Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity. Mladým manželům, Danovi a Jody, se narodí první dítě, jenže místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku. No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (619)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Konečne ďalší skvelý diel a konečne už bez trápnej Anny Faris. Ashley Tisdale je omnoho viac sexy a to predviedla aj v tomto filme. Naopak som rád že viac priestoru dostal Simon Rex. Scary Movie 5 je pomerne výpravný a odohráva sa v mnohých rôznych prostrediach, pričom paroduje nielen horory ako (predovšetkým) Mama, Paranormal Activity, alebo nový Evil Dead ale z nejakého dôvodu tiež veľmi obsiahlo cituje z filmov úplne iných žánrov, ako Inception, Čierna labuť alebo nová Planéta opíc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V pátém dílu se o gagy není třeba bát, a jde jen o to, jestli se jim dá zasmát. Kadence vtipů je totiž mimořádně vysoká. Na skladě jsou především ultra trapné. Paroduje se mimo jiné Mama, Paranormal activity, Zrození Planety opic, Černá labut anebo Lesní duch, přičemž dva poslední jmenovaní přišly s nejvtipnějším parodováním. V úvodní scéně si ze sebe tropí legraci průšviháři Lindsay Lohan s Charlie Sheenem, dojem kazí snad jen jim nepodobní akrobaté, kteří většinu scény postelových "hrátek" odvedli za ně, ale je dost poznat, že to nejsou oni. Zbytek filmu semele kde co, a to takovým drivem, až není možné vše pobrat. Absentující režijní preciznost, a místy dost omletý styl zkušených scénáristů specializujících se na parodie Davida Zuckera & Pat Profta, jsou největší slabinou filmu se střídmou stopáží. Herci se sympaticky snažili a do zvolené, a místy krásně originálně přepálené grotesknosti, naprosto zapadli. Osobně se u komedií nahlas nesměji a zde to platí rovněž. Navrch měla trapnost, a spolu s ní nedostatečné technické zázemí. Oproti tomu herci byli více než fajn, a spolu s nimi tvůrci stihli naservírovat bezpočet gagů proměnlivé kvality. Nutno uznat, že bylo z čeho vybírat, a pokud se divák ani jednou nezasmál, tak pak tenhle díl byl opravdu "scary". Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak už to začíná trochu drhnout a upřímně řečeno série Paranormal Activity kterou si tohle pokračování bere na paškál především mě nikdy moc nebrala, ale po takovým nijakým úvodu se to přeci jenom aspoň trochu rozjede i když je to z větší části založený na podobných fórech jako předchozí dvě pokračování tak je to pořád přeci jenom o trošku lepší než mizerný druhý díl a i za to nejslabší možná trojka a taky za to, že už je konec.50% ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto příšerné, otravné, trapné a nesnesitelné.Kvalita Scary Movie díl po díle klesala, ale pamatujete si ještě 4. díl, který dokázal držet pohromadě v uceleném příběhu?Měl neskutečný vizuální efekty ( teda jako na parodii ) a i přes pár trapných scén dokázal řádně polechtat bránice? Tak u pětky na všechno zapomeňte, nehorázná ubohost bez jediného vtipu, která paroduje ty nejlepší hororový pecky posledních let, ze kterých se dalo vytěžit kvantum vtipu, jenže Malcolm D. Lee naprosto netuší co slovo vtip a satira znamená.Patetické mlácení do koulí, kecy o ničem a zrychlené záběry, to je jeho předtava vtipu.Tohle si Scary Movie nezasloužilo a bratři Wayensové by měli bez prdele tvůrce týhle sračky žalovat.Úroveň amerických parodií za posledních deset let klesla na bod mrazu a věřte, že dvojice Friedberg a Seltzer s jejich Epic Movie atd. je o proti pátému dílu Scary Movie povedenou zábavou.Poslední nadějí v tomto kdysi výtečném žánru proto zůstává Marlon Wayans, který se do obsazení nevešel a na popud si udělal konkurenčí A Haunted House, ve kterém se sice nevyhnul fekálu, pubertálnímu tlachání o sexu a pár trapnostem, pořád ale dokázal ve víc jak polovině scén diváka roztrhat smíchem a dal na chvilku vzpomenout, co jméno Wayanse v komediálním žánru kdysi znamenalo.Anna Faris moc dobře věděla, proč se tomuhle pokračování vyhnout a je opravdu smutné a k nasrání, jak dokázali ty hovada zničit jednu kvalitní značku humoru, která i přes klesající kvalitu byla jakousi zárukou, bohužel tohle už neplatí.Zucker už evidentně nebere drogy a měl by začít psát TV filmy pro červenou knihovnu.Nejubožejší film tohohle roku co jsem měl tu smůlu spatřit, 86 minut se vleklo jako tři hodiny a nebýt koz Lindsay Lohan a jediného výborného Snoop Dogga, vytrhal bych si nudou všechny chlupy v nose.Sračka.5%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Málokdy se už donutím sledovat takové filmy jako je Scary movie. Pamatuji si doby, kdy všichni znali alespoň první 3 díly, jelikož to bylo něco vcelku nového a neohraného - a také vtipného. Každý kdo chtěl být "in" tyto snímky musel umět nazpaměť. Dnes tomu tak naštěstí není, ale každý kdo má alespoň stručný přehled v hororovém odvětví si musel být vědom toho, že tento movie je smíchán hned z několika hororů - minimálně jsem si všimla těchto odkazů: Paranormal Activity, Mama, Evil Dead a Black Swan. Ovšem nemohu si také pořád stěžovat a musím se snažit najít na snímcích tohoto rázu něco vtipného. Takovým vtipným momentem shledávám rozhovor Snoop Dogga s jedním hercem o tom jak se snažili zjistit jaký horor jim připomíná tu chatu v lesích. Nemusím jednoznačně moc chodit kolem horké kaše, jelikož chaty v lesích jsou oblíbenými destinacemi :-). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně kdy Jody (Ashley Tisdale) podruhé vyřkne 4 zakletá slova, uřeže si muž v košili s kravatou všechny končetiny, ale po 3. přečtení slov má v záběru viditelně ruce. (D3NJI)
  • Piaty diel Scary Movie prichádza po siedmich rokoch od uvedenia poslednej časti, čo je najdlhšia prestávka medzi jednotlivými pokračovaniami tejto série. (S3MIR)

Reklama

Reklama