Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Titanic

Titanic (1997)

Tak tenhle film má snad všechno...filmařskou kvalitu,dobré obsazení,velký celosvětový úspěch,Oscary a skvělý děj. James Cameron jednu z největších námořních katastrof pojal velmi dobře,tak dobře,že si troufám tvrdit,že lepší film se o ´´lodi snů´´ už asi nenatočí,i kdyby byl v sebelepší v moderní technice zpracovaný. Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec,viděla jsem ho snad padesátkrát. Délka filmu mi ani tak nevadí,prostor dostala především jedna láska,která ´´bohužel´´ neměla šťastný konec. Kdyby to skončilo ´´dobře´´ tak,že by Jack přežil, pointu filmu by to pokazilo. Leonardo DiCaprio a Kate Winslet svojí roli zvládli dobře, i vedlejší postavy se povedli.

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Že by nejlepší díl série? Pro mě asi jo,i když pravda...mohl být delší,z některých scén se dala dostat více emocí,doplnují to však scény,co jsou přímo emocemi nabité. Na tento film jsem se opravdu strašně moc těšila a spokojená jsem z něho odcházela z kina. Epilog si sice mohli odpustit,ale ten konec,jak děti Harryho,Rona a Hermiony odjížděli do Bradavic mě dojal a došlo mi,že tohle je už opravdu konec.Takže možná až tak špatně není,že ho nevynechali.Dvacetiletí herci sice nevypadali jako čtyřicátníci,ale dojem to ve mně celé zanechalo. Tohle byl Konec série,na které jsem vyrostla,které mě pohltila. Tolik emocí jsem ani necítila při čtení knihy,kde jsem pořád věděla,že mě tři filmové díly čekají. Měla jsem se na těšit. Těšila jsem se na polibek Rona a Hermiony v podání Ruperta Grinta a Emmy Watson,co role Harryho kamarádů zvládli více než obstojně. Možná i lépe než Daniel Radcliffe,který se od třetího dílu moc s hraním neposunul. V relikvií smrti se odhalí pravá povaha Severuse Snapea,kterého skvěle zahrál Alan Rickman a stejně tak jak si to myslí hodně lidí si myslím i já,že oscara by si Rickman opravdu za Snapea zasloužil.Jeho smrt,vzpomínky byli možná i díky hudbě více emotivnější než v knize,chyběli sice ve filmu některé pasáže,ale ty tvůrci filmu vynahradili jinými scénami. Ralp Fiennes se do role Voldemorta konečně podle mě pořádně vžil a předvedl ve filmu dobrého záporáka.Překvapivě docela hodně prostoru ve filmu dostal Neville,jenž se předvedl jako opravdový hrdina. Dávám pět hvězdiček...už jenom skvělým hereckým výkonům si to poslední Harry opravdu zaslouží. Doufám,že se za 30,50 let nedočkám remaku.Už by to nebylo ono.

Harry Potter a Princ dvojí krve

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

Konečně díl co jsem dřív četla než viděla jako film. Proto,když jsem na něj šla s kamarádem do kina jsem na něj měla vysoké nároky..chtěla jsem aby se vše podobalo knize,ale zároveň aby mě film také s něčím překvapil.Celý zážitek z toho byl jiný...měla jsem přečtený už i poslední díl ságy a věděla jsem,jak to všechno dopadne,mnohem lépe jsem se orientovala v ději a hledala zbytečné chyby,kterých se filmaři dopustili.Po prvním shlédnutí jsem měla divný pocit.Skoro celý to byla komedie,větší komedie než Ohnivý pohár. Knížka mi nepřišla tak ujetá jako film. Napoprvé bych určitě pět hvězdiček nedala,ale tento díl si mě získával svým humorem a skvělými hereckými výkony čím dál tím víc. Konec(tím myslím tu část v jeskyni a pak následný Brumbálův konec) byl hodně napínavý a strašidelný. Tato pasáž byla asi i lepší než v knize. Dost mě jak už jsem tu psala ovlivnilo přečtení relikvií smrti...už jsem věděla,že Brumbálova slova v podání Michaela Gambona : ´´Severusi prosím´´ a pak kletba Snapea v podání Alana Rickmana :´´Avada kedavra´´ nejsou takové,jaké se na první pohled zdají. Dále pak bych chtěla pochválit mladé herce,co předvedli svůj komediální talent,nejde o nic světoborného,ale přesto. Děj je zábavný..pro někoho možná o ničem,ale princ dvojí krve je pro mě jedním z nejlepších dílů.Určitě překonal pětku a to jsem si poprvé myslela,že ji nepřekonal.

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Tento díl se vyvedl,dle mého názoru víc než kniha,která se od filmu hodně liší nebo spíš,film se liší od knihy. Normálně bych to asi tvůrcům neodpustila,že se tak odchýlili od knižní předlohy,ale díky tomu je film zajímavější a díky vyplněnému ději se stal jedním z nejlepších dílů v sérii. Vězen z Azkabanu je určitý zlom v celé sérii.Z pohádky kde hráli tři malé děti tu máme místy horor se třemi dospívajícími,kteří se stávají v tomhle díle pro mě už opravdu herci. Na výkony herců ve vedlejší roli to sice nemá,ale nemyslím si,že by nějak výrazně zaostávali. Rozhodně dávám pět hvězdiček...jinak to nejde.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Mohu snad dát méně než pět hvězdiček u takového snímku jako je pán prstenů? Dnes jsem tento velkofilm viděla po dlouhé době,zítra si plánuji pustit pokračování a musím říct,že Společenstvo Prstenu je můj asi nejoblíbenější díl z celé trilogie. Skvělé efekty, nadprůměrné herecké výkony,napjaté momenty,pěkný děj a skvělá hudba..a jistě by se našlo mnoho dalších plusů.

Sněhový dort

Sněhový dort (2006)

Sněhový dort...na pohled obyčejný,ničím nějak výstřední film s dobrým obsazením. U děje jsem se ale v žádném případě nenudila,ba naopak. Sice je to drama,ale já se u některých dialogů hodně nasmála a to díky Sigourney Weaver,která hraje roli autistky opravdu skvěle a dívat se na to,jak leze na nervy Alanu Rickmanovi,co svou roli hraje jako vždy skvěle,je zajímavý zážitek. Nakonec se tito dva sblíží a budou z nich přátelé. Sněhový dort není žádná filmová bomba,kterou zná celý svět,přesto ho mám ráda...možná pro svou ´´obyčejnost´´.

Pearl Harbor

Pearl Harbor (2001)

Skvělá hudba, skvělé triky,romantika,místy vtip..tak bych asi charakterizovala film Pearl Harbor. Obsahuje pár nezajímavých pasážích,ale ty plně vynahrazují akční a napjaté momenty. Pak je tu milostný trojúhelník uprostřed druhé světové války. Film mám ráda,budu se opakovat,ale úvodní soundtrack filmu se opravdu povedl.

Rozum a cit

Rozum a cit (1995)

Scénář skvělý,atmosféra příjemná,hvězdné obsazení. Hodně se mi líbila ústřední čtverice Emma Thompson,Alan Rickman,Kate Winslet a Hugh Grant. Nadprůměrné romantické drama s dávkou anglického humoru. Nevím jestli to mohlo být lepší,ale dám čtyři hvězdy. Přesto všechno to u mě na 5 hvězd není.

Hunger Games

Hunger Games (2012)

Od filmu jsem moc nečekala . Do děje jsem se vžila a místy to bylo až stresující. A protože jsem teenarger, líbilo se mi to. Nebylo to dokonalé,ale zajímavé ano.

Hunger Games: Vražedná pomsta

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)

Přemýšlela jsem ,jestli dát 4 nebo 5 hvězdiček. Prvnímu dílu jsem dala 4, dvojku jsem shledala propracovanějším filmem,i když v mých očích je stejně dobrý,jako díl předcházející. Přesto ale dávám plný počet hvězd.