Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • USA Dead for a Dollar (více)
Trailer 1

1897. Film Lovec hlav sleduje veterána a lovce odměn Maxe Borlunda v Mexiku, kde se setkává s profesionálním hazardním hráčem a psancem Joem Cribbensem – zapřisáhlým nepřítelem, kterého Max před lety poslal do teritoriálního vězení. Borlund má za úkol najít a vrátit Rachel Kiddovou, rukojmí, manželku bohatého obchodníka ze Santa Fe. Jak je příběh vypřávěn Maxovi, paní Kiddovou unesl bizoní voják Elijah Jones. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (45)

choze 

všechny recenze uživatele

Klasik Walter Hill si ke svým 80. narozeninám ještě jednou střihl svůj milovaný žánr. A i když je ten chlap hollywoodská legenda, která ovlivnila mnohé filmaře včetně Tarantina a Refna, bohužel měl - soudě podle laciného vizuálu - k dispozici jen mrzký rozpočet. I tak ale ulovil zvučná herecká jména, která si pod ním jistě ráda zahrála, obzvlášť, když jim nabídl solidní scénář. Ten nikam nespěchá, střílení si nechává až na konec a navzdory klasickému schématu a rekvizitám (ostrostřelecký bounty hunter, dáma v nesnázích, zlý boháč ovládající kraj, šerif koukající se radši jinam, final showdown v zaprášeném městečku) se tváří dost civilně. Celou dobu rozestavuje svoje postavy pro závěrečnou přestřelku a nechává je vést vychutnané dialogy, zatímco divák zůstává v nejistotě, kdo se nakonec ke komu přikloní. Hlavní potěšení tak plyne z prostého sledování Waltze a Dafoea a jejich promluv, zatímco silná ženská postava (hraná klonem Evy Green) celou dobu balancuje na hraně otravnosti a neotravnosti a zamrzí nevýrazně narýsovaný, zapojený, obsazený i zahraný záporák. A škoda, že závěrečná přestřelka - když už je de facto jediná ve filmu a museli jsme si na ni tak počkat - není nijak pamětihodná, byť kaskadéři při nich padají z koňů pěkně. Celkově příjemná žánrovečka, za kterou se Hill nemusí stydět. A příště by mu na další takovou někdo mohl přisypat trochu víc peněz. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Dead for a Dollar od Waltera Hilla je řežba. Teda spíš střílečka-vyvražďovačka. Hill si to dává jako za mlada. Bylo fajn vidět zase nějaký stylový western na velkém plátně. Willem Dafoe a Christoph Waltz ve svých tradičních kvalitách a vedle nich úžasná Rachel Brosnahan, která se ukáže jako nejsilnější ze všech. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

režijní veterán Walter Hill si na stará kolena střihl western a i když měl k dispozici v pravdě nadstandardní obsazení, výsledkem je sice neurážející ale veskrze průměrný kousek, Btw, místní synopse je lehce zavádějící, protože Christoph Waltz tu sice hraje lovce odměn a Willem Dafoe jeho nepřítele, ale v rámci příběhu je to spíš tak třetí vedlejší linka a společné scény tu mají všehovšudy asi tři a ani jedna pořádně nefunguje. Což je škoda. Palec dolu i za podivně nažloutlý vizuál, který vypadá je zhruba jako vyšisovaný Limonádový Joe a tomu filmu to absolutně nesluší...55% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hnedastý, pieskový obal, ktorý mal dodať filmu závan tradičného westernu, podľa mňa však vizuál, ktorý vyzerá staršie než v krásnych eastwoodovkách, vôbec na forme nepridal. Samozrejmosťou novodobých westernov je fakt, že tam kľúčovú rolu hrajú hrdí černosi, prefíkaní šikmáči a silné feministické ženy. A tie sú brutálne sexy, najmä keď povedia, že sa dnes kúpu po niekoľkých týždňoch. Čistá mňamka. Ale inak to dlho nebol zlý film. Možno aj preto, že dnes sa točia také sračky, že aj závan priemernosti je pohladením na duši. Len ten záver už veľmi nevyšiel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Béčkový veterán 70. a 80. let Walter Hill a jeho připomenutí formou komorního, táhlého westernu na klasické téma lovce odměn a jeho další oběti. Waltz fajn ale na role v Tarantinovkách si zde divák ani nevzpomene a vlastně je vidět, že herci celkově nemají co hrát. Nic nezachrání ani překvapivě fádní závěrečná přestřelka u které jsem od Hilla čekal výrazně více. ()

Galerie (7)

Související novinky

Reklama

Reklama