Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát - Série 1 (1965) (série)


Potkali se u Kolína (S01E01)

(epizoda)
  • angličtina How They Met at Kolin

Obsahy(1)

Hlavní hrdinové jsou plyšové loutky, konkrétně dva mědvědi. Ten větší a chytřejší si říká Velký Medvěd, a ten menší a roztomilejší se jmenuje Malý Medvěd. Vystupují zde i jiné postavičky a všechny mají tu schopnost, že se dokáží proměnit od auta přes semafor až po míč nebo houkací kačenku. Koho že naši dva plyšoví medvědi na cestě potkali? Například ubrečený klobouk, zakletou princeznu, proradného kozla Breburdu a samozřejmě mnoho dalších. (Džejkop)

(více)

Recenze (165)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

I já jsem pruhovaná příšera... /moje reakce na komentář "u sousedů"/ Moje milá Latimerie podivná: až budeš zamykat "tyhle dvě o zem mlátící se pruhované příšery měly být zamčené v trezoru a už nikdy nevylézt na světlo boží" tam, co říkáš, byl bych ten nejšťastnější opelichaný medvěd brtník, kdybys mě tam mohla zamknout s nimi. Věř mi, že tam s nimi budu s nadšením skotačit a mlátil sebou o zem a rozhodně už nikdy nepocítím potřebu "vylézat na světlo boží" :-) Tvůj nedočkavý a moc natěšený Auctus. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laureát taky rád... a k tomu ještě nejmazanější kamarád... ;o) . . . Skvělá první >medvědina< pánů Pojara a Štěpánka. První a skvělá - stejně jako všechny ostatní! Kouzelná krása české animátorské školy (a mimo jiné i velmi vydařené >poučné< příběhy), která je i pro svou poetiku nestárnoucí legendou. Navíc (konkrétně pro mne tedy) světlou vzpomínkou na dětství, které co se kulturních hodnot týče, zase v té pozdější normalizaci až tak radostné nebylo... Takže Kopidlno nekopidlno, u Kolína je u Kolína a užívejme tyhle vypečené medvědy na >věčné časy< a kdyby nějaký ty chmury byly, tak pojďte... :-D)))) - - - P.S. Všechny epizody jednoznačně za pět hvězdiček, bez vyjímky... ()

Reklama

POMÍK 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejdokonalejší a nejpropracovanější "večerníčkový" skvost. Nemluvě o impozantních hrátkách s cílem rozvíjet dětskou představivost (narozdíl od bezduchých novodobých kousků - viz. Hroši) a také i o perfektně vyobrazené charakterové složce obou hlavních hrdinů, kdy ani jedna postava není bezchybná, tak jak je to v reálném životě. (kulaťák také dokáže nakoupnout nečekaně a zezadu dlouhána a naopak dlouhán, dokáže překonat svoje vypečené choutky a zachovat se jako old shatterhand, suma sumárum - bratrská láska jak má být...) ()

Marv 

všechny recenze uživatele

Ve svých 22letech jsem se známým dobrovolně nabídl, že jim pohlídám jejich neskutečnýho fracka, jen proto že měli doma tuhle geniální záležitost a odmítali mi ji pujčit. A stálo to za to, dva plyšoví medvědi, proti kterým jsou transformers hadr, jeden malej, pitomoučkej a dobrosrdečnej, druhej větší, vypečenej hajzlík, kteří se neustále oslovují "pane". Výborný humor a perfektní animace kterou skvěle doplňuje hudba a naprosto geniální dabing. Copak jde tohle nemilovat? ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám skvěle vytěžené vzpomínky na dětství se starším bratrem. Malej a velkej a jejich hravý svět, kde je možné úplně všechno mě dostali hned napoprvé jako malého kloučka natahujícím krk nad hlavy přede mnou v našem dávno zaniklém kině Svět a fascinují mě stále. Díky pane Pojare za tuhle kouzelnou vzpomínku na dětství. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama