Reklama

Reklama

Les

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2021, 35 min

Obsahy(1)

Les je třetím a posledním dílem, který uzavírá sérii tajemných dokumentů z produkce Petra Esterky. Tentokráte se parta amatérských vyšetřovatelů vydává do hlubin chřibských lesů, kde se pokusí odhalit místní tajemství a pomocí přístrojů navázat kontakt s nadpřirozenem. (e.peet)

Recenze (15)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z těch Peťanových dokumentů je za mě Les tím vůbec nejlepším. Sice i tady je dost diskutabilní, co je na tom všem pravdy, ale na to už od Epidemie kašlu a spíš si to nějak "užívám". A tady musím uznat, že to fungovalo dost slušně. Mělo to silnou atmosféru, bylo to celé solidně zpracované, jednou mě i v zádech zamrazilo... Trvalo to, ale nakonec vytvořil svůj dosavadní opus magnum a jestli se ještě překoná (jakože věřím tomu že jo), asi se máme na co těšit. Chyby tam furt jsou, ale je jich stále míň a na rozdíl od Chalupy to zas má hodně do sebe. Tak se těším na další Halloween a na to, s čím přijde Peťan tentokrát... Třeba to tentokrát bude na plný počet i u mě a to jsem poměrně přísný v hodnocení. 4* ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Podobná kvalita ako Chalupa. Peťan sa posunul od hrania hier pod vplyvom návykových a psychotropných látok na trošku iný level a ja som zato rád, pretože tieto jeho hororové dokumentárne kraťasy ma bavia omnoho viac. Les začína pomalšie, no postupne pridáva na tempe a v posledných 5-10 minútach kedy prístroje ukazujú maximálne možné hodnoty, väčšine zúčastnených je zle a elektronika začína nepochopiteľne zlyhávať, je to vcelku nepríjemná a nekompromisná atmosferická nálož. Ako reálne/hrané to je, nechám na zvážení každého, čo je však osobne pre mňa najdôležitejšie je, že ako horor (či už hraný alebo dokumentárny) Les funguje veľmi dobre. 75% ()

Reklama

kpt_ROCOR 

všechny recenze uživatele

takovýhle experimenty ještě okořenit lsd, nebo spíše ňákým roztomile napuštěným papírem, to by bylo teprv tóčo, jak by si ta mrška hravá zadováděla - jenom to nepřehnat, aby se na konci tripu nedošlo k závěru, že to je všechno jen štěbetání ve svý vlastní hlavě, hehe - no  ale pozour, to by byla teprv výzva pro tu nezbednou mršku! ne počikat, počkat, musíme se sjednotit, nenecháme se rozdělit, bojujme proti tomu - vlastně naší vlastní hlavě! :-D ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Oproti minuloroční Chalupě docela atmosféričtější, otevřenější. Taky asi děsivější a zajímavější. Těmto věcem se docela i těžko věří v rámci logiky, ale pokud člověk slyší vyprávění tvůrců, tak docela trne. Na závěr asi škoda sice tajemných titulků, ale nulového dovětku tvůrců. Až nečekaně. Každopádně stává se z toho příjemná tradice. Příjemná pro nás. Co to netočíme. ()

LaVolpe 

všechny recenze uživatele

Na chalanoch je strašne vidieť, že ich táto téma veľmi baví a chcú ľuďom priblížiť mystérie a nevyriešené záhady v našineckých oblastiach. Údajne má ísť o tretí diel, ktorý mal byť finálny, avšak mne záver prišiel dosť otvorený a očakával by som nejaké hlbšie rozuzlenie a teda štvrtý diel. Napätie, autentickosť a mood bol správne vychytaný, len ma to fakt drží v napätí, že ešte niečo sa tam má stať a verím, že to za to bude stáť! ()

Zajímavosti (7)

  • Všechny tři díly dokumentu vyšly den po Halloweenu, a to 1.11. Předešlé díly jsou Epidemie (2018) a Chalupa (2020). (jajo161)
  • Natáčení proběhlo začátkem října 2021 v chřibských lesech a trvalo dvě noci. (e.peet)
  • Konečné náklady tohoto snímku se pohybují okolo 30 000 Kč. (e.peet)

Reklama

Reklama