Reklama

Reklama

Můj syn

  • Velká Británie My Son (více)
Trailer 2
Velká Británie / Francie, 2021, 96 min (Alternativní 91 min)

Edmond Murray (James McAvoy) je rozvedený muž, který se odstěhoval od své bývalé ženy a jejich sedmiletého syna, aby se mohl věnovat své kariéře za hranicemi. Když chlapec zmizí, Murray se vrací do Skotska. Zanedlouho vyjde najevo, že byl jejich dítě uneseno. Rodiče nejprve propadají zoufalství, ale pak Murray dokáže, že je ochoten udělat cokoli, aby syna našel. Vydává se na cestu, která ho přivede až na pokraj sil a zpochybní všechna jeho přesvědčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

Doldus 

všechny recenze uživatele

Obyčejné až to bolelo. Jestli to měl zachraňovat onen "originální" koncept s tím, že McAvoy neměl scénář, tak to úplně nevyšlo. Herec sám samozřejmě prokázal schopnost improvizace a byl jako vždy výjimečný, ale beztak tento zdánlivě zajímavý nápad jinak prachsprostě obyčejnou látku nedokázal spasit, konání jeho postavy bylo beztak nalajnované. Filmy jako např. 96 hodin ozvláštnily dějovou strukturu zásadněji a spíše budu, vzhledem k tématu, preferovat je. Pravda, scenérie skotské vysočiny jsou pořád naprosto sublimní a propůjčily filmu patřičnou atmosféru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

James McAvoy a Claire Foy se jako bývalí manželé schází ve chvíli,kdy jejich syn zmizel z tábora na kterém byl a rozjíždí se pátrání.Osobně sem vůbec nevěděl co od Mého syna čekat a nakonec to nebylo vůbec špatné.Další Prisoners se sice nekonají,ale určitá paralela,kdy zoufalí rodiče hledají svoje dítě a nakonec rozjíždí pátrání na vlastní pěst tu samozřejmě je.Trošičku mi vadilo,že hlavně druhá polovina je lehce neuvěřitelná a hlavně to jak McAvoy přijde na určité stopy mi přišlo extrémně jednoduché...60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď niečo natočí ten istý človek po 4 rokoch podľa toho istého scenára, tak nemôže dopadnúť inak ako rovnako. S výnimkou hercov. Tí boli v tejto britskej verzii oveľa lepší. Vo francúzskej Mélanie Laurent nerobila nič len plakala. A Guillaume Canet bol nepresvedčivý. Tu je to presne opačne, charaktery sú zahrané oveľa lepšie, čo však z toho, keď filmu chýba viac thrillerového nádychu alebo silnejšia dráma. Proste slabo napísaný scenár nevykúpi ani najlepší herec. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Docela bizárek si natočit film a za pár let si jej natočit znova aneb “rymejk vlastní tvorby na stejný způsob”, což? Problémem filmu však je, že po skončení divákovi hlavou proletí myšlenka, že film v něm nenechal vůbec žádný pocit, naopak je naprosto prázdný, ať už dějově, emočně, herecky či námětem i rozuzlením - jedno velké nic. Nezkušený divák film vpořádku ustojí, ale já osobně po skončení nemohu najít kladný důvod, proč by stálo za to jej vidět - jak už jsem řekl, film je zkrátka obrovské a prázdné nic. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Režisér tenhle film natočil v roce 2017 v roce 2021 se rozhodl pro remake jen s jinými herci.  Na dětském táboře někdo unese kluka přijede jeho otec co dělá na ropných plantážích a snaží se ho najít. Bohužel je to bez napětí a skoro hodinu se tam jen blbě kecá a melou sračky pak z ničeho nic se najde viník a máme nějaké napětí. P.s. po delší době se jedná o film kde nikdo neumře  40 procent ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • James McAvoy nedostal žiaden scenár či dialóg, a je si vedomý len tých najzakladanejších aspektov príbehu. Rovnako ako v originálnej francúzskej verzii, stvárnenie jeho postavy je založené na improvizácii a reakciách na udalosti, ktoré sa pred ním rozvíjajú. (drake31)
  • Natáčanie sa začalo koncom októbra 2020 a natáčalo sa v celom Škótsku, hlavne v blízkosti Škótskej vysočiny. Natáčanie v Lochabere sa prerušilo po pozitívnom teste na COVID-19. (Arsenal83)

Reklama

Reklama