Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (959)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neztratil se v Hollywoodu scénář k Mumii IV? Pokud se sbíhaly jednotlivé dějové linie a postavy, šlo to, Fassbinder a McAvoy se neomrzí, ale když začal onen velký, dlouhý, nudný a megalomanský boj s Apokalypsou, vážně jsem bojoval se spánkem. Bryane, kde je originalita Supermana, který se vrací a Valkýry?? 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To jsem nečekal. Tolik dobrých momentů a herců utopených v tak tuctovém příběhu... A navíc v režii Bryana Singera. Kdyby raději natočil samostatný film s (naprosto úžasnou) Weapon X a ne tohle narychlo slátané pokračování, které by se ani s prvními dvěma díly, ani s Budoucí minulosti raději nemělo srovnávat.... Ach jo. Záporák nestojí za nic, děj nemá téměř žádný přesah a vztahy mezi postavami skoro nejsou zajímavé (přitom právě tím mě X-Men vždy bavili nejvíce) a celé je to hlavně přehlídka triků sem tam proložená něčím, co stojí za zmínku. Veledestrukční závěr mě vyloženě nudil a z toho, jak se podařilo už tak rozvrtaný X-Men filmový vesmír rozvrtat ještě víc, jsem vlastně zklamaný až naštvaný. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale isto sa komixový trh dostal do bodu, keď nám už vie ponúknuť niečo nové len veľmi obtiažne. Po toľkých tímovkách a megalomanských pokračovaniach už tažko prkvapí scenár či spracovanie. Apocalypse neni takmer o nič horším filmom, než jeho X-menovský predchodcovia, ale jednoducho má človek pocit, že sme to už všetko videli. Tým pre mňa trpia už všetky Marvelovky a DC filmy tiež. Pohár začína pretekať, a ja osobne by som uvítal trošku prázdna na poli, aby žáner mohol nabrať nový dych a čerstvosť. Keď ale vidím ten kalendár filmových štúdií, tak sa ten kolotoč len tak nezastaví, a to je veru veľká škoda, pretože komixové spracoviania od dôb Batman Begins či Iron Man 1 ma naozaj bavili a vedeli ma strhnúť aj na viac krát. Je si ale potreba uvedomiť, že je to už viac, než 10 rokov, a plnohodnotné zážitky mi vedia dopriať poslednú dobu už väčšinou len filmy, kde sa nikdo nepremieňa a nemá žiadne schopnosti... MOMENTÁLNE NEMÁM POTREBU VIDIEŤ ŹIADNY KOMIXOVÝ FILM :((( ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

X-Men: Apokalypsa jsou ideálním filmem pro kina. Vizuální zpracování je skutečně monumentální a dokonale apokalyptické. Snímek jsem zhlédla právě v kině za jednoho mega horkého letního dne, a v sále byl příjemný chládek. Jakmile začaly úvodní titulky a ta úžasná hudba, hned mě začalo mrazit po těle. A to se dělo ještě v mnoha scénách. Toto pokračování nabízí velkolepou podívanou s jako vždy výbornými herci z předešlých dílů: FassAvoy:), Nicholas Hoult, Lucas Till, Jennifer Lawrence, druhé "The best Cameo ever" Hugha Jackmana a Evan Peters, který si coby Quicksilver, krade většinu scén, v nichž se objeví, pro sebe. Zpomalená pasáž záchrany z expodujícího sídla za doprovodu kultovního songu Sweet Dreams je dokonalá. Z nováčků mě nejvíce zaujal asi Kodi Smit-McPhee coby Nightcrawler, Alexandra Shipp jako Storm a Olivia Munn jako Psylocke. Je sice fakt, že noví rekruti jsou charakterově poměrně ploší a o nějaké hloubce jejich postav nemůže být ani řeč, ale co, když jejich "design" je luxusní a souboje jsou tak famózní:) Hlavní záporák Apocalypse v podání Oscara Isaaca by mohl být ultimátním záporákem roku, ale něco mu chybí. Jeho ztvárnění jako by chyběla nějaká energie, dynamika. Jako by neměl tu správnou šťávu. Člověk by mohl říct, že když je tak namaskovaný (ať už pomocí maskérů či dílem CGI), tak se toho vlastně ani moc hrát nedá. Nebo by se možná i dalo, jenže scénář tomu příliš nepomáhal. Tím se dostávám k bodu, v němž toto pokračování ztrácí nejvíce. Scénář. Už v Budoucí minulosti vyzněla spousta scén příliš šablonovitě, klišovitě. Takové ty dialogy o hrdinství, synu, dcero a podobné. To šustění papírem zde bylo ještě "hlučnější", než v Budoucí minulosti. Nevím, kam Bryan Singer odložil svoji lehkost a dialogy, které v jeho X-Menovských začátcích netahaly za uši a díky nimž také vytvořil charaktery, jimž dokázal vtisknout upřímnou "lidskost." Kladl důraz na jejich vývoj a na to, aby působili jako zranitelní, ale odhodlaní "lidé", kteří hledají své místo v nepřátelské společnosti více, než abychom je viděli jako superhrdiny. Singer by měl znovu najít to, co postupně ukládá na spodek té hromady, na níž vrší čím dál více gigantických vizuálních spektáklů s mega rozpočty. Scénáristicky X-Meni začínají ztrácet tam, kde třeba Avengers, nebo Captain America nabývají na kurevské síle a propracovanosti. Dokáží vytvořit dialogy s potřebným množstvím důležitosti i osudovosti, aniž by to přitom vyznělo lacině a otřepaně. Navrhovala bych, aby Singerovi se scénářem pomohli "Russo Brothers", Shane Black nebo Joss Whedon:) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to, tenhle film není kdovíjak dobrý, ale nakonec jsem se zase nenudila. Sice to mělo scény, u kterých nesedět v kině, ale u PC, tak je pošoupávám, protože ty jejich kecy se nedaly poslouchat, ale na druhou stranu to mělo scénu, kterou bych chtěla vidět znovu a to je samozřejmě ta se skvělou hudbou a „rychlíkem“. O hereckých výkonech se toho moc říct nedá, herci se nijak nepřekonali, příběh to mělo takový o ničem, ale hudba dokázala vtáhnout. Je to těžký průměr, který mě kupodivu zase tolik nenudil a oči v sloup jsem musela protáčet asi jen třikrát. :-D Dostaňme se přes nelogičnosti, že banda polských pracantů umí anglicky (když už si hrajeme v zahraničí a mluvíme cizím jazykem, tak to dotáhněme až do konce!), že jeden náhodně vystřelený obyčejný šíp (který by neměl mít kovový hrot!) skolí dvě mouchy jednou ranou, tak je to pěkný film na večer, kdy přijdete urvaní z práce a chcete se jen nechat bavit. 55 %. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (47)

  • V severoamerických kinech film utržil 155,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 543,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama