Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (15)

plakát

Pickupeři (2023) (seriál) 

No, jak to čtu, myslím, že většina komentujících se zaměřuje na odpornost motivů "herců/neherců", místo aby zhodnotila pořad jako takový. Mně osobně přišlo poněkud nešťastné, že pohled moderátora je silně zaujatý (a mám pocit, že s výslednou podobou dokumentu mnozí z herců neměli ani tušení). Celé je to v podstatě bráno jako výsměch, o argumentační fauly ze strany moderátorů není nouze, objektivita nulová. Což mi přijde škoda. Já sám street nepovažuji za nijak hodnotný druh seznamování, přijde mi nerespektující vůči ženám, a vlastně s mnoha poznámkami moderátora souhlasím, ale takto je to akorát "manipulativně natočený dokument o manipulativních praktikách". Aktéři nedostávájí žádnou možnost se hájit, což je prostě špatně. Nicméně je to zajímavá sonda do neprobádaného tématu, pro mě ještě okořeněná faktem, že některé z těch tragédů znám osobně.

plakát

Fakjů pane učiteli 3 (2017) odpad!

Já nevím. Němci prostě neumějí dělat filmy. Příšerná kamera, nucené dialogy, nudná zápletka. Nedokoukal jsem a neumím si představit, co by mě přinutilo to dokoukat. Čistý odpad.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Zajímavý filosofický film o člověku, který pamatuje (a dokonce někdy tvořil) dějiny. Filmu se dají vytknout pouze amatérské herecké výkony, na kterých sice (naštěstí) tento druh filmu nestojí, přesto kvůli nim nemohu dát 5*. Ovšem myšlenka filmu byla podána dobře a lze nad ní dlouho přemýšlet, což je přesně to, co jsem od tohoto filmu chtěl.

plakát

Parazit (2019) 

Úžasná dvouhodinová jednohubka, která zhruba v polovině přechází z komedie do dramatu, posléze i do povedeného thrilleru. Postavy jsou sympatické a uvěřitelné, v příběhu prakticky nejsou hluchá místa a film si tak drží spád.

plakát

Jmenuju se Earl (2005) (seriál) 

Legendární seriál, který v sobě skrývá nejen slušnou dávku humoru, ale i jakousi více či méně skrytou parodii na americký styl života, jejich názory a předsudky. Ani po několikátém zhlédnutí neomrzí a dobré tempo si seriál drží po celé 4 série. 95 %

plakát

Komorná (2016) 

Zajímavý film, který balancuje na hranici mezi historickým dramatem a lesbickým pornem. Vyprávění je pěkně udělané, prostředí a rekvizity dávají filmu velkou autentičnost. Příběh mi nepřišel tak spletitý, jak tu někteří píší, na to je tam docela málo postav. Závěr je překvapivý a celkem věrohodný. Jedinou vadu vidím v občasné absenci logiky (třeba ten útěk z blázince byl mírně řečeno hodně nevěrohodný). 80 %.

plakát

Vlastníci (2019) 

Za celý film jsem se zasmál maximálně dvakrát, celé to pro bylo spíš hodně drsné drama. Ale skvěle zahrané, s dobrými (a nenáviděníhodnými) postavami, díky kterým jsem se vydržel koukat od začátku do konce i přes fakt, že celý film se odehrává v jedné místnosti. Což je slušný výkon. Od závěru jsem ale čekal trochu víc, je až moc otevřený.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Hodně syrově natočený film, který se drží hesla, že méně je více. Žádné zbytečné dialogy a pomalý příběh vnáší do filmu úžasnou atmosféru, kterou podtrhuje dobře použitá hudba a severské temné prostředí. Upíří tématika je zde pojata poměrně originálně, takže je netřeba se bát typických klišé. Za mě 90 %.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Pro mě osobně korunovaný král všech novodobých seriálů. Ačkoliv mi prostředí seriálu nejdřív nevyhovovalo, propracovanost, herecké výkony a psychologie postav mě nakonec dokonale pohltily. Od začátku do konce neskutečná jízda. Není k tomu co dodat. Kdo neviděl, o hodně přichází. 100 %

plakát

Ulovit miliardáře (2009) 

Nechápu zdejší hodnocení. Jistě, oskarový film to není, ale jinak je to klasická Vorlovina se vším všudy. Hluchá místa tam jsou, někteří herci příšerní... ale kouzlo tam je. Prostě Vorlovina :) 55 %