Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, westernů se netočí až zas tak moc, tak proč si nestřelit jeden takovej ten "špinavej". Žádný navoněný frajírci, prostě jeden tajemnej farmář, jedna brašna peněz a stará dobrá pomsta... Něco v duchu Nesmiřitelný. Taky se tady dost prokecá a na konec je pořádná přestelka. Tady navíc s drsným koncem. Po skouknutí Bonda a tohodle konce to vypadá na Labutí píseň emerických Happyendů? No, já bych byl rád, ale Svět by to asi špatně nesl :o) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nič objavné, iba poctivý, neokázalý, zemitý western. Jedna farma, zopár chlapov, kolty, brokovnica, sekera, lovecký nôž... Ani náznak ženskej postavy či humoru. Pôsobí to dojmom, že niekto napísal pre Clinta pokračovanie Unforgiven, o jeho ďalších osudoch na farme s prascami trénovanými v kanibalizme, ale film v závere prekvapí zvratom, pri ktorom sa ukáže, že to naozaj bolo od začiatku cielené na skvelého Tima Blakea Nelsona a jeho úchvatnú "držku". 7/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov westernov pohladenie na duši, dýcha z toho retro a je to pekne natočené. Všetko sa odohráva v prostredí, kde ženy už asi vyhynuli. Dobre zfilmované, dobrá hudba, ale pamätný western sa z toho nestane. Iritujúci bol hlavne Gavin lewis, ktorý nevie hrať, na druhej strane Tim Blake bol vynikajúci. Na rozdiel od Clinteastwoodovky je tento film zabudnuteľný, nemá v sebe to čaro komplexnosti. Nemá ani scény, na ktoré človek bude spätne spomínať. Je to ale dobrý film, ale dobrý je hlavne preto, že sa dnes točí už príliš veľa balastu, medzi ktorým už vynikne kadečo. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hodně komorní post-western, film se v podstatě nehne z jedný mini-farmy, ale bavilo mě to od začátku do konce. Stojí to hlavně na hercích a ty jsou v pohodě, snad až na synka idiota. Kdo se trochu zajímá o westernovou historii tak ten zvrat čekal od začátku, ale i tak zafungoval. Tohle si měl tak před 25 lety střihnout Eastwood. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Klidný western s dost pomalým tempem. Závěr ale stojí za to. Příběh se zaměřuje na farmáře Henryho, který žije se svým synem. Jednou objeví zraněného muže s brašnou peněz a rozhodne se mu pomoci. Tím ale na sebe strhne pozornost gangu, který po něm jde. Je tedy otázkou času, než si pro něj přijdou. Starý Henry ale skrývá jedno tajemství. Závěr je vážně povedený a zvrat celkem nečekaný. Dost dobrá přestřelka. "Odkud tě znám?" ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)
  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama