Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (335)

12 opic

12 opic (1995)

Ve filmu (na rozdíl od mnoha jiných sci-fi) je použit model cestování v čase, podle něhož není možné cestou zpět v čase změnit budoucnost (vše už se jednou stalo a změna není možná). Ti, kdo se o to pokusí, se jen složitě zapletou do okolností příběhu a nakonec zpravidla zjistí, že snahou o změnu budoucnosti vlastně mají podíl na jejím vzniku - vše stane právě takovým způsobem, jakým se to stalo už jednou. Podobný model cestování v čase je použit například ve filmu Kate a Leopold (2001), kde má dobré fyzikální opodstatnění.

Adéla ještě nevečeřela

Adéla ještě nevečeřela (1978)

Při premiéře v pražském kině Blaník se film promítal 15 týdnů 4x denně a téměř vždy před vyprodaným sálem. Pokladní spočítali, že prodali 196 tisíc lístků. Stejný zájem byl i v jiných městech.

Akta X - Film

Akta X - Film (1998)

Krycí jméno filmu při dopravě do kin bylo: "Nuts and Bolts."

Akta X - Film

Akta X - Film (1998)

V chronologii televizního seriálu je film dějově mezi pátou a šestou sérií.

Akta X: Chci uvěřit

Akta X: Chci uvěřit (2008)

Jediná chvíle (mimo titulky), kdy je slyšet nezměněné slavné hudební téma Akta X, je když se Mulder a Scullyová zastaví před obrazem prezidenta Bushe.

Anděl na horách

Anděl na horách (1955)

S podvrknutým kotníkem odehráli několik scén i Josef Kemr a Stela Zázvorková.

Anděl na horách

Anděl na horách (1955)

Jaroslav Marvan dostal honorář 45 600 Kč, na svou dobu velice slušný obnos.

Anděl na horách

Anděl na horách (1955)

Když přijel Marvan představit film do Maďarska, vítaly ho transparenty s nápisy "Jaroslav Marvan - král budapešťkých kin!"

Anděl na horách

Anděl na horách (1955)

Marvan si při nátačení zlomil nohu na sáňkách, mimo natáčení, když jel s kameramanem na panáka. Statečně pak vše točil dál, aniž by divák cokoli poznal, dokonce i znova sednul na sáňky.

Anděl na horách

Anděl na horách (1955)

Tvůrci plánovali natočit ještě třetí díl Anděl u moře, ale k realizaci nikdy nedošlo.

Arabela

Arabela (1980) (seriál)

Tvůrci chtěli, aby vlk v seriálu mluvil, jenže nevěděli, jak toho docílit. Majitele vlčáka, jenž představoval vlka (kterého pan Maier střelí), napadlo dát psovi na zuby žvýkačku. Pes utíkal a zároveň se snažil zbavit se žvýkačky, což připomínalo mluvení. Podobnou proceduru podstoupil psí představitel Pajdy.

Arabela

Arabela (1980) (seriál)

Představitelé Honzíka a Mařenky se vůbec nemuseli učit text. Režisér jim vždy před natáčením řekl, o čem to bude a nechal to na nich, aby to řekli po svém.

Reklama