Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Jako prcek jsem to viděl v televizi a strašně mě to okouzlilo, hned v úvodu krásná písnička od Skupiny America udělaná přímo pro film. Jinak je to nadherný, smutný a epický příběh, prostě jedna z mých nejmilejších pohádek. Nedávno jsem si koupil i knihu a dopátral jsem se i filmu a i po tolika letech jsem skoro brečel... ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Když jsem četla knihu, strašně mocně na mė působila mystika, archetypálnost příběhu, dėlalo to zkrátka se mnou divy. Tento film se mnou neudělal nic. Celkem nešikovně animovane, nebo tomu proste jen nerozumim. Viděla jsem to dabovaný s českou písničkou a bylo to dost slabý. Ta písnička obzvlášť. Kouzlo se vytratilo. Jdu se poohlédnout po té knize a spravim si chuť. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Překrásná animovaná pohádka, která i přes své stáří a trochu jednoduchou animaci má své kouzlo. Jeden z neslavnějších fantasy příběhů o hledání, touze, osamění, věčnosti a obětování vlastní lásky. K tomu nádherná hudba, která až dojímá. Film mám natočený na videu a pravidelně se k němu vracím; ono vystřídat srandovní a kvalitní Dobu ledovou a Shreka za jeden melancholický příběh není vůbec špatné. Nevím, jestli si mám přát, aby film někdo natočil s živými herci, nebo se toho bát. ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, byla to jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Nedávno jsem se na něj opět podíval a stále mě to dostává. Docela rád bych to někdy vyděl s originálním dabingem. UPDATE: Uz jsem videl i originalni dabing. Nutno rici, ze nostalgie asi hodne pracuje, protoze ac jsou zde lide jako Lee, Bridges, Farrow, tak stejne davam prednost ceske verzi. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som sa do toho sveta akosi nemohol dostať, no od momentu, keď sa jednorožec dostane k čarodejnici, som to celé už len hltal a akoby som mal pred sebou pravú temnú staroslovanskú rozprávku. Nedá sa to pobrať na prvý raz, lebo je tam veľa zaujímavých vecí, nad ktorými sa dá dlho uvažovať, na prvý pohľad mnoho nepodstatných detailov (napríklad oči jednorožca / Amalthey a ich skúmanie Hagardom), ktoré však tvoria významnú časť celku. Navyše príbehom prechádza jedna nádherne smutná pesnička, ktorá sa však rovnako ako film docení až po viacnásobnom počutí / pozretí. 10/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)

Reklama

Reklama