Reklama

Reklama

Tai ji: Zhang San Feng

  • Hongkong 太極張三豐 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o dvou mladých šaolinských mniších, kteří se jako děti seznámí v klášteře, kde společně vyrůstají a učí se bojovému umění. Díky vznětlivé povaze jednoho z nich jsou oba mladíci z kláštera vyloučeni a posláni do skutečného světa. Zde se jejich osudy, rozchází - jeden mladík zůstává ve vesnici, aby pomáhal chudým povstalcům, zatímco druhý odchází do armády hnán touhou po moci. Film plný akčních soubojů předvádí především prvky z bojového stylu Tai ji. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

predators 

všechny recenze uživatele

Ještě do půle Mistra Tai Ji jsem byl přesvědčen o plném počtu, ale s přibývajícími, až zbytečnými létajícími scénami a svažení k příběhovému útlumu jsem nucen jít s hodnocením o dost níže. Je mi to až líto, protože rozjezd je opravdu parádní, akční scény nemají chybu a dokonce jsem se několikrát zasmál. Pak ale nejde nevšimnout si té spousty závěsných lan a až okatého poletování lidí. Mistr Tai Ji má dobrou myšlenku i relativně dobré souboje, ale znatelně mu dochází dech... 67% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Woo-ping Yuen, Jet Li a Michelle Yeoh to prostě nemohlo dopadnout jinak než jako akční masakr galaktických rozměrů, vždyť Yuen tam ve svý úžasný choreografii několikrát pošle pod jetovy super rychlí nohy a tyč i armádu čítající klidně 50-100 vojáků ozbrojených kopím, do toho tam občas střihne nějakej perfektní duel Jeta a Siu-houa, který se mezi sebou řežou fakt neskutečným způsobem a opět v Yuenově geniální choregrafii s plno nápady a aby toho nebylo málo, tak někdy zakročí i Michelle Yeoh, prostě úžasná záležitost po bojový stránce, příběh je sice horší, ale to je celkem zanedbatelná část filmu ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Nepáčilo sa mi to. Nemám rád tie absurdné bojové scény, kde všetci lietajú, čarujú a popierajú zákony fyziky. Som zastáncom realistickejšieho pojatia martial arts filmov. Nevadí mi keď lavný rdina znesie viac sako dokáže bežný smrteľník, nevadí mi keď sa predvádza brutálna choreografia, ktorá by v skutočnosti nefunovala, ale nechcem žiadne fantasy boje a hlavne nemusím očivodné laná. Tak po kritike trochu aj pochválim. V súbojoch predvedú herci skutočnú kvalitu (aj keď nie podľa môjho gusta) a občas je to vtipné. Aj keď je pravda, že čínsky humor ma trochu obchádza, al z toho množstva vtipov sa aspo pár uchytilo. U mňa 55% a zlatý Tony Jaa. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

klasika žánru bojových filmů, která i přes přebytek létání zcela ohromí svou choreografií (hlavně bitky proti přesile jsou prostě boží) a nebojí se příběh přikořenit trochou tai-chi filosofie (pro mě je nezapomenutelná scéna, kdy Jet Li cvičí s hromádkou listí). Po tomto kousku jsem si musel dát Yuena mezi oblíbené režiséry, zatím ani jednou nezklamal. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tento film mě vážně dostal, od úžasných akčních scén, příběhu a komediálních prvků, herců a navíc jsem netušil, že Jet Li má komediální talent:-) Naprosto šílené akční scény, které se jen tak nevidí(bojuje se snad vším i s hlavou jak v prvním filmu Pinga, ale zde je to dotáhnuté k dokonalosti.) a mé hodnocení 5 hvězdiček. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V "letájících" akčních scénách jsou postřehnutelná jistící lana herců. Nejrušivěji chyba působí v souboji Siu Lin (Michelle Yeoh) a guvernéra Lioua (Jian-Kui Sun) přibližně v 80. minutě a v závěrečném souboji Junba (Jet Li) a Chin Boa (Siu-hou Chin) přibližně v 85. minutě. (Nodachi)

Reklama

Reklama