Reklama

Reklama

Pojďte pane, budeme si hrát

(seriál)
  • Česko Kdo to hodil, pánové (více)

Série(2) / Epizody(11)

Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací. (stub)

(více)

Recenze (170)

PowPow 

všechny recenze uživatele

Jako dítě mě to nebavilo, navíc se mi nelíbilo, jak ten větší využívá toho malého, a proměny obou medvědů mi přišly skoro strašidelné. Jako dospělému mi to naopak přijde vynikající. Ta hra s fantazií bez zábran a jemný humor! Ve srovnání se současnou dětskou tvorbou to nemá obdoby. Ale přesto - je to pro děti a tak je třeba zohlednit, jak jsem to viděl tehdy. ()

Dr.Jane 

všechny recenze uživatele

Žánrově de facto neuchopitelná, nadčasová a všepojímající záležitost. Antipohádka, která jako jedna opravdu z mála učí, že v životě vítězí vždy ten „vypečenější". Nerovný, ale dojemný souboj naivity a vyčůranosti. Ve fantazijním gejzíru propluje divák nespočtem sfér lidského konání (odkazy hudební, literární...) včetně politické a sociální satiry: „...vynalezl jsem povodeň na knoflík...jednou, až přijde nějaký velikánský mizera, tak to potopím všechno..." nebo „Musím někam zavolat.... A kam? ...Někam vejš." Jestli jste medvědy dlouho neviděli, podívejte se na ně znovu. Výtvarná kouzla, hudba, zvuk.... Klaním se poctivé práci mistrů, jejíž výsledky baví diváky všeho věku. Podle mě jedno z toho opravdu nej a nej, co kdy běželo a ostatně stále „běhává" na plátnech kin. ()

Reklama

teyra 

všechny recenze uživatele

První díl příběhů dětsky nevinného malého medvěda a jeho zralejšího a vykutálenějšího parťáka zaslouží absolutorium. Neuvěřitelná klasika. Nabité nápady, fantazií, lehkostí, hravostí, s vícevrstevnatým obsahem, který úplně docení až dospělý divák, a v neposlední řadě se skvělým Deylovým dabingem. Z druhého dílu série se vytrácí dynamika vztahu mezi oběma medvědy a bohužel mizí i magická surreálnost a košatost příběhů. Už to sice není geniální, přesto to ale zůstává nadprůměrné, a to díky zachované úrovni "přeměňovacích" gagů. ()

elgreco 

všechny recenze uživatele

Dát medvědům míň jak 5 hvězdiček? To raději sežeru brouka oškliváka ratata čuňata! Óda na hravost. Jako starší brácha, jsem byl ten větší mevěd… je to prostě realistický…, i když jsem nebyl takový "šidítko", to teda ne:-) Jo a kdysi jsem někde četl "psychoanalytickej" rozbor medvědů…, ono je tam toho fakt dost o dětství a dospívání… a návratech do dětství… a Rudolf Deyl to namluv perfektně. Líbí se mi víc než Filipovský v druhé sérii. Musim jít, pálí se mi ta vtipná kaše, co si vařim, abych byl nejchytřejší medvěd u Kolína! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tenhle pohádkový seriál mě nikdy nebavil. První série je navíc opravdu lehce nudná a bez nějakých zajímavých příběhů. Druhá už je o malinko lepší, když se objevují i epizodní postavy, navíc hlas Františka Filipovského se mi líbil podstatně víc. Ovšem animátorsky to muselo být složité a těžké vytvořit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Medvídci si vykají a oslovují se pane. Přestože hned v prvním díle dojde k objevu, že jsou bráchové a utvrdí to tyknutím a zvoláním „to znamená ty kubo, že mi dva jsme bráchové“. Přesto si celý seriál dál vykají. (sator)
  • Epizoda obsahuje podprahovou zprávu "Hlasuji pro mír". (davidrohusch)
  • V díle „Jak jeli k vodě“ je vloženo podprahové sdělení (informace na obrazovce trvající zlomek vteřiny) "HLASUJI PRO MÍR". (pan.Kaplan)

Reklama

Reklama