Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (24)

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Příběh sice slabomyslný (touha po dítěti jako hlavní motiv - trochu přitažené za vlasy), ale  moc hezky udělané. A těch pár záběrů mezi závěrečnými titulky jakoby ukazovalo na sequel...

plakát

Rozkaz zabíjet (2016) 

Vždyť to nemá žádný děj, žádný příběh, žádnou zápletku!! Čistě dokumentární záznam boje vojenské jednotky s armádou robotů, ovládaných AI (něco jako Skynet), jak jsou postupně všichni (lidé) likvidováni. Postrádám smysl.

plakát

Dům u jezera (2006) 

Nelogická slátanina - brácha jí řekne, že Alex zemřel při nehodě, ona si uvědomí, že to byl on, koho viděla zemřít, tak rychle změní svou minulost (takže Alex obživne? - to se bude brácha divit!!!) a za pár minut se s ním setká? Mezitím zbytečné dialogy, které vůbec neposouvají děj (k naplnění stopáže?) . Tak jedna * za herecké výkony, druhá * za krásnou přírodu...

plakát

Barbarella (1968) 

Nezapomenutelná klasika - pustil jsem si to znovu a vychutnával ohňostroj nápadů, barvitost a Jane Fondovou.Člověk to musí brát jako pohádku - ale má to spád.

plakát

Venom (2018) 

Příběh slabomyslný, triky dobré, jen mi připadá, že tvůrci se nemohli rozhodnout, zda natočit akční SF, nebo horor, nebo komedii - podle toho to dopadlo.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Vynikající. Kdyby byl konec trochu jiný, tak je to na 5*.Takto je to takové neuzavřené (příprava na sequel?). Nechce se mi věřit, že by hlavní záporák Nova vyhrál. Předpokládám, že ve dvojce se ukáže, že Alitu skutečně podcenil...

plakát

Poslední průzkum (2017) 

Kdyby to bylo zkrácené na polovinu (vynechány nezáživné dialogy, které vůbec děj neposouvají) tak bych snad dal i 3*. I když ten konec byl přitažený za vlasy a herecké výkony nic moc...

plakát

Skleněný zámek (2017) 

Jako film vynikající, jako příběh velmi poučný - rozdíl mezi láskou jako emocí a láskou jako vztahem. Láska jako emoce a umění udělat atmosféru, velká gesta, která nic nestojí (dárek - vyber si hvězdičku) - to přesně umí alkoholik. Ale skutečná láska (činy) naprosto chybí. Naopak jeho činy ničily a ubližovaly těm, které "miloval" Byla tam velká sebestřednost - byl to slaboch a sobec a i v tom vytváření nádherné atmosféry byl cítit exhibicionismus a narcismus (opět charakteristické pro alkoholika) - nádherně zahráno!! Život mimo realitu, ve svých iluzích (kterým možná i věřil), skleněných zámcích, kterými zraňoval své blízké. I matka byla sebestředná - nedokázala děti zachránit. Konec velmi idealistický - nepravděpodobný.

plakát

Sladký život (1960) 

Nechápu ty ódy - příběh žádný, sled epizod prázdného života (téměř záznam) , panoptikum figurek, často jednajících nepochopitelně a nevysvětlitelně (sebevražda Steinera a vražda jeho milovaných dětí bez jakéhokoliv náznaku motivu - zdá se, že jediným účelem bylo šokovat diváka), Přehled lidí znuděných, kteří nevědí, co chtějí, případně čekají na zázrak, do toho jedna hysterická ženská, bezohlední paparazziové (ty jsme viděli v reálu kolem smrti Diany - takže nic nového ani objevného), jedině osvěžující Anita, rozkošná ve své dětinské zahleděnosti do sebe - alespoň je živá. Jestli to bylo ve své době míněno jako odsuzující kritika (podívejte se, jak jsou ti boháči zkažení!), tak budiž, ale nevidím důvod proč se na to dívat dnes. Jedna * za kameru, jedna * za herecké výkony, víc nemůžu dát.

plakát

Rudá planeta (2000) 

Nejvíc to zpomalují ty únavné hlubokomyslné dialogy, jinak by to mělo celkem spád. Atmosféra dobrá, triky dobré, děj standardní (až na to zneškodnění Amee - to je trochu přehnané). Bez těch dialogů by to bylo na 3*.