Reklama

Reklama

Můj dům, můj hrad

  • Austrálie The Castle
Trailer

Obsahy(1)

Kerriganovi žijí na předměstí Melbourne a považují se za nejšťastnější lidi na světě. Že jejich domeček stojí takřka na samé ranveji? No a co? Alespoň mohou obdivovat ladné křivky úžasných strojů. A až jednou někam poletí, nebude od věci mít letiště za zahradou... Teď jim ale hrozí, že dostanou padáka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Kdo by to do těch Australanů řekl aneb spokojení/nespokojení Homolkovy po protinožecku. Fajnovej film o to co dělat, když Vám chce nadnárodní korporace vyvlastnit dům, ne domov a vy nemáte styky zato spoustu optimismu a chuti do života. Zvláštní lehce suchý humor a důvěryhodnost hrdinů. Jako když se taťka diví proč byl tenhle pozemek tak levný, že to snad ani není možný, že ten člověk co to prodal nemohl být ani normální, a přitom slastně kouká na dva obří dalekorozvodné elektrické sloupy co má na zahradě. Nabylo mě to optimismem. I když všichni v tomhle filmu jsou takový jednodušší, rozhodně si to nepřipouští, natož aby si někdo z někoho utahaval, protože si váží toho že jsou spolu a mají se rádi. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Letiště hodlá expandovat, příslušné dokumenty jsou v souladu se zákonem podepsány a na zájmové pozemky se vztahuje nucený odkup. Úředníci se s úsměvy plácají po zádech s investory a netuší, že opoměli na jednu důležitou věc - Kerriganovi už zapustili své kořeny příliš hluboko na to, aby se odstěhovali jenom kvůli nějakému papíru. Z tohoto důvodu začíná bitva právních vzdělanců s hlavou rodiny Darrylen Keriganem, jež pozvolna začíná chápat význam slova paragraf a je odhodlán prostými argumenty hájit svůj životní styl. ()

Rothbard 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný a milý film. Cokoliv Darryl Kerrigan (otec) prohlásí, stojí za to, aby to bylo vytesáno do kamene. Namátkou vybírám jeho hlášky "That is going straight to the poolroom" či "Tell him he's dreaming". A pokud se ještě zastavím u angličtiny, v životě jsem neviděl film, ve kterém byl tolikrát zaznělo slovo "reckon". Kromě toho, že se nesčetněkrát zasmějete, také uvidíte, jak by to mělo správně fungovat! Letiště chce expandovat, ale má smůlu. Do cesty se mu postavil nikoliv dům, ale domov rodiny Kerriganů. Pozn.: Uznávám, že filmu budou mnohem více rozumět právníci. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen za jedenáct dní. Rozpočet činil přibližně pouhých 19 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Australian Film Institute udělali v roce 1997 snímku cenu za nejlepší scénář. (Terva)
  • Natáčelo se převážně v australském Melbourne. (Terva)

Reklama

Reklama