Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (69)

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Rok zbytečných sequelů. A Dory, bohužel, z trendu nijak nevybočuje. Pixar zařadil neutrál a předvedl to samé jako v prvním dílu, jen vše trochu unyleji a bez překvapení. Dory byla celkem fajn na malé ploše jako vedlejší postava. V hlavní roli se však promění na nesympatickou stvůru a vy jen doufáte, že ji něco slupne a bude klid. Vedlejší postavy jsou matné, snad krom chobotničáka Hanka. Auta 2 zůstávají nejhorším sequelem z dílny Pixaru, ale Hledá se Dory jim šlape na paty a titul se snaží uzurpovat pro sebe.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Warcraftu jsem se docela bál, ale naštěstí zbytečně. Casting, snad kromě Fimmela, Pauly Patton a Orků, u kterých je to trochu jedno, je mizernej. Herci spolu asi nezajdou na pivko, chemie je naprosto nulová, a dialogy tomu také nepřidávají. Násilné střihy a skákání z místa na místo je také trochu rušivé a někdy maličko zaskřípou efekty. Ale jinak je to velmi zábavná fantasy, která ovšem není nikterak revoluční. Klidně bych si z fleku dal nášup v podobě druhého dílu. Stylizace je fajn a občasné pomrknutí na hráče tam je. Jedna z mála herních adaptací, která rozhodně neudělá ostudu.

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Musel jsem si ověřit, jestli Singer opravdu režíroval nebo jen produkoval film. Protože to vypadá, že to přehodil na svého méně talentovaného kámoše, který natočil jen rutinní blockbuster. Vše, co zdobilo Singera ve filmu není. Je to jednoznačně nejhorší díl xmenovské série. Opět si projdem typickou verbovačkou, generickým záporákem, který chce zničit svět a přestavět ho dle svého a přerod nováčků v ultimátní bijce. Začátek je celkem ok, ale po půl hodině mě vůbec nezajímalo, co se děje na plátně. Vypadá to hezky, ale žádná přidaná hodnota- nic zábavného, osudového nebo dramatického tu není. Wolverine má nejzbytečnější scénu, navíc je evidetní, že Jackman je trochu z formy...škoda. Opět to zachraňuje Fassbender, McAvoy, opakovaný vtip s Quicksilverem (který i podruhé dobře funguje, i když scéna je vcelku nasílu natlačená) a kozy Olivie Munn

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Co jsem čekal, to jsem taky dostal. Sice žádné překvapení se nekoná, ale ostuda to rozhodně není. Film pro velké i malé diváky, nikdo se v kině nebude nudit. Trochu mi je líto, že příběh se musel přizpůsobit mladším ročníkům, občas je až moc zkratkovitý a nikdo nedostane moc velký prostor. Taková sázka na jistotu. Viděl jsem v originále, takže netuším, jestli to dabing nesráží maličko dolů

plakát

Lovec: Zimní válka (2016) 

Skrz naskrz průměrná pohádková fantasy jednohubka se super obsazením, jen vedle Frosta mi chyběl Pegg...Lovec neurazí ani nenadchne

plakát

Pátá vlna (2016) 

Kvůli prvním 15 minutám se nevyplatí chodit do kina. Když se dovysvětlí jednotlivé apokalyptické vlny za které můžou emzáci, dostaví se nudná a stupidní podívaná. Nic ten film nezachraňuje, akce je slabá, triky ještě horší, v hereckých výkonech se také nikdo nepřetrhne...

plakát

Pád Londýna (2016) 

Kdo čeká něco jiného než pitomě jednoduchý děj, amíka, co musí spasit svět proti haldě teroristů, rychlé tempo, trochu vtipu a spousty akce...není na špatné adrese, ale spíš v úplně jiném městě. Bavil jsem se o trochu víc, než u jedničky.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Začneme tím dobrým, Batfleck vypadá dost cool a má charisma. Doomsday mi nepřišel tak hnusnej jako v trl. Je tam pár skvělých scén. A Lex mi vcelku sednul. Tím bohužel výčet končí. Film, který má tak špatný scénář, nemůže být vyprávěn chaotickým šílencem s adhd. To celé posílá do kopru i ty skvělé momenty, které jsou v rychlém sledu střídány nesouvislou scénou. Mimochodem těch scén, které na sebe nenavazují a skáče se z místa A do C,pak B, aby se přes D vrátilo k C je fakt hodně...WW mi přišla nucená, řekne asi 16 replik a pak má nástup jako největší badass, ten pocit, že jste zmeškali její solovku je obrovský. Hudba spíš ruší a scény znásilňuje, epické téma se objeví, i když se zrovna vystupuje z auta. Batman se chová stylem "zabili jste mi strejčka, tak tady máte přes držku", ale je to jediná motivace, kterou kdo ve filmu má. Ostatní se chovají podle potřeb rejži, na charaktery a motivace rovnou zapomeňte. A pro jistotu vám všechno 6x zopakují. Pro lidi, kteří se těší, že Batman a Superman si dají přes držku a pak půjdou po Doomsdayovi, film bude naprostým zklamáním a rovnou bych jim doporučil Batman a Robin. Skvělé obsazení a výsledek stejně pitomý, jen zábavnější. Mě nejvíc mrzí, že patlal Snyder nejspíš pohřbí i JL, na kterou se už tuplem netěším.

plakát

Polednice (2016) 

Trochu český babadook s o hodně slabším vykreslením postav a scénářem. U psychologického hororu zamrzí dost. I když je film průhledný jak papír, tak jako snad první český horor nepůsobí směšně. Za to palec nahoru. Příjemná jednohubka s rozumnou stopáží.

plakát

Rudý kapitán (2016) 

Podobně jako Polednice - super trailery, působivý vizuál, skvělá atmosféra a žánrová vyhraněnost, stejně jako slabší scénář. To, že nejsou rozpracované charaktery do hloubky a děj se rozpíjí do nikam, bych docela přežil. I na evropské poměry by to byl spíš lepší průměr. Co sráží film totálně do hajzlu je zvuk. Zní to jak laciná německá červená knihovna. Dabing je zrůdnost ještě větších rozměrů. V pozadí je jednou radio slovensky, pak televize česky, nápisy slovensky, ale všichni mluví česky - bizár prostě. Pokud vyloženě toužíte vidět český film v kině, tak Rudý kapitán stále patří mezi to lepší, na co se dá jít.