Reklama

Reklama

Věčná dcera

  • USA The Eternal Daughter (více)
Trailer 1

VOD (1)

Umělkyně a její stárnoucí matka musí čelit dávno pohřbeným tajemstvím, když se vrátí do bývalého rodinného domu, z něhož je nyní hotel sužovaný tajemstvími z minulosti. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (18)

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Na bývalé rodinné sídlo, nyní prodané a přestavěné na hotel, přijíždí matka a dcera zavzpomínat na staré časy. Hotel je ovšem podivně opuštěn, recepční velmi neochotná a po ubytování se začnou dít divné věci. Nabízí se srovnání s The Others, i např. ve svém směřování k překvapivé pointě, tento film je ovšem i přes hororové prvky víc psychologický. Obě role matky i dcery zvládla skvělým způsobem Tilda Swinton, která tak téměř neopustí plátno. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nekonvenčný film, ktorý chce toho veľa a to všetko naraz. Chce byť umeleckým, tajuplným, mysterióznym a prekvapivým. Ale všetko to nevie dať tak dohromady, aby z toho vznikol ucelený celok. Prostredie (staromódny hotel) je dobre vybrané, ale neefektívne využité. Tilda Swinton svoju dvoj rolu zvládol prehľadom, ale film na vyššiu úroveň už nevedela posunúť. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Přesně vystihuje pojem nezávislého nízkorozpočťáku s dějem téměř o ničem. Film pro milovníky starých anglických zámečků uprostřed mlžných lesů, mysteriózní atmosféry a především Tildy Swinton, která zde bere, krom pár dalších figur, vše na sebe. Snímek se opravdu pomalu táhne a odkrývá tajemství, o kterém jsem sám měl trochu tucha už od začátku, filmaři si šikovně pohráli s realitou. 45% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ťažko v takomto filme nájsť uspokojenie, hoci Hogg má jasnú víziu a postupne ju napĺňa. Film sa dá brať ako atmosféricky epilóg Suveníru, kde vystupovali postavy z rovnakým menom. Akurát, že v tomto konkrétnom prípade si Tilda strihne obidve úlohy. Aj matku aj dcéru. Ten film možno má pár atmosférických okamihov, je určite miestami nepríjemný, ale omnoho viac sa vo filme objavuje nuda. Pokus o metafilm, spomienku, predstavu alebo neviem čo ešte nefunguje, pretože to, čo emočne v Suveníre fungovalo ( nazeranie na svet hlavnej hrdinky cez pohľady jej okolia) tu nefunguje. Aspoň pre mňa nie. Niektoré pasáže som doslova pretrpel a na konci som bol šťastný, že to už skončilo. Plus som to prekukol takmer okamžite. A film ma tým pádom po pár minútach nemal čím zaujať. Ale znova. Všetkých tých vecí si je režisérka vedomá. Už len preto, aký štýl a formu zvolila. To, že ma to tentoraz nechalo úplne chladným, je skôr tým, že takéto filmy ku mne nikdy neprehovárali a tým pádom ich existenciu považujem za trošku zbytočnú. To je celé. Tých, čo majú ale takýto druh filmov radi, pridajte si toľko hviezd, koľko uznáte za vhodné. ()

cenitel 

všechny recenze uživatele

To byl jeden z nejdivnějších filmu co jsem viděl, úplně jsem čekal, s tím dortem, že tam nebude :D Celkem prdel, si povídala sama se sebou a vše si představovala, velmi psychologické ponuré drama plné deprese, typická Anglie. Nedoporučuji slabším povaham, ještě by z toho chytli depresi :D Jinak slušná dvojrole od Tildy :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Julie (Tilda Swinton) vybalí něco, co vypadá jako fotoaparát Contax T2, dvě role rychlého filmu a výtisk knihy „Dictionary for Dreamers“ od Toma Chetwynda. (Johnny.ARN)
  • U snídaně si Julie (Tilda Swinton) čte knihu „The Fontana Book of Great Ghost Stories“. „The Rocking-Horse Winner“ zobrazený na zadní straně je povídka od D. H. Lawrence. (Johnny.ARN)
  • Julie (Tilda Swinton) ukládá dárky pro matku do šuplíku, včetně krabice růžových a fialových krémů od Fortnum and Mason. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama