Reklama

Reklama

Hitler proti Stalinovi

(seriál)
  • Česko Hitler a Stalin: Tajné vztahy (více)
Francie, 2021, 1 h 46 min (Minutáž: 52–54 min)

Režie:

Michaël Prazan

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.), Josif Vissarionovič Stalin (a.z.)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Hitler a Stalin: nejstrašnější diktátoři 20. století. Ačkoli se nikdy nesetkali, jejich součinnost a spolupráce se ukázala být klíčovou událostí moderních dějin. Co si o sobě navzájem mysleli a jak se ovlivňovali? Tento dvoudílný dokument přináší nejnovější odhalení o tomto neblaze proslulém vztahu 20. století. Německo-sovětským paktem Stalin a Hitler usmířili nesmiřitelné. K tomu si museli navzájem posílat zprávy prostřednictvím důvěryhodných agentů, odsunout na vedlejší kolej ty, kteří se na obou stranách takovému sblížení bránili, a přemýšlet, zda ten druhý neblafuje. Nakonec se museli postavit čelem k faktům: vzájemným sblížením mohli získat vše. (Viasat)

(více)

Recenze (5)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za mňa pomerne stroho podaný, ba dokonca miestami si zarážajúco protirečiaci dokument. Najprv si Stalin uvedomoval, že mierová dohoda s Hitlerom je kamufláž, pričom len oddialil vojnu, aby “následne” po pár minútach v dokumente zaznelo, že bol z útoku Hitlara na matičku zem prekvapený. Tak ako teda? “Bou či nebou”? Do tak dvoch krátkych epizód, toho natesnali pomerne dosť, i keď dostatočne informovaného diváka, len málo čo prekvapí. Snáď len počiatočné výroky Stalina na Hitlerovu adresu a jeho politiku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument, nie dokonalý, ani komplexný, lebo tam úplné porovnanie týchto dvoch šialencov by bolo treba seriál aj na 12 častí. Ale z hľadiska porovnania z rýchlika stačí. Seriál dobre odhaľuje, ako si títo nenávidení muži boli tak veľmi podobní. Neznášali sa a pritom aj milovali. Kto vie, ako by svet vyzeral, keby Hitler na Stalina nezaútočil? ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Môže to byť síce relatívne, ale z vojnových dokumentov mám najradšej tie z Francúzska (spomeniem napríklad známe vojnové série Apokalypsa). Zdajú sa mi byť objektívnejšie, ako tie nafúkané americké alebo anglické (veľká česť výnimkám). Francúzska objektivita vyplýva hlavne z ich postavenia v nie príliš víťazoslávnej histórii, hlavne druhej svetovej vojny.  Ale ako správny hľadač pravdy si samozrejme rád pozriem aj nemecké, či ruské, ale aj tie z iných uhlov pohľadu, to už je ale iná kapitola... Rukopis tohto dokumentaristu je rozpoznatelný už po pár minútach, dokumenty Michaela Prazana (Nacistické komandá smrti) sú temnejšie, majú v sebe čosi ako ponurú atmosféru. Zábery, fotografie a komentáre k nim sú vždy starostlivo vybrané a nikdy nenudia. U mňa sú oba diely Hitler proti Stalinovi jednoznačne päťhviezdové. (85%) ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Parádne zostrihané, vkusne vyzerajúce, no plné tendenčných, historických nepresností. Viac záberov som videl prvýkrát a tie v požadovanej kvalite a farbe potešili. ()

Reklama

Reklama