Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Zajímavosti k filmům (41)

American Mary

American Mary (2012)

Píseň "Ave Maria" hraje ve filmu třikrát a pokaždé na jiné úrovni. Začíná velmi amatérsky na začátku, kdy Mary (Katharine Isabelle) studuje. Poté se kvalita lepší, až hraje na konci během Maryiny poslední scény profesionálně. Zvyšující se složitost písně odráží Maryin vývoj jako chirurga.

American Mary

American Mary (2012)

Všechny efekty byly provedeny prakticky bez použití digitální techniky.

American Mary

American Mary (2012)

Prostetický make-up Tristan Risk trval nanést dvě hodiny.

Padlí andělé

Padlí andělé (1995)

He Zhiwu (Takeshi Kaneshiro) ve filmu tvrdí, že se stal němým poté, co snědl prošlou plechovku ananasu. V jednom z předchozích filmů Kar-wai Wonga, Chungking Express (1994), je postava, která je posedlá datem spotřeby plechovek ananasu, má stejné jméno, jeho policejní číslo je stejné jako vězeňské číslo postavy z Padlích andělů a navíc je stvárněna stejným hercem, Takeshi Kaneshirem.

Lars a jeho vážná známost

Lars a jeho vážná známost (2007)

Scenáristka Nancy Oliver prozradila, že její inspirací pro scénář byla opravdová webová stránka, která je i ukázána v samotném filmu.

Lars a jeho vážná známost

Lars a jeho vážná známost (2007)

Ryan Gosling se v rozhovoru přiznal, že ze všech postav, které do té doby hrál, se nejvíc spojil s Larsem. Řekl také, žě věří, že každý člověk má v sobě kousek Larse.

Hranice života

Hranice života (2005)

V původním konci filmu je Henry (Ryan Gosling) na vrcholu mostu, kde je naposledy viděn se Samem (Ewan McGregor) předtím, než je odhalena "pravda". Je zobrazený jako šedivá, jako duch vypadající postava, která sleduje události, jež se odehrávají na mostě.

Stoker

Stoker (2013)

Wentworth Miller prohlásil, že si při psaní scénáře představoval v roli Charlese Stokera herce Matthew Goodea, který nakonec stejnou postavu i ztvárnil.

Šinseiki Evangelion

Šinseiki Evangelion (1995) (seriál)

Seriál je plný náboženských symbolů a motivů, což vždy vedlo k spekulacím o jejich významu. Asistent režiséra Kazuya Tsurumaki tvrdí, že náboženské symboly byly vybrány jen proto, že vypadaly zajímavě, zatímco tvůrce a hlavní režisér Hideaki Anno se k tomuto nikdy nevyjádřil.

Šinseiki Evangelion

Šinseiki Evangelion (1995) (seriál)

Tokyo-3 je založeno na skutečném městě Hakone v prefektuře Kanagawa.

Šinseiki Evangelion

Šinseiki Evangelion (1995) (seriál)

Při nahrávání písně „Fly Me to the Moon“, která byla použita v poslední epizodě, požádal režisér Hideaki Anno zpěvačku Megumi Hayashibaru, která v seriálu ztvárnila Rei Ayanami, Yui Ikari a Pen-Pena, aby si při zpěvu písně představovala samu sebe, jak „škrtí kotě s velkým úsměvem na tváři“.

Šinseiki Evangelion

Šinseiki Evangelion (1995) (seriál)

Mnoho charakterů bylo pojmenováno po různých japonských válečných lodích z období druhé světové války. Katsuragi, Akagi a Soryu byly letadlové lodi. Loď Akagi vedla útok na Pearl Harbor. Ayanami a Fuyutsuki byly torpédoborce, Fuyutsuki zachránil přeživší z lodě Yamato, která se potopila poblíž Okinawi v roce 1945. Kirishima a Hyuga byly válečné lodě, které byly součástí flotily, jež napadla Pearl Harbor. Ibuki a Aoba jsou jména těžkých křižníků. Ibuki existoval jen na papíře, nebyl nikdy postaven.

Eve no džikan

Eve no džikan (2008) (seriál)

„Tři zákony robotiky“, které film často zmiňuje, definoval spisovatel Isaac Asimov.

Galaxy Quest

Galaxy Quest (1999)

Zlý vojevůdce Sarris (Robin Sachs) byl pojmenován po filmovém kritikovi Andrew Sarrisovi, který nelichotivě zkritizoval film Marka Johnsona Přirozený talent (1984).

Reklama