Reklama

Reklama

Jiří Korn: Miss Moskva

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1989, 3:51 min

Hrají:

Jiří Korn

Recenze (5)

buchannon 

všechny recenze uživatele

Tenhle sen bych vážně nikomu nepřál. Pochopte, to nejsou žádný špásy, když se na vás valí tolik krásy. Fakt že v klipu ta zvolená Miss Moskva má teda ránu, skoro jako já po ránu. Ne, ale vážně, Rusky jsou pěkné ženštiny - hodnoceno prakticky jen podle tuny filmů pro dospělé, ve kterých "účinkují" samé výstavní kusy, dá se říct "chovná plemena". Tuhle píseň samozřejmě znám dlouho a pořád se mi líbí. Má svoji sarkastickou údernost a Jirka Korn v klipu ten sarkasmus ve tváři uměl správně vyjádřit. Hned si ji nastavím jako uvítací melodii, když můj NAND operátor s nimi pořád prudí. Každopádně Korn (Jirka i ta nu metalová banda) jsou u mě o parník oblíbenější než národem milovaný Marek "vyprodal jsem O2 arenu" Lost. ()

zeyer 

všechny recenze uživatele

1989: text Gabriela Osvaldová, hudba Ondřej Soukup, mj. v témže roce úžasná balada Ještě tě mám plnou náruč, ke které text napsal Zdeněk Borovec. Jiří Korn ve skvělé kondici, jeho hudba zněla moderně, byla na žebříčku hitparád, jen jsem si tehdy říkal, kurňa, co to má být, perestrojka, ironie, kritika ... ve výsledku zbytečná úvaha, hudba je hudba a když se k tomu povede klip, kde si Korn jede ve svém stylu, modelky - tehdy ještě nazývané manekýnky - pak vše působí roztomile. Takový předrevoluční předchůdce Freedom George Michaela, který si přizval do klipu modelky zvučných jmen a řádově vyšších honorářů. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Miss Moskva" je v poradí ôsma skladba z albumu "Před odchodem vypni proud", ktorý v roku 1989 naspieval Jiří Korn. Tento song sa stal jedným z jeho najznámejších hitov. Text napísala Gábina Osvaldová a hudbu zložil Ondřej Soukup. Jiří Korn dostal ťažkú úlohu, musel zvoliť miss Moskva. "Nedávno měl jsem zvláštní sen. A ten bych vám nepřál. Já jediný a sám byl porotcem. Já Miss Moskvu zvolit měl. Pochopte to nejsou žádný špásy, když se na vás valí tolik krásy. Girls, girls, girls, girls. Sweet and lovely girls. Dáša, Máša, Duňa, Sáša i Tamara Lvovna. Strojnyje i polnyje, nu vot kto budět Miss? Vysokije, strednije i malenkovo rosta. Ažidajem s netěrpleniem vot kto budět Miss. Oj Miss. Já jediný a sám byl porotcem. Já Miss Moskvu zvolil jsem. Dívky se mi náhle šíleně smály. Řekly: Pardón, my se vám jenom zdály..." *** ()

Zajímavosti (1)

  • O text na již slouženou hudbu požádal Ondřej Soukup věhlasného textaře Zdeňka Borovce. Tehdejší manželka Soukupa Gábina Osvaldová se dala slyšet, že by bylo fajn, kdyby tam Borovec připsal ruské sbory, ten se urazil a řekl ať si text napíše sama. A tak se i stalo a Osvaldová napsal svůj první text. (sator)

Reklama

Reklama