Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (54)

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Původní Ghostbusters ani jejich následovníky jsem neviděla(vím, shame on me!), takže nemůžu hodnotit nostalgicky. Film je z řemeslného hlediska průměrnou podívanou a až na poslední závěrečnou bitvu se jedná o přehlídku relativně obvyklých archetypů postav, předvídatelných scén, logických chyb a místy až trapného dětského humoru. Občas však překvapí zábavnou chemií postav, která kupodivu funguje a je to to, co drží film nad vodou. CGI taky nic moc, zejména na začátku. Až ke konci se zlepší. Celkově průměr a to přidávám kvůli mojí sexuální orientaci. (5.5/10)

plakát

Duna (2021) 

Vizuálně naprostý masterpiece u kterého mě snad jen mrzí, že jsem ho nemohla vidět v kině. Z hlediska zvuku, obrazu či hudby jde o naprostou špičku toho, co umí současná moderní kinematografie nabídnout. Bohužel se jedná jen o jakýsi filmový převoj daleko širšího a komplexnějšího příběhu, který má snahu nás uvést do děje, ale přitom občas zapomíná, že musí fungovat sám o sobě. 4*

plakát

Greta (2020) 

Je to kvalitně natočený dokument, který přináší nový vzhled na jeden z fenoménů posledních pár let. Odhaluje emoce které jsou za Gretou během jejího aktivismu a především také neuvěřitelnou obětavost jí a jejího okolí. Hodnocení bych za normálních okolností dala na 4* ale vzhledem k tomu, že se z toho tady stala politická estráda nadsazuji.

plakát

Letecké katastrofy (2003) (seriál) 

Dle mého názoru jeden z nejlepších dokumentárních seriálů historie. Mluví samo za sebe že vydržel 24 sezón. Postupem času se výrazně zvedla kvalita animací a i herectví. Každá epizoda je postavena jako detektivka, kde může člověk spolu s vyšetřovateli odhalovat, co se vlastně stalo. Herecké výkony jsou na vysoké úrovni a vše je doplněno autentickými záběry a kvalitní animací. Dobré jsou i rozhovory s posádkou a piloty, které dodávají autentický pohled. Některé epizody jsou slabší, ale celkově téměř bezchybné.

plakát

Železní bratři (2023) 

Přiznám se, že jsem o bratrech ani o wrestlingu příliš nevěděla. Do kina jsem tak šla víceméně naslepo a čekala co bude. Byla jsem příjemně překvapena. Film táhnou herecké výkony hlavních postav a i díky nim se podaří atmosféru osmdesátých let v Texasu vytvořit dokonale. Trošku mi přijde že film měl pomalejší rozjezd a místy by potřeboval trošku lépe prostřihat. Ale nakonec je to slušná podívaná I pro (ne)fanoušky tohoto sportu.

plakát

Chudáčci (2023) 

Mimořádný snímek! Už dlouho mě nějaký film tak dokonale nepohltil. Filmu vévodí herecký výkon Emy Stone, ale stejně zajímavé mi přišly i lokace a všechna témata které film podprahově otevírá. V druhé půlce se bohužel některá příliš opakují ale i tak jde o velkolepé dílo které stojí za to vidět.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Výrazně lepší než jsem čekala. Zejména musím pochválit vizuální stránku filmu, která není vůbec špatná funguje dobře a ač se na filmu podepsal nevelký rozpočet, tak to funguje až na pár detailů dobře. Film je samozřejmě trošku zdlouhavý a předvídatelný, ale zase vám to dokáže vynahradit tou akcí, která prostě stojí za to.

plakát

Reality (2023) 

Bohužel trošku špatně zvolené zpracování. Určitě je zajímavé udělat přepis výslechu, ale přistihla jsem se jak některé části znuděně přeskakuji. Určitě by bylo výrazně zajímavější a pro nezaujatého diváka přínosnější výslech zeditovat a přidat nějaký kontext, třeba soudní proces. Herecký výkon hlavní postavy do jisté míry zachraňuje. Ale nad 50% film posouvá málokdy.

plakát

Kde zpívají raci (2022) 

Nádherný film zejména díky skvěle zahrané hlavní postavě a snad ještě lepší scénografii. Ač je scénář slabší a film je předvídatelný, tak se většinu filmu nudit nebudete.

plakát

Dívka, která unikla: Příběh Kary Robinsonové (2023) (TV film) 

Příběh je to bezpochyby zajímavý na zpracování, ale takto opravdu ne. Tragické a velmi těžko uvěřitelné herecké výkony. Naprosto nelogická stavba příběhu a ještě slabší kamerové záběry. Do útěku průměr. Dále slabší a s každou minutou to chce člověk vypnout.