Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

tak, konečně jsem dokoukal poslední díl dvanácté série south parku - je to jako by mi zkončila jedna etapa života a začínala další.. I když byly některé díly slabší, většina byla totální masakr, utahující si z americké politiky, zesměšňující nějakou aktuální událost nebo postoj veřejnosti k ožehavému tématu. South park je plný vulgarit a nekompromisnosti, ale i jakoby moralizujících ponaučením na konci (hlubokomyslnost některých mě kolikrát dokázala neskutečně dostat:).. je to těžké loučení, ale po nějaké oddechové době mě opět čeká první série, pak druhá, třetí..... Tohohle seriálu se prostě nemůžu nabažit!

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

bezchybné zfilmování dokonalé knižní ságy, už se těším na další série.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

naprosto nářezový seriál do puntíku splňující mou představu sitcomu - sympatické postavy, originální a vtipné situace a samozřejmě bezvadné hlášky, nezřídka se týkající sexu. Seriál si drží hodně vysokou (pětihvězdičkovou) laťku kvality a, což je potěšující, po celé zatím natočené tři řady pod ní neklesl. Kapitolou samou pro sebe je pak postava Barneyho - tohoto týpka jsem si zamiloval, je prostě awesome (jediná nevýhoda seriálu - po dobu sledování jsem dával slovo awesome i do českých vět) - stylovej lovec žen v obleku vypouštějící z úst takové klenoty, které prostě nelze ustát bez výbuchu smíchu. Wow, čekání na čtvrtou řadu (kde už se možná konečně objeví "matka" z názvu seriálu:) si určitě ukrátím opětovným shlídnutím prvních tří - tohle je fakt awe... bomba!:)

Dexter

Dexter (2006)

výborný seriál plný chladnokrevnosti a brilantního černého humoru - s tímto počinem se mi tvůrci opravdu trefili do noty! Druhá a třetí řada jsou naprosto námrdové!

Californication

Californication (2007)

mega hustej týpek Hank Moody chlastá, hulí trávu, píchá všechno co před ním roztáhne nohy a přitom ještě stíhá vychovávat dceru, flirtovat se svou životní láskou a trousit naprosto zdrcující hlášky - bravo! První řada je sice v pohodě (doporučuji sehnat BEZ DABINGU, ten totiž kvalitu dost sráží), ale pořádně se seriál usadí až ve druhé sérii, kde s příchodem hudebního producenta Lew Ashbyho teprv začíná ten správný rock'n'rollový kolotoč. Podle mě životní role Davida Duchovnyho, v této roli se, narozdíl od uťáplého agenta Muldera, opravdu našel a tím přinesl neskutečně svěží velrybu do stojatých seriálových vod.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

tak tenhle seriál mi za těch 8 řad hodně přirostl k srdci - sympaticky střelené postavy (Dr. Cox rullez!!), vtipné (dost často až nezapomenutelné) situace plynule přecházející na vážnější notu a hlavně úplně bombastičtí pricmrdáváči jako Údržbář, dr. Kelso nebo Ted. Na to, že mě filmy/seriály z lékařského prostředí nikdy nelákaly, tento opravdu můžu!

Firefly

Firefly (2002)

vesmírná sci-fi stylizovaná do divokého západu. Je velká škoda, že tvůrci zůstali jen u jedné řady... Doporučuji zkouknout seriál a poté celovečerní film Serenity, který doplňuje mezery v ději a čerpá ze stejného kontextu.

Ovečka Shaun

Ovečka Shaun (2007)

krátké modelínové grotesky se stádem vynalézavých ovcí v hlavní roli. Je až s podivem, kolik se toho dá do pěti minut nacpat - tolik svěžích nápadů se jen tak nevidí. Pochvalu zaslouží i mezinárodně srozumitelná zvuková stopa:)

Ostré jako břitva

Ostré jako břitva (2008)

naprosto kulervoucí seriál - mafiánské čistky a mejdany nebyly nikdy natočeny lépe, navíc podle skutečných událostí.