Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (12)

Bez hranic

Bez hranic (2013) (seriál)

Mezinárodní trestní soud, anglicky International Criminal Court, vznikl roku 2002 jako stálý soudní dvůr, který má stíhat osoby zodpovědné za zločin genocidy, zločiny proti lidskosti, válečné zločiny a potenciálně také zločiny proti míru, až budou uspokojivě definovány. Sídlo má v nizozemském Haagu, stejně jako Mezinárodní soudní dvůr.

4teens

4teens (2011) (seriál)

Seriál se natáčel na Gymnáziu a Střední odborné škole Orlová-Lutyně. V komparzu se objevují studenti a profesoři této školy.

Barva kouzel

Barva kouzel (2008) (TV film)

Jedná se o zfilmování dvou knih, které na sebe navazují. „Barva kouzel“ je předlohou první části filmu a „Lehké fantastično“ té druhé.

Heuréka – město divů

Heuréka – město divů (2006) (seriál)

Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo.

JAG

JAG (1995) (seriál)

JAG (zkratka pro Judge Advocate General - úřad vojenské prokuratury) je skupina důstojníků, kteří jako právníci vyšetřují, žalují i obhajují ty, kteří jsou v armádě obviněni ze zločinu, včetně vraždy, velezrady a terorismu.

Lékařské záhady

Lékařské záhady (2004) (seriál)

The National Institutes of Health (NIH) je součástí Ministerstva zdravotnictví USA a bylo založeno za účelem podpory vzdělávání, vědy a klinického výzkumu v oblastech spojených se zdravím lidu. Součástí NIH jsou odborné ústavy, výzkumná centra, nemocnice a Národní lékařská knihovna.

Futurama: Fialový trpaslík

Futurama: Fialový trpaslík (2009) (video kompilace)

Název filmu je odkazem na název hymny amerického letectva Into the Wild Blue Yonder a dokumentární film The Wild Blue Yonder.

Flashpoint

Flashpoint (2008) (seriál)

Do repertoáru této speciální skupiny patří řešení extrémně nebezpečných situací, se kterými si pravidelná policie neví rady. Mimo jiné to jsou případy, ve kterých figurují rukojmí, bombové hrozby, těžce ozbrojení zločinci a podobně. Na řešení takových situací jsou také patřičně vybaveni. Disponují smrtícím arzenálem a špičkovým vybavením (granáty, omračující zbraně, sniperské pušky, speciálně upravené brokovnice apod.). Členové SRU musí používat svou intuici a dobrý úsudek, aby svěřený úkol vždy splnili a zamezili ztrátám na životech.

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál)

Herec David Nykl (doktor Zelenka) se měl původně v seriálu objevovat jenom občas. Divákům se však zalíbil, a tak z něj tvůrci udělali pravidelnou vedlejší postavu.

Reklama