Reklama

Reklama

Peklo na zemi

(seriál)
  • Česko 2. sv. válka: Peklo na zemi (více)
Austrálie, 2021, 8x50 min

Obsahy(1)

Čísla jsou krutá a téměř nepochopitelná: počet obětí vojáků se odhaduje na 21-25 milionů, počet obětí civilistů mezi 50-55 miliony. Největší událost v dějinách způsobená člověkem byla také nejsmrtonosnější a vyžádala si mnohem více životů mimo bojiště, než na něm. Povíme si příběh druhé světové války z perspektivy, která bere tyto ohromující skutečnosti a válku jako lidskou zkušenost. Osm dílů seriálu postupuje chronologicky válkou. První díl končí Churchillovými slovy: „Bitva o Francii skončila". Prozkoumáme německou invazi do Sovětského svazu, Pearl Harbor, zlomové okamžiky v roce 1942, Stalingrad, druhou frontu, konec války v Evropě a nakonec její následky. (Viasat)

(více)

Recenze (8)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Aneb druhá světová válka ve zkratce.Já teda nevím, ale nějak mi příjde, že tu adorují statečné brity, bagatelizují (jejich) mnichovskou zradu, jako vítězství oslavují katastrofu u Dunkerque a vůbec je to celé mimo mísu. Co jako mají znamenat poznámky, že George Orwell si do deníku (po vyhlazení Varšavy, deportacích židů do plynu a tak dále) poznamenal "Mám pocit, že svět se ubírá špatným směrem"? První díl mi naprosto stačil, neděkuji. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o válce bylo natočeno a vytvořeno opravdu hodně. Peklo na zemi je jeden z mnoha dalších. Podle mě ale přináší nový pohled na události. Respektive dává je do nových souvislostí. Třeba s tím, co se dělo v Číně. Jak krutí byli Japonci nebo i další Rusové. K tomu tvůrci přidávají tolik oblíbená čísla. Samozřejmě nechybí množství archivních materiálů. Je to seriál, který rozhodně není pro slabší povahy. Tohle je výtvor člověka. Takoví jsme. A je jedno, zda za to může ten či onen. Pravda je, že i kdyby se Mnichovská dohoda neudála, války by byla, to víme všichni. Hitler byl blázen... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Válka tentokrát nahlížená počtem obětí a co k nim vedlo. Velebený W. Churchil se o ně zasloužil mnohem víc, než by jeho veřejné aureole slušelo. Líbí se mi, že dokument pojímá válku celosvětově, nesoustředí se jen na Evropu a USA. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama