Reklama

Reklama

Jak mít sex

  • Velká Británie How to Have Sex (více)
Trailer 2

Tři britské teenagerky jedou na prázdniny a doufají, že je čeká nejlepší léto jejich života – naplno se vrhají do divokého nočního života. Skvělý, neonem prozářený debut kameramanky a režisérky Molly Manning Walker o trojici britských teenagerek na divoké prázdninové jízdě plné alkoholu zaznamenal obrovský úspěch na festivalu v Cannes. Vtipný, promyšlený, ale zničující pohled na složitost ženského přátelství a sexualitu dospívajících. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Vysoce citlivý film rafinovaně a v precizních nuancích zprostředkovávající divákovi zkušenost, kterou si prochází drtivá většina mladých dívek, bez ohledu na okolnosti a osobní kvality - zkušenost, která jen pro svou četnost ještě nemá být považována za něco obvyklého, běžného, s čím je třeba se smířit a vyrovnat. Po všech stránkách perfektní dílo: režie, kamera, barvy, tempo, dynamika, situace, přirozenost emocí, vývoje napětí i uvolnění ve vztazích... celé naprostá paráda! *** V Edisonu, v rámci Be2Can, s ORL. *~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Citlivo nakrútený film o téme, ktorá by mala osloviť iba cieľovku vo veku hlavných hrdiniek, prípadne o dva či tri roky starších hrdinov. Našťastie tomu tak nie je, Walker sa snaží byť čo najautentickejšia, čo znamená, že aj napriek neustálej párty plnej drog a cigariet (a sem tam aj sexu) do väčšej či menšej miery (to sa bude líšiť) dokážeme prežívať tú dovču spoločne s babami. Z jednej sa časom vykľuje hlavná postava, z druhej tá najlepšia kamoška a tretia dostane už priestoru o dosť menej. Ide to aj bez veľkých gest, tony dialógov o tom, kto sa ako v akom okamihu cíti a divák si toho dokáže dosť odvodiť aj sám. 70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemné coming of age drama o třech dívkách, které si jedou užít prázdniny divokým party životem a jedna z nich by zde ráda přišla i o své panenství. Herci jsou sympatičtí, rychle film uteče, ale přišlo mi to trochu obyčejné, podobných filmů je spousta a tenhle příliš nevyčnívá, na to je až moc málo explicitní a divoký, ale zabavilo. 6/10. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

V Cannes 'How to Have Sex' zabodovalo podle mě pro ten přechod mezi první polovinou, kdy sledujeme partu 16yo buchtiček, která předstírá sebevědomí, předstírá že "žije" svůj life naplno, aby udělala dojem na pár vylitých a vyjetých britských klobás, do druhé poloviny, kdy se naše hlavní hrdinka tak nějak dostává, nohama na zem a z blbé, až tupé záležitosti přechází do chladivější reality, s protaženým obličejem, nicméně můj zájem to alespoň trochu probudilo, protože do té chvíle jsem jen protáčel oči a přemýšlel, jestli to nevypnout. Nezlehčuju to. Neodsuzuju, že mladí, jsou mladí. Ale poslat šestnáctky samotné kdovíkam z pozice rodiče, je jedna otázka, druhá otázka je, jak snadno to vylitý klobásy zkouší "budu rychle, líbí se ti to rychle" a je přece jasný, že když udělá tohle (lehne si k tobě, dá přes tebe ruku), udělá i tohle (...), tím chci říct, pár otázek by se v tomhle filmu našlo, protože zpočátku to působí jako další z "...jedeme šukat na Ibizu". Nevím, možná mají ostatní víc sexu, protože jsou na to prostě dost blbí a nemají celkově problém... do doby, než ho mají. Jako drama je to solidní právě jen tím přechodem, a možná i tím, že se to nesnaží nějak moralizovat, jen to ukazuje věci tak, jak jsou. Zároveň mi to ale dává bolehlav, že není divu, že Svět stojí za hovno, všichni jsou mimo, ploší, bez jakékoliv hloubky, každý se jen snaží dělat dojmy, protože jsou nejistí a tak tu sledujeme tenhle výkvět, více a více sexy, více a více odvázaný, ale bez rozměru - každý dělá ramena, každý je fake, aby pak brečel v rohu, protože je pak pravda bolí. ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

První polovina je vlastně typický film Adama Sandlera, akorát bez něj. Párty, zábava a užívání si peněz, které se pak napíšou do výdajů filmu. Druhá půlka však spadne do dramatu a otevírání otázek, které v dnešní době jsou ve vzduchu, bohužel se nepokusí film nějak odpovídat a spíš jen ukazuje, že to tady je a že se to dotýká kde koho. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Molly Manning Walker dostala nápad na film na základe vlastnej skúsenosti, keď ako tínedžerka videla na dovolenke muža, ktorý mal v bare verejne orálny sex: "Vtedy som začala písať. Strávili sme nejaký čas v Malii robením výskumu. Naozaj sme sa snažili... zapojiť do skutočného života a toho, čo sa tam dialo. Potom sme urobili niekoľko workshopov, kde sme sa rozprávali so 16-ročnými a odhalili ich koncept sexuálneho súhlasu a bolo dosť divoké, čo z toho vzišlo." (Arsenal83)
  • Variety popísal, že výkon Mii McKenna-Bruce je "hviezdny" a že film „nakreslil mínové pole sexuálnej výchovy a súhlasu pre generáciu po #MeToo s precíznosťou v nejednoznačnostiach, ktorá zoberie dych nielen rovesníkom hlavných postáv, ale aj starším". (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Malii na Kréte (Grécko). (Arsenal83)

Související novinky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

19.02.2024

V neděli 18. února 2024 proběhl v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre 77. ročník předávání prestižních cen Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA), během nějž byla… (více)

36. Evropské filmové ceny ovládla Anatomie pádu

36. Evropské filmové ceny ovládla Anatomie pádu

10.12.2023

V sobotu 9. prosince proběhl v Berlíně 36. ročník slavnostního předávání Evropských filmových cen, které každoročně pořádá v Německu sídlící Evropská filmová akademie. Vítězným snímkem večera se bez… (více)

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

Byly rozdány Zlaté palmy v Cannes

Byly rozdány Zlaté palmy v Cannes

27.05.2023

76. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému závěru a nastal tedy čas, aby byly rozdány Zlaté palmy. Hlavní ocenění prestižního festivalu díky rozhodnutí poroty, jíž… (více)

Reklama

Reklama