Reklama

Reklama

Navždy svoji

(seriál)
Ukázka z filmu 3
Česko, 2013, 4 h 31 min (Minutáž: 45–46 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Celých šest týdnů budou moci diváci České televize sledovat osudy tří velmi odlišných párů z různých koutů republiky, které se rozhodly, že v létě roku 2012 vstoupí manželství. V seriálu ale nebudeme pouze svědky předsvatebních příprav a svatebního veselí těchto dvojic, ale především se staneme svědky jejich nejrůznějších partnerských a rodinných peripetií. Proč jsou vlastně spolu a co si od vzájemného soužití slibují? Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková (Ženy pro měny, Nesvatbov) ve spolupráci se scénáristkou Irenou Hejdovou (Děti noci) zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Ukázka z filmu 3

Recenze (83)

TrebleClef 

všechny recenze uživatele

Velmi smutný pohled na nás, zaprděný Čecháčky při křepčení kolem svatby. Nevěřícně sledujeme tři dominy a jejich podpantofláky v nefungujících vztazích. Potetovaná kurva, panbíčkářská intelektuálka a vesnická kysna...člověk až nemůže uvěřit, že je to všechno doopravdy. Autorky zřejmě vsadily na fakt, že realita je schopná trumfnout i Kameňáky. Dokument, při kterym je třeba si dát panáka. ()

Issaden 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus je průměrný, obsahem občas nudný. Zlepšuje to výběr tří absolutně rozdílných párů, někdy vtipné střihy a mě osobně udrželi až do konce Šestákovi. Tento pár mi připomínal Homolkovi mladší, jen bez dětí. Ačkoliv byl jejich osud předvídatelný, bylo jejich natáčení v každém vstupu vtipné. Nejvtipnější scéna z celého seriálu je koupání pana Šestáka, těch smutných je tam více. Každopádně to není žádná "Výměna manželek", je to dobře poskládaný a promyšlený celek. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Na tento serial jsem dostal tip a dopadlo to tak, ze jsem ho videl na jeden zaber. Hodne zabavne, bohuzel pro dva ze tri paru. Jedini verici to meli v hlave srovnane a bylo videt, ze se maji doopravdy radi. Zly asi nebyl ani onen vesnican, ktery trefil na hroznou pitku, ktere slo asi jen o jeho majetek. Tech jeho padesat zenskych mu ale nezeru.-). Ne tolik bulvarni jako podobne porady, ale zajimave to je urcite. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Dal bych vyšší hodnocení, protože se rád dívám na lidi s nějakou mentální poruchou. Vyžívám se v tom, že mnozí lidé jsou na tom špatně a vždy mi to dává dobrý pocit, že já jsem na tom dobře. Na druhou stranu je to někdy až příliš a občas si myslím, že je to skoro až hrané. Neznám totiž mnoho takových lidí podobných k účastníkům dokumentu. Nejlepší z panoptika kreténů je vesnický vidlák, jehož korpulentní žena myslí za sebe i za něj. Nejspíše výběr byl záměrný, smyslem je ukázat extrémnosti, v nichž nejméně zajímavým extrémem je slečna s vytetovaným prstenem na prstu, která nemá ráda hlubokou vodu. Nejvíce podivný je onen vidlák a poté sektáři, kterým jsem záviděl jejich jednoduchost bytí. Co bych vytkl je fakt, že Hníková je občas nejspíše znechucena, a nezabíhá do větších detailů a záměrně ukazuje konfliktní nebo vtipné situace. Jo, pro mě osobně je to super, ale přece jenom by měl dokument ukazovat všechny aspekty manželského života. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Dokument je opravdu je opravdu zábavný a to díky opravdu zajímavým párům (katolíci+vidláci+zoufalci). Myslím, že to má i vypovídající hodnotu o třech absolutně rozdílných skupinách obyvatelstva. Nejsympatičtější mi byli katolíci, u nich má svatba opravdu smysl a vědí, co chtějí. Nejzábavnější byli vidláci (Troška by se mohl inspirovat) a nejsmutnější jednoznačně zoufalci (těch jejich dětí mi bylo doopravdy líto). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení tét sondy do nitra moderní české společnosti začalo v dubnu 2012 a skončilo v průběhu ledna 2013. (ČSFD)
  • Režisérka dokumentárního seriálu Erika Hníková ve spolupráci se scenáristkou Irenou Hejdovou zvolila observační metodu natáčení, kdy tvůrci jen minimálně manipulují s natočeným materiálem a nechávají svým hrdinům co nejvíce prostoru a přirozenosti. (ČSFD)

Reklama

Reklama