Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Léto roku 1975, střední Itálie. Třináctiletá dívka s kufrem v jedné ruce a taškou bot v druhé zaklepe na dveře statku. Tak začíná příběh dospívající slečny, která ze dne na den přišla o všechno: o útulný domov, o nejbližší přátele, o bezpodmínečnou lásku otce a matky - nebo spíše lidí, které považovala za své rodiče. Pro l'Arminutu začíná nový a zcela odlišný život. Její současný domov je menší a ponurejší než ten, který patřil bohatším adoptivním rodičům. Všude je plno sourozenců a na stole málo jídla. Tváří v tvář cizímu prostředí se dívka musí vypořádat i s pocitem opuštěnosti, který v ní vyvolává opětovné shledání s rodinou, již nikdy nepoznala. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Famozní výkon tmavovlasé Adriany.Za ní o celou koňskou délku rusovlasá Arminuta.Šok z prostředí kam ji přemístili musel být obrovský.A podle mě dokázala "novou "rodinu aspoň trochu donutit k jakž takž pořádku.Dlouho si nenechala nic vysvětlit až tragická událost ji pomohla pochopit vlastní matku a vyslechnout ji. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Krásné a citlivé drama, jaké jsem u současného italského filmu nečekal. Úžasné je "herectví" dvou malých holčiček, u kterých každý moment věříte, že danou situaci právě prožívají. A nejlepší je, že nejde ani o nějaké nacvičené texty, protože v tomto filmu se mluví méně, než je zvykem. Ony hrají mimikou obličeje a těžko se chápe, jak to ty holky dávají. ()

Reklama

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Adriana zde hereckým výkonem hravě trumfla hlavní roli Arminuty. Ale obě byly vynikající, stejně jako vše ostatní. Mírně náročnější film s chvílemi klidnějším, ale poutavým dějem, který umí udržet diváka v pozornosti. Hudba, zvuk, scénář, kamera, herecké výkony, vše vynikající, prakticky bez chybičky. Charaktery postav sice ne vždy sednou sympatiemi, to ale není chyba, nýbrž záměr. Velké doporučení a díky. Italové umí. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Tak si tu."     Sugestívna dráma v krásnom obrazovom stvárnení a so značne skľučujúcou atmosférou. Bezútešný príbeh dievčaťa L'Arminuty (Sofia Fiore), ktorá doposiaľ prežívala bezstarostné detstvo so svojimi bohatými adoptívnymi rodičmi, o ktorú však odrazu akoby nikto nejavil záujem. Adoptívni rodičia sa jej zbavia ako nepotrebnej veci a začne bývať so svojimi skutočnými rodičmi a piatimi súrodencami, u ktorých tiež nie je zrovna vítaná. Je to o to zarážajúcejšie, že L'Arminuta je veľmi milé a múdre dievča, ktorá síce má svoju hlavu, ale osobne mi je o to viac sympatická. Slečinka zvyknutá na pohodlný mestský život a luxus sa odrazu ocitne v poriadnej diere, v ktorej býva jej chudobná rodina. Pomery, v ktorých musí teraz žiť, sú vskutku skľučujúce - otec, tupý tyran, mláti svoje deti hlava-nehlava, matka sa javí, akoby nemala v sebe ani kúska citu, incestný najstarší brat si na ňu robí chúťky. Ešteže má aspoň mladšiu sestru Adrianu, v ktorej nájde spriaznenú dušu (veľmi pekne je vykreslený vzťah medzi nimi). Zobrazenie takejto ponurej súčasnosti je prekladané prestrihmi do žiarivej minulosti, idylického detstva na brehu mora. Nie je však všetko také zrejmé, aké sa to javí. Postupne začnú vychádzať najavo skutočnosti, ktoré ukážu tých "dobrých" v horšom svetle a tých "zlých" v lepšom svetle. Inak je zaujímavé, ako hrozne sú tu vykreslení skoro všetci dospelí, sú to takmer samé hovädá (frajer L'Arminutinej tety vedie). Pochváliť musím hudbu, ktorej sa darí navodzovať slušne znepokojivé napätie a ktorá je v súlade (príp. v kontraste) s krásnym obrazom. Moja menšia výhrada smeruje k tomu, že tvorcovia to za účelom väčšej dramatizácie občas trochu preháňajú, a to na úkor vierohodnosti (to "veľké tajomstvo" okolo hrdinky, to, ako sa k nej všetci chovajú, to mierne prehnané vykreslenie charakterov).     "Prišla som sa pozrieť na sestru. Ona je totiž z mesta." ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Intimní drama vyprávěné čistou dětskou duší. Dívka, pátrající po důvodech, proč ji pěstouni vrátili vlastním rodičům Střet prostředí velké chudé rodiny s dívenkou vychovanou v ,,lepší” společnosti…. Tajemství až téměř do konce filmu vytváří napětí. Velmi lidské a tiché, cituplné, přesto netlačící na pilu. A zvláště dětské herectví je přirozené a uvěřitelné. Krásné! ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama