Pepa Gébls čumí, jak to Češi umí! A že by herr šéfpropagandista valil očka. Banderovci za podpory západních imperialistů, církve a domácích nepřátel lidově demokratickýho zřízení prchají na Západ, kde vstoupí do nových fašistických jednotek, co chtěj zničit socialistický ráj. Už tomu se musí člověk smát, ale dobře. Doba si to žádala. Jenže ono jde o to jakým způsobem se banda ukrajinských nacionalistů chce na Západ dostat. Čekali by jste skrývání v lese, noční pochody a výběr odlehlých usedlostí pro získání proviantu. Kdepák. Jen ať každej ví, že jsme tady. Vypalování vesnic, střelba po všem co se hýbe a veselé slunečné procházky, aby si mužstvo mohlo prohlídnout krásnou přírodu. Není divu, že mají za chvilku v patách SNB a armádu a dělníci už se taky nechali slyšet, že nehodlají jen tak přihlížet. A tak se strhne spousta bizarních honiček, neskutečných stříleček a heroických výkonů čs. příslunšníků v čele s neprůstřelnym Sovákem - jak říkal Brukner ve Vesničce na incident s Drápalíkem: "Aspoň je vidět, jak máme zocelený lidi.". Všechno končí pochopitelně tak jak má s neskutečnou větou na konci. Za padouchy 15%
Po Zackovi a Miri a Cop Out jsem se těšil, že do toho Smith zase pořádně šlápne, ale ouha. To šlápnutí přišlo do pořádnýho ho*na a vzhledem k tomu, že už je to potřetí za sebou, začínám se mírně obávat o další jeho výtvory. Jo - pár gagů nebylo špatných a Goodman s Parksem zahráli tak jak měli, ale ta zdlouhavost, ty úmorné náboženské monology hlavního záporáka a celková nekoncepčnost prostě všechno dobré zabila. 15%
Svět zítřka tentokráte ze 17. století. Infantilní, místy nudně, ale zároveň chvílemi strašně zábavné a výborně obsazené. Až na Orlanda Blooma. Pořád čekám, kdy tomuto bezpochybně nadanému herci někdo napíše roli přímo na tělo. Zatím se výrazně osvědčil jako přicmrndávač Johnnyho Deppa při jeho vylomeninách v Pirátech, ale mám za to, že tenhle kluk má na víc. 60%
Další film, který si nedokážu zařadit. Čekal jsem komedii, které se mi zprvu dostalo a nutno říci, že neměla valnou úroveň. Jenže pak přišlo PRÁSK, u kterého celá početná rodinná sešlost zmlkla a pak už bylo všechno jinak. A nebyla to komedie. Nevim. Mam spoustu rozporuplných pocitů, ale je fakt, že pozitiva převládají. 65%
Během první poloviny jsem dělal všechno možný, kromě sledování obrazovky. Taková zábava to byla. Ale jako vždycky jsem si řikal, že se to určitě rozjede a kupodivu mi to konečně vyšlo. No ne že by to byla nějaká super jízda, ale vylíhnul se z toho docela slušnej náboženskej horůrek s víc než solidním závěrem. Tady bych uvítal remake s větším rozpočtem a pár opravdických Poláků. :D 50%
Když ono je to pořád dokolečka a Douglas už je trošku starej na to, aby tomu dodal nějakej ten pořádnej nádech akční jízdy. Kdyby aspoň ta Sutherlandova postava nebyla tak příšerně napsaná.............nesnášim policajty, který se kouknou ze sta metrů na ho*no a je jim okamžitě jasný, že ho tam necha 50tikilovej blonďák. Aspoň že ta Eva vypadá tak nějak k světu. 40%
Bylo jasné, na jakou strunu bude Černobílý svět hrát a já se hned na začátku rozhodl, že na tu přepokládanou emocionálně vyděračskou hru rozhodně nepřistoupím. Mé rozhodnutí ovšem vzalo rychle za své. Vedle Talorovy režie na tom měly lví podíl zúčastněné herečky a stejně jako většina hodnotících i já vypíchnu Violu Davis a především Bryce Dallas Howard. Ta zahrála tak neskutečně hnusně (skvěle), že jsem jí chtěl uškrtit hned po první scéně. :) Jediné resp. jediný kdo mi nesedl byla Emma Stone. Ne že by zahrála špatně, ale já mam tuhle holčinu zaškatulkovanou v krabičce romantických komedií a tady z jejich stínu bouhužel nevykročila. 90%
Gleeson ve vrcholný formě jako irskej burenskej policajt znepříjemňující život agentovi FBI v podání Dona Cheadla, který ovšem, stejně jeko zbytek herců byl v tomto případě jen komparzem ve one men show oplácanýho Ira. Smál jsem se od začátku až do konce. 85%
Do pádu letadla dobré, ale poté jako by většinu herců i scénáristu chytla křeč, která vyvrcholila né zrovna povedeným povstáním z popela. MU, ačkoliv nejsem jejich fanoušek, by si určitě zasloužil lepší zpracování, o které si tenhle příběh vyloženě říká. 60%
I stokrát viděné se dá natočit koukatelně, ale jen v případě, že všechna ozubená kolečka do sebe zapadnou. Rozhodně to nemůže vyjít ve chvíli, kdy za kamerou sedí úchylný fetišista, hlavní hrdinka nehraje a její protihráč by to na hrbu neutáhl ani kdyby kopal první ligu. 15%
Chápu producenty i režiséry, že obsazují hereckého a hudebního diletanta 50 Centa - gangsta nigga scéna je početná a filmy se svým idolem se u ní určitě těší velké oblibě. Co ale nechápu je, proč se takových sraček zúčastňují formáty jako Bruce Willis a Ryan Phillipe. Doufám, že si osvědčená jména budou propříště pamatovat, že lézt před kameru po boku toho podprůměrného recitátora se nevyplácí. 10%
Těšil jsem se jak malej kluk, ale teď jsou mé pocity smíšené. Francouzi se snažili o maximální autentičnost, což se jim docela i povedlo, nepočítám-li naprosto zbytečnou postavu manželky jednoho z policistů. Problém je, že tady ta věrohodnost byla spíše na škodu, ačkoliv některé momenty byly hodně silné. Pokud se jedná o samotný zásah, tak tady podle mého filmaři odvšdli maximálně profesionální práci, ale i přesto mé očekávání zůstalo nenaplněno. 60%
No to byla ale hovadina. Hlavní hrdinka aspiruje na titul Nejtupější nána a dialogy nejspíš psala troska v poslední fázi heroinové závislosti, protože tolik sraček z úst herců jsem v jednom filmu snad ještě neslyšel. Pravda - na vině může být i děsivý český dabing, ale já se obávám, že ve španělštině to nebude o mnoho lepší. Ono to ani nejde. A aby toho nebylo málo, tak režisér celou tu hrůzu natahoval seč to jen šlo, takže když už jsem si myslel, že už je fakt konec, došlo k dalšímu nesmyslnému zvratu, který vlastně ani zvratem nebyl. jediné, co činilo celý film občas zneklidňujícím byla v jistých momentech hudba a jekot týraných. 10%
Matthew McConaughey exceluje v roli cynického právníka, v němž se na kratičký okamžik hnulo svědomí, což ho společně s arogancí klienta a uraženou pýchou donutilo, aby alespoň jednou přehodnotil svůj přístup a zachoval se čestně. Nic nového pod sluncem, ale přesto to dokáže po celou stopáž poutat pozornost. 85%
Další z témat, u kterého budete bezmocí skřípat zubama a další z filmů, na který narazíte víceméně náhodou, protože se kinodistributorům nehodí do škatulky. Po Válečnících a rwandských filmech, kde jednotky OSN byly frustrovány svou zbytečností se zde jejich členové ukazují úplně v jiném světle, ze kterého se mi zvedla žaludek. 90%
Scénáristicko-režisérský šunt. A nezachránil to ani Sean Bean a už vůbec ne Danny Dyer, kterému sedí spíše role londýnských povalečů, drobných gangsterů, chuligánů či feťáků, ale rozhodně to není typ heroického hrdiny a příslušníka komandos. A to se dá říct kromě již zmíněného Beana skoro o celé jednotce. 40% za pár solidních momentů, o které se starala především jednotka SS.
Akční zombie řežba, která sice nepřináší nic nového (ono to ani nejde), ale přesto dokáže upoutat pozornost svižnou akcí a nezaměnitelným britským rukopisem. 60%
Bohapustá, výtečně obsazená, středověká rubačka, u které jsem si spokojeně pomlaskával. Přesto si neodpustím upřesnit pár historických informací. Předně Jan Bezzemek nebyl takový tyran a břídil, jak je díky legendám o Robinovi Hoodovi vykreslován. Pomoc Dánů výměnou za to, že církev si nebude Dánska všímat je nesmysl - Dánsko už bylo přes 200 let christanizované. Tehdejším pánům z Albany byly anglické zákony ukradené - Alba je ve Skotsku a to bylo tehdy nezávislým královstvím. Na konci se zdá, že Jan Bezzemek prohrál svůj boj o anglický trůn s Francouzi, což je pochopitelně nesmysl. Pořád to nechápu a nikdy nepochopim - historie sama o sobě tvoří velké příběhy, takže nemá smysl kazit její chuť hloupými smyšlenkami. Snad to někdy filmaři pochopí. 60%
No jo - tohle mě vrátilo do skoro zapomenutých klukovských let, což vygradovalo ve finálovém rockyovském souboji, kdy jsem bytostně cítil, jak se dementně usmívám. 80%
Slátanina, která naprosto diskvalifikovala highlanderskou sérii z kolébky kultovních klasik, do které měla po jedničce silně nakročeno. Slušná režie. 30%
Další heroicko-křesťanská sandálovka, která mě na jednu stranu potěšila tím, že přece jen trošku upozadila vyzdvihování křesťanského mučednictví a křesťanské víry, ale na druhou stranu mi zde chyběla šťáva, které měl třeba Ben Hur na rozdávání. A přitom výprava, kostýmy a choreografie bitev v ničem nezaostávaly za svými hollywoodskými bratříčky. Přesto nehodnotím ty dvě hodiny jako ztracený čas. 60%
Akce B (1951)
Red State (2011)
Odcházení (2011)
odpad!Pravdu o Havlovi zná každý, kdo jí vědět chce. Přesto jsem se snažil odpoutat od svého negativního názoru na bývalého prezidenta a soudit film jako takový. Vzhledem k tomu, že se mi to často daří u Toma Cruisa, myslím, že se mi to povedlo. :D A došel jsem k názoru, že je to nehorázně nehorázná sračka. Chvilku jsem se na to snažil dívat jako na obhajobu sebe sama a sebeironickou glosu svého politického života. To nešlo. Pak jsem v tom zkoušel vidět vyřizování si účtů se svým nástupcem Václavem VI. Všechnovím. To taky nešlo. No a potom jsem to radši vypnul a šel si prohlížet fotky v kalendáři.
Tři mušketýři (2011)
Muži v naději (2011)
Shrine, The (2010)
Legie mrtvých (2005)
odpad!Pořád si nejsem jistej, jestli se mi to jen nezdálo
Strážce (2006)
Útok na věžák (2011)
Partička teen výtržníků vs. gorilopsi z vesmíru. Hlína. Jinak se to snad nedá nazvat. :D 70%
Černobílý svět (2011)
Pomáhat a chránit (2011)
United (TV film) (2011)
Intimní past (2011)
Hellraiser: Návrat mrtvých (video film) (2005)
odpad!Mrtvouni? Co je to ku*va za slovo? kde se vzalo v Hellraiserovi? Navíc kde po celou stopáž byli cenobité? Nejdřív se tam mihne Pinhead uprostřed filmu a pak až na konci společně s dvojicí nohsledů, kteří starý partě nesahají ani po kotníky. Poslední Hellraiser, kterej za něco stál bylo Peklo na Zemi.
Podraz (2011)
Přepadení (2010)
Diplomová práce (1996)
Obhájce (2011)
Whistleblower, The (2010)
Lekce umírání (2007)
Výborný námět, který byl sražen nepřehledností a slabým obsazením. Za bubáky palec nahoru. 30%
Čas hrdinů (2011)
Devil's Playground (2010)
Ironclad (2011)
Temnota (2002)
Klišé o strašidelném domu, ale umně natočené s perfektní atmosférou a slušným obsazením. Takhle se mají točit neoriginální náměty. 80%
Ocelová pěst (2011)
Zombies: Den-D přichází (2008)
odpad!Tak jestli tohle měla být pocta Romerovi, tak bych se na jeho místě urazil. A absolutně jsem netušil, že Mena Suvari je na tom tak bídně, že musí brát takový odpad.
Věc: Počátek (2011)
Slušně odvedené řemeslo s příjemnou polární atmosférou. Některá monstra mi dala vzpomenout na hororovou klasiku Hellraisera. Takhle by to šlo. 70%
Highlander 2 - Síla kouzla (1991)
Konstantin Veliký (1962)
Barbar Conan (2011)