Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie toho napsala opravdu hodně, takže jsem byl zvědav, na její další adaptaci, zejména když tam hraje synátor Jeremy Ironse. Vcelku nadprůměrná detektivka, kterou vytahuje nahoru herectví Ironse a Stefanie Martini. Zápletku jsem neodhadl, protože, to co se zdálo až příliš jednoduché a uzavřené se nečekaně rozvine do roviny osobní rodinné tragédie. Chybělo mi tam však více napětí a nějaké větší osobní střety. Nnicméně budu nadále sledovat další adaptace této klasické autorky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherný velký dům, celá rodina pohromadě, obrovské jmění, smrt dědečka.. Vnučka si najme soukromé očko, bývalého přítele, aby prošetřil událost, věří totiž, že šlo o vraždu a má strach, ocitla se v hadím doupěti.. Bavila jsem se, nenudila ani minutu, vidět Glenn Close s brokovnicí, Gillian Anderson pod obraz a k nim malá Honor, pro mě velice zajímavé filmové zpestření, včetně slovních přestřelek členů noblesní rodinky.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po Orient Expressu je to v krátké době druhá zfilmovaná Agatha, co jsem měl možnost vidět a zase se mi to líbilo. Je sice pravda, že celkem široký okruh podezřelých se smrsknul celkem záhy na tři, protože všichni ostatní byli až příliš jasní, ale i tak to byla zábava, protože dům byl plných ujetých lidí, kteří si ve vzájemných verbálních útocích vůbec nic nedarovali. A nutno dodat, že slovní přestřelky nepostrádaly eleganci adekváítní k prostředí, kde se většina příběhu odehrávala. Odhalení vraha mě nakonec přeci jenom překvapilo a samotný konec do určité míry i šokoval. Zadařilo se i po stránce herecké a asi jsem nebyl sám, koho nejvíc bavila Gillian Anderson v roli vyžilé herečky nešetřící sarkasmy. Zbytečně podhodnocený film. 75% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se hodně těšil, ale výsledkem jsem byl poněkud zklamán. Snímek sice nebyl špatný, ale pokud napíše knižní předlohu Agatha Christie, čekám prostě něco víc. Příběh se mi zdál být po celou dobu spíše průměrný, závěr proto extrémně vyčníval, jelikož byl skvělý. Z hereckých výkonů bych zmínil hlavně ty, které předvedly Christina Hendricks a zejména Glenn Close, ta mě tentokrát bavila nejvíc. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vezmu-li v potaz závěrečné a značně šokující rozuzlení a plejádu nadmíru pošahaných, zvrácených a v předloze jistě velmi dobře ztvárněných postav, tak se vůbec nedivím, že šlo v případě Hadího doupěte o nejoblíbenější knihu samotné autorky, Agathy Christie. Rozhodně si budu muset někdy najít čas a přečíst si onu knižní předlohu. Co se filmové adaptace týká, disponuje nejedním zvučným hereckým jménem - skrze výkony bych rád vyzdvihnul Glenn Close a Terence Stampa. Na druhou stranu mi herecky vůbec neseděl Max Irons v hlavní roli. Oproti TV filmům s Poirotem a slečnou Marplovou je Hadí doupě znatelně delší, takže některé sekvence působily až příliš roztahaně. Je opravdu škoda, že jde ve výsledku o celkem nudnou záležitost (tedy vyjma onoho rozuzlení), protože potenciál zde rozhodně byl. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)
  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)

Reklama

Reklama