Reklama

Reklama

Skutečný Charlie Chaplin

  • USA The Real Charlie Chaplin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dramatický život nejslavnějšího komika na světě... O životě a díle anglického rodáka a nejslavnějšího komika, který kdy žil, Charlieho Chaplina, bylo už napsáno a natočeno mnoho. Přesto nás jeho život, který začal velmi nuzně a nevesele, nepřestává dojímat ani 135 let po jeho narození. V tomto dokumentárním filmu se tvůrci soustředili na Chaplinovy rodinné vazby. Dozvíme se o jeho matce i dalších osudových ženách, poznáme jeho potomky, a dokonce i jednu kamarádku z dětství. Chybět nebudou ani ukázky z filmů a vzácné záběry z natáčení. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Výborne spracovaný dokument, ucelený portrét jednej legendy. Rovnomerne sa venuje kariére aj súkromnému životu. Dokument sa nebojí ani Chaplina kritizovať, naznačuje že bol dominantný človek, sukničkár a predátor. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Čaroděj, kterého čaply obličeje "podzimního listí." Plynule plnil charakter obyčejnosti. Byly u něj na denním pořádku. Peřinky čapích zpěvů, stejně tak chrličství páně peřejí podzámčí. Beze splínu. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Jedinečný dokument o živote veľkého večného tuláka, od jeho narodenia až po koniec. Charlie a jeho príchod do New Yorku, začiatky v divadle, v nemých groteskách, prvý celovečerný film. Ďalšie významné diela, perfekcionizmus v práci, kedy scénu z filmu Svetlá veľkomesta, opakoval 534 dní, s rôznymi herečkami, aby sa nakoniec vrátil k Virginii Cherril, ktorá slepú kvetinárku stvarnila najdokonalejšie. Jeho úspechy aj neúspechy, lásky, politické názory, rodinný život. Posledné roky vo Švajčiarsku s manželkou Oonou a ich ôsmimi deťmi. Všetko doplnené unikátnymi autentickým zábermi a rozhovormi z tej ktorej doby, o ktorých som ani netušila že existujú. Vydarený dokument. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokument trochu inak, pocitovo, hlavne na začiatku. Aj som mal obavy, kam sa to s tými Chaplinovými klonmi vyvinie, ale tvorcovia vedeli, kedy to uťať a vrátiť sa z fantázie k dokumentu. Nakoniec dosť veľká spokojnosť. –––– Chaplin stvoril tuláka a tulák stvoril Chaplina. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Říká se, že každý umělec má nějaké své démony. Charlie Chaplin zřejmě nebyl výjimkou. Šlo o jeho vztah k ženám. Nebo snad opravdu potkal zlatokopky? Kdo ví. To už se dneska spolehlivě nedozvíme. Jisté je, že člověk, který pochází z nuzných poměrů se do nich už nebude chtít nikdy vrátit. Možná i proto žil ve strachu z nedostatku. Stejně patologická se mohla zdát i jeho touha po dokonalosti. Každý záběr se opakoval, dokud nebyl spokojený. Ale točit jednu scénu téměř dva roky mi přijde neuvěřitelné. Hluboko v duši ale Ch. Ch. zřejmě nebyl špatný člověk. Jako jeden z mála, možná jediný dokázal reagovat na společenské události a díky tomu měl úspěch. Snad jen přechod na zvukový film neodhadl správně. Bohužel se také stal obětí honu na čarodějnice. Z pohledu nezaujatého člověka je to až úsměvné. V socialistických zemích se honí agenti západu, v kapitalistických agenti východu. Naštěstí se ještě dožil omilostnění. Dokumentů o jeho životě je nejspíš dost. Tento se vyznačuje komplexností, záběry původních míst, ale i řadou archivních materiálů jinde neviděných. ()

Reklama

Reklama