepříjemný zážitek. Díky tomu však divák nabývá dojmu, že Adèle a její život dobře zná. Hluboce se mýlí. Adèle ukazuje jen to, co ona sama uzná za vhodné, tedy vše o středobodu svého vesmíru - Emmě. Vlastně jsem nikdy nenabyla jistoty, zda Adèlina lesbická stránka je skutečná anebo jen spojená s osobností Emmy. Sexuálně explicitní scény mi přišly zbytečné. Režisér se sice snažil v jedné z posledních scén zdůvodnit jejich přítomnost (dost neobratně), ale myslím, že dodávají filmu zbytečnou skandální příchuť a odvádí pozornost od toho podstatného. Chvíli mi trvalo zorientovat se v plynutí času. Pokud měla Adèle stárnout a změnit se z puberťačky ve zralou ženu, je otázka, zda se to povedlo. Řekla bych, že Adèle zamrzla někde kolem svých dvaceti let, bohužel nejen vzhledem. Přesto přese všechno to byl zážitek.

Ovládací panel
1 bod