Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (33)

plakát

5 pravidel (2013) 

Dokument jsem očekávala jako člověk, který zažil Systém dvakrát, s napětím. A výsledek mě neurazil, ale trochu rozesmutnil - Projekt Systém je daleko víc než jen hrou o milostných peripetiích, do které je snadné se vžít, což je podle mě nejvýraznějším sdělením filmu. V dokumentu mi chybělo bližší prozkoumání hloubek, které celý projekt má. Autoři si nepoložili žádnou z ambicióznějších otázek, která se nabízela. Mění účast Projektu Systému nějak vnímání svobody a demokracie? Co dělá s účastníky vžívání se do záporných rolí? Proč Projekt Systém tvůrci zamýšleli jako součást výuky na školách? Inu, chce-li někdo fenomén skutečně prozkoumat v celé jeho šíři, doporučuji zažít jednu z realizací. Aktuální data jsou na stránkách Projektu Systém.

plakát

Pláž (2000) 

Kdyby toho nesympatického rozmazleného amíkovského parchanta Richarda sežral žralok, dala bych o hvězdičku víc.

plakát

U-Turn (1997) 

Neobjektivních pět hvězdiček podplacených svařákem, skvělou hudbou, zběsilým střihem a atmosférou zapadákova, kam se momentálně se svou ovíněnou hlavou chci alespoň ve svých myšlenkách dostat. Ve fantaziích mi aspoň ustřelené hlava nehrozí.

plakát

Gattaca (1997) 

Pro me - slečnu z facebookovské generace - nabývají slova "prohlížet si profil" dosud netušeného významu.

plakát

Daleko od ráje (2005) (TV film) odpad!

...ale čas od času je potřeba restart podobnou šťávičkou.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Film mi připomněl můj dávny sen o umělecké kariéře, který jsem s přibývajícími roky začala opouštět. Asi se za něj ještě poperu. Billy mi vlil nové nadšení do žil. A co víc si od filmu přát? Snad se z toho nevyspím.

plakát

Láska na druhý pohled (2009) 

Přišla jsem do kina na černou komedii s Bernardem z Black Books, ale osud chtěl, že kvůli chybějící kopii hráli romantiku s Rachel z Přátel. Měla jsem to zadarmo, tak jsem to risknula. A že bylo posledním titulkem "Nezapomeńte film ohodnotit na ČSFD.cz", činím se.

plakát

Nouzový východ (2008) 

Stejně, ta Paříž byla hloupý nápad, že?

plakát

Protektor (2009) 

Formálně dokonalé, nicméně druhý den po projekci bych si na film ani nevzpomněla, kdyby vedle mě právě Plodková neseděla v kavárně...

plakát

Fontána (2006) 

Teď už vím, proč mám tak zvláštní pocit, když se vítr opírá do větví vrby, která roste nad hrobem mého kamaráda z dětství...