Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

POMO 

všechny recenze uživatele

Snímka mohla byť ešte o chlp lepšia, keby sa hlbšie zamerala na príčiny Larsovho stavu a pohrabala sa viacej v jeho psychike (viz. Čas prebudenia). Ale ani jednoduchšia cesta, ktorú tvorcovia zvolili, teda hallströmovsky milá návšteva dedinky, v ktorej má jeden podivín maximálnu podporu chápajúcich a dobrých susedov, nie je na zahodenie. Prístup tvorcov je originálny, nasmerovaný k citlivejšiemu divákovi, disponuje pôvabným humorným nadhľadom i jemným balancovaním medzi realitou a prifarbeným idealistickým svetom. A na to treba nemalý scenáristický i režijný talent. K štyrom hviezdam sa prikláňam nielen za vynikajúceho Ryana Goslinga, ale za VŠETKÝCH hercov. Bez nich by to nefungovalo. A tiež za tú múdru definíciu dospelosti Paula Schneidera. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lars a jeho vážna známosť je krajne nepravdepodobný príbeh, napriek tomu pôsobí maximálne civilne a uveriteľne. Je to príbeh o priateľstve, láske a tolerancii v jednom malom mestečku, v ktorom sú jeho obyvatelia natoľko emancipačne vyzretí, že pre dobro jedného z jeho obyvateľov dokážu hrať jedno na prvý pohľad vtipné divadielko. Divák by nemal zabúdať, že všetky zvraty s Biancou vychádzajú s Larsovej hlavy a sú dôsledkom zmien jeho uvažovania. Jedine tak sa dokáže do tohoto filmu ponoriť. Mne sa to až tak nepodarilo, pričítam to za vinu konvenčenej Gillespieho réžii. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, citlivě natočené a výborný Gosling. Ale dohromady mi to nesedělo. Upřímně řečeno asi po hodině už mi ta panna lezla pekelně na nervy a to nemusela říct ani slovo. Podle mě měla být trochu více rozvinuta Larsova postava a uvítal bych i nějaký pokus o diagnózu. Gumová Andula co by látka je prostě na film málo. 55% ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem komedii, ale vyklubal se z toho depresivní film a s tím mám trošku problém... Nějak jsem se do toho filmu nemohla dostat, vžít a chvilkami jsem se i přistihla jak se u toho nudím. Další problém je ten, že jsem nemohla přijít na to, co se děje s Larsem. Neexistuje žádný náznak toho, proč je Lars takový jaký je a nějak jsem očekávala, že to v průběhu filmu bude odhaleno. Tím nechci říct, že je to špatný film, to vůbec ne, Ryan Gosling v roli plachého, osamoceného a nespolečenského mladíka předvedl neuvěřitelný herecký výkon a to, jak se mu lidé snažili pomoct se mi také líbilo... Jen je to film, který stačí vidět jednou. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Téma jak vystřižené z komedie pro náctileté, na něm vybudovaná překvapivě kvalitní studie lidských citových poruch a nedostatků. Larsův příběh zrcadlí tragédii těch z nás, jejichž životy trpí samotou a absencí citových prožitků, nahrazují je neživými věcmi a v dlouhodobém hledisku se na nich stávají závislými, pročež využívá názorně doslovný předmět - gumovou pannu. Maloměstské vztahy jsou takovým milým bonusem, i ony odhalují, jak se podivíni pod drobnohledem stávají studnicí poznání pro své okolí. Larsův bratr se dostane od prvotních lehkovážností až k sebeobviňování, spoluměšťáci zase v pozapomenutém šedivém moulovi nacházejí přes vlnu očekávatelného posměchu kamaráda, kterého chápou a podporují... stačilo ho zaregistrovat; stačilo, aby Lars vylezl ze své ulity. V celkovém souhrnu obyčejné, malé drama s neobyčejným námětem. Ale je to hezké, to jo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kde Lars předčítá Biance, čte "Dona Quijota", kde hlavní postava také trpí bludy. (HappySmile)
  • Natočeno za 31 dní. (ČSFD)
  • Ryan Gosling se v rozhovoru přiznal, že ze všech postav, které do té doby hrál, se nejvíc spojil s Larsem. Řekl také, žě věří, že každý člověk má v sobě kousek Larse. (Zuzyzss)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama