Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Dr. House

Dr. House (2004)

Můj odpor k seriálům z nemocničního prostředí Dr. House nezměnil, naopak je to ona výjímka potvrzující pravidlo. A jaká výjímka! . "Humor" Dr. House je naprosto zničující, stejně jako to, jak ho ztvárnil Hugh Laurie. Dialogy s jeho parťákem (R.S. Leonard) mě vždycky zničej. Skvělý herci, sympatické postavy, zajímavý (někdy až neuvěřitelný) případy... a kvalitní dabing je taky +.

24 hodin

24 hodin (2001)

To, že je 24 nejlepší akční seriál (a můj nejoblíbenější), je ložený a nikdo mě nepřesvědčí o opaku. To, že tam Kiefer Sutherland pasuje, jak pr*el na hrnec je taky jasný. I ostatní herci a herečky jsou většinou vybráni skvěle: Carlos Bernard (Tony Almeida) šlape Bauerovi na paty; Mary Lynn Rajskub (Chloe O'Brian) - trochu uťáplá, ale úžasná; James Morrison (Bill Buchanan) je fakt frajer; Gregory Itzin (Charles Logan) - no coment :). Výbornej děj, kterej pořád graduje, jeden zvrat střídá druhej a skvěle zmáknutá režie (nejen) akčních scén. A zatim možná jedinej seriál, kterej je každou sérií lepší a lepší. Navíc je každá natolik jiná; pořád jde o terorismus, ale především díky častým výměnám postav se to jen tak neokouká. Škoda nevyužitý příležitosti, aby si 'starýho' Bauera zahrál 'starej' Sutherland, ale na druhou stranu - taky nevybrali špatně. 1S: 90%; 2S: 85%; 3S: 80%; 4S: 100%; 5S: 100%; 6S: 90%; 7S: 75%.

Cobra Kai

Cobra Kai (2018)

Karate Kid, polozapomenutá, lehce nostalgická záležitost z dětství nás, 30+. 5 let jsem Cobra Kai odkládal, 'vždyť ono to asi nebude nic moc'. A pak jsem těch 5 sérií bezmála vyfetoval na jeden zátah :) + jsem si jednotlivý série proložil původní trilogií, což je asi to nejlepší, co můžete udělat pro lepší zážitek, pokud si ty snímky nepamatujete. Protože to provázání a navázání po 35ti letech je tak dokonalý, jak jen to jde. Průběžně se v Cobra Kai objeví každá postava z Karate Kids (Pat Morita aspoň ve flashbacích) a co je ještě důležitější, každá postava/herec je zde tak sympatická (vč. záporáků, který jsou taky v topu), až je to neuvěřitelný. Mix dramatickejch scén, akce a vtipu, směsice kterou normálně nevyhledávám, ale takhle dokonale napsanej seriál jsem snad ještě neviděl (a když to pohltilo i moji zprvu opovrhující ženu, tak je to taky co říct). Průběžně stupňující se akce, často děsná legrace, parádní chemie mezi Macchiem a Zabkou, dokonalý záporáci, řezající se děcka i ti "šedesátníci" a hlavně kurevská NOSTALGIE!

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Tady je prostě všechno tak jak má být: Atmosféra, napětí, herci, postavy, napětí, hudba, kamera, střih, efekty, napětí! Naprosto neuvěřitelný počin - 100%

Westworld

Westworld (2016)

Když jsem relativně nedávno viděl původní Crichtonův Westworld (1973), přišlo mi zvláštní, že tak parádní film ještě nemá v dnešní záplavě více či méně zbytečných remakeů ten svůj. Klasika s Brynnerem a Brolinem si o něj vyloženě říkala. Proto patří velký Dík Jonathanu Nolanovi, který dokázal, že není jen schopný scénárista a trochu povystoupil ze stínu staršího bratra. Parádní atmosféra, vizuál i obsazení (Anthony Hopkins a Ed Harris nahradivší Yula Brynnera - super!) a spolu se Stranger Things seriálová událost nejspíš nejen letošního roku. Crichton by měl radost. Dojde i na Futureworld?

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Star Trek nebo Star Wars? Nemůžu si pomoct, ale pro mě je nejzajímavější StarGate. Co se týče sci-fi, tak možná nedosahuje kvalit výše zmíněných, ale co... Nebýt posledních dvou sérií, neměla by Stargate chybu (90%)