Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to pozeral ako decko na VHSke a viem, že okrem jednorožca tam bol aj ohnivý býk, ktorého som sa bal. Na to, že sa jedná o rozprávku je to podľa mňa celkom strašidelne (pre deti určite), minimálne ten býk a zámok. Každopádne pekna rozprávka, fajn animácia a vydarené pesničky a výborná hudba. 75% - 4* ()

burina 

všechny recenze uživatele

Posledný jednorožec patrí k najzvlášnejších filmom, aké som kedy videla. Funguje ako rozprávka pre deti, ako aj plnohodnotné fantasy pre dospelejšieho diváka, a ja som celkom rada, že som ho nevidela v detstve, pravdepodobne by ma jeho depresívna atmosféra obrala o všetky ilúzie života už v rannom veku. A nemôžem nespomennúť krásne melancholický soundtrack od skupiny America, ktorý radím do osobnej TOP 10. ()

Reklama

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Ačkoli většině lidí přijde animace dost zaostalá, mně se líbí. Je to roztomilé i přes všechny nedokonalosti. Film je kouzelný, i když mi některé věci přišly nelogické. Přesto jsem se nechala unést příběhem, hudbou i již zmiňovanou animací. Poslední jednorožec nekončí vyloženě dobře. Je to zvláštní, ale neříkám, že špatné. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Okouzlující fantasy pohádka se může pochlubit na svou dobu neobyčejnou animací, která si dodnes zachovala nezaměnitelný styl pánů Julese Basse a Arthura Rankina Jr. Neuvěřitelně sluníčkové písničky ale po třiceti letech od uvedení filmu zní naivně a směšně. A než film po hodině a půl skončí, dávno lezou na nervy. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Překrásná animovaná pohádka, která i přes své stáří a trochu jednoduchou animaci má své kouzlo. Jeden z neslavnějších fantasy příběhů o hledání, touze, osamění, věčnosti a obětování vlastní lásky. K tomu nádherná hudba, která až dojímá. Film mám natočený na videu a pravidelně se k němu vracím; ono vystřídat srandovní a kvalitní Dobu ledovou a Shreka za jeden melancholický příběh není vůbec špatné. Nevím, jestli si mám přát, aby film někdo natočil s živými herci, nebo se toho bát. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)

Reklama

Reklama