Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (103)

Barbie

Barbie (2023)

Ken (Ryan Gosling) má ve druhé části filmu jméno na ledvince napsáno ve stylu loga hudební skupiny Metallica.

Císař a tambor

Císař a tambor (1998)

Pohádka je natočená na motivy příběhů o císaři Josefu II., který se stejně jako císař v pohádce údajně vydával v převleku mezi prostý lid.

Lajna - První slova

Lajna - První slova (2021) (epizoda)

Při záběru na slovenský tým ve studiu je možné vidět hráče s číslem 42 se jménem Gabčík. Jedná se o odkaz na Josefa Gabčíka, který spolu s Janem Kubišem provedl atentát na Heydricha, a to 27. 5. 1942.

Spider-Man: Bez domova

Spider-Man: Bez domova (2021)

Na bedně společnosti Stark Industries u Happyho doma je možné si všimnout bývalého loga Formule 1. Mimo jiné Tony Stark (Robert Downey Jr.) ve filmu Iron Man 2 (2010) jel právě velkou cenu Monaka, která do seriálu Formule 1 patří.

Pearl Harbor

Pearl Harbor (2001)

Když na letadlové lodi vyjíždí výtah nahoru, je vidět, že se nachází v pravé zadní části paluby za můstkem. Letadlové lodě třídy Yorktown, do které USS Hornet patřila, ale měly výtahy uprostřed paluby.

Sebevražedný oddíl

Sebevražedný oddíl (2021)

Ve scéně, kdy se Starro valí na město, zařve jeden z dispečerů: „Ó můj Bože, to je obří kaiju!“ Termín kaiju je japonský výraz pro obří monstra (např. Godzilla), která jsou obvykle zobrazována, jak útočí na velká města a bojují buď s armádou, nebo s jinými monstry. Kaiju se objevili také ve filmu Pacific Rim - Útok na Zemi (2013).

Ledové království II

Ledové království II (2019)

Když Olaf dělá pantomima, tak při napodobení myši připomíná Mickey Mouse.

Reklama