Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

Magor Riggs a (skoro)důchodce Murtaugh střílí, hláškujou, demolujou auta, domy a všecko co jim příjde pod ruku. Naprosto miluju všechny díly téhle série. Dvojka má sice víc humoru a africké nácky, ale jednička byla první a navíc je tady pan Joshua.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Držte si klobouky, Indy je zpátky!!! Tentokrát i se svým "bondovským" tatíkem a je to jízda jak má být. Nacisti, tanky, svatý grál, věčný život a Adolf k tomu. Už odmala mám ze všech tří (dneska už čtyř) tenhle díl nejradši. A je to nejspíš nostalgie či co, ale tuhle podívanou si pokaždé uživám jako malý kluk, protože asi každý z nás chtěl jednou prožít takové dobrodružství...

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Drsný černý humor, bezva soundtrack a Vinnie Jones k tomu. Co ví Jason Statham o diamantech? Proč je Boris neprůstřelný? A co Tony a jeho pátý prst, kam se poděl? Na tom vůbec nezáleží!!! A proč? Protože dneska vaří a servíruje Guy Ritchie a je to zatraceně výživný a ostrý britský gulášek :) P.S. Řekl bych, že to asi byl první mnou zhodnocený film na CSFD :´)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Co napsat abych neopakoval co už bylo napsáno. Tenhle film je pro mně naprostá srdcovka. Tim Robbins a Morgan Freeman hrají dokonale, hudební motivy jsou nádherné. Po každém zkounutí mně naplní pocit určitého optimismu a pohody. Je to krásný film o přátelství a naději. A Rita Hayworth je prostě boží... :)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Richard Curtis umí napsat a zrežírovat skvělé romantické komedie, a toto je jeho opravdový majstrštyk. Ultimátní romantický slaďák a ideální (nejen) vánoční film. Hudba je vybraná perfektně a herci si své role pořádně užívají. Kdykoliv když sleduju tenhle film, tak mám takový ten lehce nablblý a spokojený úsměv na tváři a pocit že, ...love is actually all around... :)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Dokonalý western. Skvělé obsazení - Bronson, Fonda, Cardinale, Robards - to je prostě herecký koncert. Ostuda že Leone za režii nedostal cenu akademie. A ještě větší ostuda že ji nedostal Morricone za hudbu, ta je totálně geniální. Jestli to takhle "tenkrát na západě" fakt vypadalo, tak bych se tam chtěl aspoň na chvíli podívat...

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Parťáci Butch a Sundance jsou ti nejsympatičtější bandité, které Divoký západ poznal. Newman a Redford dodali svým postavám obrovské charisma a sledovat ty dva na plátně mi přináší opravdové potěšení. Právě kvůli filmům jako je tento tak rád koukám na filmy. Nebudu hodnotit režii, scénář, kameru ani hudbu, protože ty nemají chybu a jsou dokonalé. Butch Cassidy a Sundance Kid, to je prostě klenot... :)

Vyvolený

Vyvolený (2000)

Po Vyvoleném to s Shyamalanem šlo už jen z kopce a dneska víme kam až to dopracoval! Ale Vyvolený je dokonalý ve všech ohledech!! Je to vynikající (nejen) komiksový film!!! Jeden z těch opravdu nej...

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Pro mně nejlepší Coeni (spolu s Fargo)! Specifický coenovic humor, skvělá režie a spousta výborných hlášek. Srdcovka, kterou bych mohl vidět tisíckrát a stejně by se mi nikdy neokoukala!! A Bridgesův Dude nemá chybu!!! Je to prostě bůh...

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Nebudu a nechci sem psát, že tenhle film je kultovní až za hrob, nebudu a nechci sem psát, že všechny ty hlášky jsou naprosto dokonalé, nebudu a nechci sem psát, že Tarantino je bůh (dneska už ne, ale v 90. letech určitě byl) a už vůbec sem nebudu psát, že tenhle film je totální mazeeec. Bylo by to totiž jako nosit dříví do lesa... ...ale nakonec proč ne, když je to tak :)