Reklama

Reklama

Pozvánka pro nezvané

  • Irsko Let the Wrong One In

Když mladý zaměstnanec supermarketu Matt zjistí, že se jeho starší, odcizený bratr Deco proměnil v upíra, stojí před dilematem: má riskovat život, aby sourozenci pomohl, protože krev není voda? Nebo ho raději zabít dřív, než rozšíří infekci? Ve filmu hrají začínající irské talenty Karl Rice a Eoin Duffy a také Anthony Head, hvězda seriálu Buffy, přemožitelka upírů, v roli taxikáře Henryho, jehož koníčkem je lov upírů. (Cinemax)

(více)

Recenze (13)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pohodové obsazení, sem tam jsem se usmál a své si odvedl i přízvuk, ale nebylo to ono. Pořád jsem čekal na nějaký ten fórek, kterým by mi film alespoň do večera uvízl v paměti. Ten ovšem nepřišel. Mínusem jsou i masky a triky. Nemám nic proti nedokonalm efektům, ale musí zapadat do konceptu a to se tady nedělo. Ty hektolitry krve, které tu vytekly, to zachránit nemohly. Další z mnoha snadno zapomenutelných upírských komedií. 35% ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Presne ten štýl poloamatérskeho filmu ktorý je zárukou kvalitného smiechu, celkom vtipných masiek, humoru a šialenosti kde bolo vidieť ako si to herci užívali. Mladší súrodenec pomôže staršiemu vyvrhelovi ktorého ich matka nenávidí, znemožňuje v každej príležitosti, ale ja som si Decovu matku s hláškami celkom obľúbil. Hlavne taxikár bol vo výcviku celkom zručný, a mega hlášky, chválim. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V Irsku se přemnožili upíři. Když se jednoho dne po letech za Mattem vrátí jeho starší bratr Deco, jsou na něm patrné jisté změny. Je prudce alergický na světlo, nevoní mu česnek, není vidět jeho odraz v zrcadle a v ústech se mu skví dva ostré špičáky. Není pochyb, že je z něj upír. Situace začne být alarmující. Matt svého bratra schová v domě, ale absolutně si neví rady, jak dál postupovat. Je záhy přivolán postarší falešný doktor, který je ve skutečnosti upírobijec. A velký bláznivý mumraj se započne. Tahle hororová komedie má povícero devíz: disponuje zvýšeným tempem, má svůj bláznivý rozměr a nemá problém stříkat krev na všechny strany. Herecky je také zdařilá. Irské ksichty Karl Rice a Eoin Duffy jsou naprosto spolehlivými tahouny. A vhodně je přišel doplnit Anthony Head, který je nejznámější jmennou položkou na hereckém seznamu. Zaujme i dámské osazenstvo - Lisa Haskins jako Decova přítelkyně nebo Mary Murray jako vůdkyně upírů. Zplozencům temnoty se ovšem nedostalo příliš kvalitního produkčního zázemí. Nedostatek financí je znát v mnoha oblastech. Povětšinou se děj odehrává v jednom domě a v jeho bezprostřední blízkosti. Efekty a masky jsou téměř tristní. Hlavně to bolí, když je zabit nějaký upír a ten se začne následně posmrtně rozpadat. Dobře nevypadá ani když se upíři vydají  za denního světla do ulic a vybaví se deštníky, aby se chránili před slunečními paprsky. A když film podnikne vzdálit se od domu, tak  následná výprava má obří nádech velmi levných kulis. Většina speciálních efektů je takříkajíc dělaná na koleně. Komu to nevadí, bude nadšen. Je třeba ocenit i nějaký ten nenadálý nápad. Upír se dokáže změnit v netopýra, což nemělo až tak urážlivé technické provedení. Režisér Conor McMahon za pár peněz natočil hororovou komedii o upírech, co je dostatečně legrační a i tak trochu krvavá. Mě ale nepřimělo ji vpálit vyšší známky navzdory snaživému průběhu. Ta výše zmíněná nekvalita hodnocení sráží směrem dolů. 6/10 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút, najmä vďaka skvelému Eoin Duffy, ktorý v roli „nenormálneho“ Deca je nezameniteľný, je v pohode. Potom už prídu na povrch problémy. McMahonon štýl vedenia príbehu mi pripomína dnes už klasický Wrightov snímok. V porovnaní s ním však nemá toľko ikonických postáv, hercov s väčšou charizmou a takú atmosféru, ktorá od začiatku až do konca vydrží. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

exe. 

všechny recenze uživatele

Horory s upírskou tematikou mi nie sú veľmi pochuti a snažím sa im vyhýbať. Ale mám celkom rád hororové komédie, tak som sa pustil do sledovania filmu, ktorý je svojím spôsobom natočený na štýl americkej komédie. Írsko vcelku prekvapilo, postavy boli celkom sympatické a komediálna stránka si drží úroveň ako takej znesiteľnosti, niekedy až banálnosti. Film si drží rovinnú lineu (lajnu), ktorá nemá ničím prekvapiť a koniec je predvídateľný, ale filmári sú si vedomí, že natočili strašnú blbosť a tak sa k tomu aj stavajú, rozhodne lepšie, ako keď film je blbosť, ale producenti, scenáristi a neviem kto všetko sa snažia o to, aby to vyzeralo vážne, pretože v tom momente to je utrpenie. Let the Wrong One In treba brať ako oddychovou na vypnutie mozgu, v žiadnom prípade ako vážny film (keby som ta tak mal aj ja, hneď by som pleskol odpad), sú tam smiešne nízkorozpočtové CGI, ale ako jednohubka na vypnutie mozgu to postačí, teda pokiaľ od toho nečakáte seriózny film. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama