Reklama

Reklama

Neslýchané: Palácová potyčka

  • USA Untold: Malice at the Palace
Dokumentární / Sportovní
USA, 2021, 69 min

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2004 došlo během zápasu NBA v Michiganu k potyčce mezi hráči a fanoušky. Klíčoví aktéři téhle nemilé události teď promluví o tom, co se stalo a co následovalo. (Netflix)

Recenze (15)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov NBA známa záležitosť a osvieženie v podobe svedectiev zainteresovaných, aj keď som mal pocit, že druhá strana sa k slovu veľmi nedostala. Pre mňa absolútne okrajová udalosť, o ktorej som nemal ani tušenia. Nie je to natočené zle, dá sa povedať, že pútavo, ale nepovažujem tú samotnú kauzu za hodnú natočenia dokumentu. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Jedná se o takovou psychoterapii pro čtyři bývalé hráče NBA. Ti nám s několika málo dalšími převypráví zajímavou a celkem zábavnou historku.  Ta má ale víc trhlin než asfalt na českých dálnicích. Určitě měli dostat víc prostoru i účastníci bitky z druhé strany. Takhle sledujeme celou potyčku pod víceméně jedním úhlem pohledu, kde se vše svede na jeden okamžik, což je samozřejmě naprostá hovadina. ()

Reklama

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

I přesto, že se jedná o trochu horší dílo, než to co se věnovalo hokeji, stále si tato série i podruhé zaslouží 4 hvězdičky. Celkově jsem díky dokumentům na Netflixu začal více sledovat NBA a tak mě již tato potyčka zajímala hned o začátku. Bohužel zde se nedá moc mluvit o sympatií ke všem účinkujícím. Je tu dojem, který se dle mého názoru, snaží přesně tahle série vytvořit. Ukazují tu situace, které pobouřili celý sportovní svět, avšak dávají možnost nahlédnout divákovi i na tu světlou stranu příběhu. Potom už je jenom na divákovi, jestli se rozhodne svůj postoj k situaci změnit nebo naopak si bude stále stát za tím, že to skutečně nebylo správné. Pak je tu ještě možnost, že se zde objeví lidé, kteří o těchto potyčkách a kauz neměli ponětí. V tu chvíli je to perfektní dílo, které rozšíří divákovi sportovní znalosti. Já jsem si po shlédnutí Palácové potyčky k určitým lidem vytvořil respekt, ale k jiným zase odpor. Z mého pohledu se tato situace neuvěřitelně řešila a vytvořila se tak bublina, jenž byla zbytečně přifouknuta. Pamatuji Bruins, jenž přelezli mantinel a porvali se s fanoušky nebo nedávno Khabiba, jenž naskočil také mezi publikum. Bohužel nebýt fanouška a Artesovi pomátlé hlavy spoustu skvělých hráčů by dnes mělo lepší život. ()

oli9 

všechny recenze uživatele

Jak se můžou změnit poslední vteřiny už rozhodnuteho zápasu v jeden z největších skandálů NBA..  Basketbalové téma mě začalo zajímat po shlédnutí Last Dance, tento příběh mi jakožto sportovnímu fanouškovi uniknul tak jsem zas o něco chytřejší. Je tu dobře vidět jak média vše ovládají a prostě oni ukazují obrázek jaký chtějí. Jinak příběhy hráčů také fajn, prostě to byl tým skvělých hráčů ovšem neovladatelnych. Ron Aetest mi přišel jako by měl IQ 40 ovšem ten byl psychicky úplně mimo. A pak je tu Reggie Miller legenda bez titulu, kdoví jak by to tenkrát dopadlo kdyby se tento zapas dohrál normálně. Nejspíš by ten prsten také měl.. Fanoušci, ve stádiu za rouškou anonymity jsou vždy průser a to vidíme skoro v každém sportu ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Šílená potyčka, do které se svého času v NBA na stadionu Detroitu zapojili jak samotní hráči, tak velká část opilých a jinak povzbuzených fanoušků. Přímí aktéři bitky rozhodně vtáhli do děje a měli k celé věci stále co říct (ostatně pro mnohé z nich se dodnes jedná o noční můru). Kromě toho se vyjádřili i někteří policisté, fanoušci a funkcionáři, jen mi trochu chyběla protiváha v podobě hráčů z druhé strany barikády. Určitě by bylo zajímavé slyšet, jak celou rvačku vnímali oni. I přes to ovšem stojí za to dozvědět se o této bezprecedentní události ve světě basketbalu něco více. ()

Zajímavosti (1)

  • Události v tomto incidentu odnesl nejvíce Ron Artest, který dostal trest do konce sezóny (86 zápasů), čímž překonal tehdejší nejvyšší trest Latrella Spreewella (68 zápasů). Od té doby vyšší trest nepadl. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama